Arkiv for kategorien Utrolige familier

Vi har fulgt alle sesongene av Familjen Annorlunda som går på svensk TV4, og nå er de er tilbake med en ny sesong!

Denne gangen er det to nye storfamilier, og en som vi har sett før (desverre er det ikke vår favorittfamilie med tibarnsmamma Tina ). Blant de nye familiene legger vi spesielt merke til Madeleine, som med sine 28 år er Sveriges yngste sjubarnsmamma!

Programmet går mandager kl 20:00

Vi har tidligere skrevet om det fasinerende ekteparet som sammen driver eiendomsutviklings firmaet Sixx Design. Nå har de også fått sitt eget reality show!

Showet hadde premiere på Bravo tv den 13. april. Jeg håper virkelig at serien kommer på en norsk tv-kanal etterhvert, da jeg er rimelig nysgjerrig på å finne ut hvordan man klarer å balansere familielivet med syv unger, den konstante flyttingen og en såpass krevende og inkluderende jobb.

(Man skal kunne se episodene på nettsidene til Bravo, men jeg får bare opp melding om at filmen ikke er tilgjengelig fra min “location” – noen som vet hvordan man allikevel kan få sett filmen?).

Her er en liten rundtur i deres forrige leilighet i NY:

Til salgs for den nette sum av 25 millioner dollar! 😀

Noen av dere følger kanskje med på Familjen Annorlunda som går på TV4 hver mandag (kl 20:00). Vår favorittmamma i dokumentarserien er Tina Johansson, som bor sammen med mann og ti barn i Älvdalen i Sverige.

Tina forteller at ungene synes det er kult å se seg selv på tv, litt pinlig innimellom – men mest gøy. Vi spurte henne også om hva hennes fem favoritter er, og ikke overraskende er også hun stor tilhenger av svenske klassikere.

Favoritt barnebok: Ronja Røverdatter

Favoritt barnefilm: Ronja Røverdatter. Grunnen til at jeg liker Ronja så godt, er nok at hun er litt lik meg! 😛

Favoritt barnemusikk: Astrid Lindgrens sanger fra filmene

Favoritt ferie med familien: Utenlandsferie til Tyrkia eller Mellbystrand på vestkysten av Sverige. Vi reiste til Tyrkia med hele familien i oktober i fjor. Avsnitt 9 og 10 ble spilt inn der, så det får dere se på tv…

Favoritt søndagsaktivitet: Vinterstid liker jeg å stå slalom sammen med familien. Da pakker vi oss inn i to biler med alt utstyr og reiser til Wasabacken her i Älvdalen. Noen ganger har vi med oss mat som vi spiser i bakken, mens andre ganger spiser vi i restauranten. Vi bruker gjerne 3-4 timer i bakken, og alle bortsett fra de tre minste er med (de pleier å være hos farmor og farfar).

På sommeren liker vi best å være på stranden. Da pakker vi en kurv full av god mat som salat, muffins, brødskiver, kaker, boller og masse saft. Så lager vi strandcamp med to strandtelt hvor vi har alle sakene våre, og så spiser vi og soler oss i mange timer før vi reiser hjem igjen og griller på kveldstid.

Tusen takk for at du tok deg tid til å svare på spørsmålene våre Tina. Og dere andre; ikke glem Familjen Annorlunda på tv4 i kveld! 🙂


Foto: TV4
Nå har sikkert flere av dere sett at sesong to av TV4 serien “Familjen Annorlunda” er i gang igjen, men jeg må allikevel skrive et par ord om serien!

Det jeg liker så godt med denne tv-dokumentarserien er at man får se hvordan livet er i storfamiliene, men ikke på en “freak show aktig” måte som det ofte er i slike dokumentarer (jfr en del av de som vises på TVNorge….)

Mine favoritter er familien Johansson i Älvdalen, som også var med i den første sesongen. Jörgen og Tina er i slutten av trettiårene og har hele ti barn! De har en hektisk hverdag, men er så utrolig søte sammen – noe som gir koselig og inspirerende tv!

Nå har Tina også sin egen mammablogg – som selvsagt heter “Tiobarnsmamma”. Ikke så veldig mange bloggere som kunne kalt bloggen det samme tror jeg…. 😉

De to andre familiene i programmet er nye i denne sesongen; Familien Norrström med ni barn og familien Wetterholm med åtte barn. Sistnevnte venter et nytt tilskudd til familien som vil bli født i løpet av serien, og jeg må si jeg er spent på å få se hvordan en åttebarnsmor takler nok en fødsel!

Serien vises mandager kl 20:00. Dere som ikke har TV4 kan se hele det siste avsnittet og masser av klipp inne på TV4′s nettsider! 🙂

(du må bare lide deg gjennom et par reklamer før klippet starter…!)

For en tid tilbake lot jeg meg fasinere av en dokumentar som gikk på TVNorge. Den omhandlet det unge australske paret Dale og Darren Chalk som hadde ni barn, hvorav det var to par firlinger. Den ene firlingen døde desverre, men i etterkant har de fått enda ett barn.

For å toppe det hele har de nå også fått tvillinger!!

Jeg er ganske imponert (og forferdet) av at Dale bare er 31 år gammel og at hun nå har hele 11 barn under 7 år! I følge mannen hennes er det nå stopp, men av en eller annen grunn er jeg ikke helt overbevist… 😉Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

« Eldre innlegg