For mange barn er drømmen å få reise på ferie til Legoland. Dette var en drøm vi lenge hadde hatt lyst å realisere sammen med våre barn og vi i sommer tok vi turen. I Billund fikk vi se en opplevelsespark av stort format.

Mange tenker kanskje at Legoland er en helt alminnelig turistattraksjon men dette er ikke et inntrykk man får når man kommer dit. Anlegget er helt i verdensklasse og byr på noen helt unike opplevelser for både store og små. Det er sjelden vi voksne har det så gøy når vi velger destinasjoner som barna ønsker å reise til.

Biltur til Danmark
Med stor familie var det helt naturlig å ta bilen når vi skulle legge ferien til Danmark. Det er derfor utrolig praktisk at man har danskebåten som gjør det enkelt å ta med bilen. Det var bare å kjøre rett inn, parkere bilen på nedre dekk og begi seg opp på skipet. Turen fra Oslo til Fredrikshavn tar heldigvis bare en natt og det er mange muligheter når man tar ferge til Danmark. Her har man egne tilbud for barna med lekerom og andre aktiviteter. Vi har fire barn og det var derfor glimrende at det fantes tilbud som holdt dem okkupert en stund. Dette gav oss voksne muligheten til litt alenetid ombord. Denne brukte vi til en romantisk middag på en av skipets beste restauranter. Vi lot oss imponere over nivået på kokkekunsten og spiste et bedre måltid med utsikt utover havet. Etter måltidet tok vi barna med på kino ombord. Dette var et tilbud hele familien hadde stor glede av. Siden vi hadde med barna tok vi en tidlig kveld og gikk tilbake til lugaren. Neste morgen var det tidlig opp da skipet nærmet seg Fredrikshavn.

Kopi av Nyhavn i Lego

Veien til Billund
Det var bare å kaste seg i bilen å kjøre avgårde. Vi hadde en lang tur foran oss for å komme frem til Billund. Dette er stedet der ferieglade nordmenn helt siden 1968 har fått oppleve Legoland i all prakt. Barna var litt misfornøyde med å sitte så lenge i bil men turen gikk stort sett greit. Det er virkelig en ny opplevelse å kjøre rundt i Danmark. Her er det ingen fjell og landskapet er et helt annet. Man ser grønne marker og kystlinje og hører vinden utenfor. Det er nok ikke uten grunn at nordmenn elsker Danmark. Nabolandet gir avveksling frå våre egne omgivelser å viser oss noe helt nytt. Etter en stund kjørte vi endelig inn i Billund. Her hadde vi leid oss inn på et hotell og innsjekkingen stod endelig for tur.

Endelig fremme
Vi kom oss raskt inn på hotellet og pakket ut bagasjen. Barna var i ekstase over at de endelig var fremme på stedet de lenge hadde drømt om. Vi voksne var mest lettet over å ha gjennomført transportetappen. Nå kunne vi kose oss og nyte resten av dagen med avkobling. Det tok ikke lang tid før vi kom oss til en restaurant og fikk et stort herremåltid servert. Det ble tidlig i seng da spente barn ville komme seg så tidlig som mulig til Legoland dagen etter.

Klare for Legoland
Vi våknet tidlig og dro umiddelbart avgårde til Legoland. Det er gjerne viktig å komme litt tidlig da det er høysesong og mange som skal inn. Vi var heldigvis blant de første i køen og det gikk derfor veldig greit å komme seg inn i fornøyelsesparken. På forhånd hadde vi nok tenkt at det var som en hvilken som helst annen opplevelsespark. Dette viste seg heldigvis ikke å være i nærheten av sannheten. Her finner man virkelig det meste av det man kan forestille seg. Ungene koste seg deler av dagen i en egen western-landsby med mange spennende aktiviteter. Det fantes også store berg- og dalbaner som vi bare måtte teste ut. Det var morsomt å se på bildene etterpå hvordan vi så ut når vi var på vei ned. Det så mildt sagt ut som hele familien var livredde. Uansett var det utrolig gøy og gav et skikkelig adrenalin kick. I tillegg til de fartsfylte aktivitene fikk vi også se utrolig mange utrolige konstruksjoner som var laget av Lego. Blant annet de stilt ut en miniatyrversjon av den gamle bryggen i Bergen og en gate fra kommunen Lærdal i Sogn. Det var artig at vi også fikk se norske innslag på et sted i Danmark.

I brukte hele tre dager på å få med oss hele Legoland. Barna så ut til å storkose seg og det var alltid noe vi voksne kunne gjøre. Tiden gikk fort og det var nesten skuffende å måtte reise hjem etter de tre dagene. Barna hadde selvfølgelig lyst å bli værende mye lenger. Likevel måtte vi pakke sakene og sette oss i bilen med kurs for Norge.

Hjemreisen
Det ble en fin tur hjem og ungene sov for det meste gjennom bilturen. Igjen skulle vi komme oss over havet med danskebåten. Det var en grei måte å avslutte det hele på. Familien var sliten og vi tok det relativt rolig under overfarten. Ungene måtte selvfølgelig teste ut leketilbud ombord og vi satt for det meste og nøt livet i loungen. Her fikk vi servert god mat og det var egentlig akkurat det vi trengte. Vi snakket om turen som hadde vært og slo oss til ro med at vi skulle tilbake til Norge. Etter en stund kom barna tilbake og fikk i seg et godt måltid. Det var ingen som orket å holde seg våkne og vi tok derfor en tidlig kveld.

Turen til Legoland var litt av en opplevelse og er noe som passer helt perfekt for de fleste barnefamilier. Det er derfor bare å anbefale at flere får med seg denne fantastiske attraksjonen. Det er enkelt å komme seg til Danmark med danskebåten og man trenger ikke bruke så mye tid på reisen. Man får med seg det meste på tre dager og det er dermed enkelt å få turen til å passe inn i et ellers travelt program. Vi håper selv at vi kan dra tilbake neste år og få testet ut enda flere av tilbudene i fornøyelsesparken.