Arkiv for kategorien Morsommere hverdag

Er det noe som utfordrer hverdagen som foreldre, så er det å holde orden på hva om skjer hver dag. Etter hvert som barna vokser, vokser også aktivitetsnivået og fritidsaktivitetene. Det finnes mange måter å holde orden på dagene – både for mor, far og barn.

Det finnes mange måter å organisere hverdagen på, så her gjelder det å bruke fantasien og bruke huset. På den måten kan hele familien få en oversikt over uken, og mor slipper å huske alt.

Tavledør

Jorid, bak bloggen ”Noe på hjertet” har valgt å male hele døren i tavlemaling. Deretter har hun brukt klyper som hun har stemplet på dagene og hengt på tavlen. På hver klype henger det lapper med planer og ting de må huske. En utrolig lekker kontrast og ikke minst praktisk!

Se flere bilder av den stilige tavledøren!

Ukeplan

En smart sak som Foreldremanualen har skrevet om tidligere, er ukeplanen fra siden  www.ukeplan.no (annonsør hos Foreldremanualen.no). De trykker bilder på plexiglass. Utrolig dekorativt og ekstremt mye penere enn en korktavle? For å skrive bruker man whiteboardtusj som lett kan viskes ut og nye ting kan føres på.

En blogger som har tatt saken i egne hender hjemme, er Veronika.  Hun har laget en ukesplan som henger på kjøleskapet. Den er laget i fotoprogram og skrevet ut på whiteboard, med magnet på baksiden. Whiteboardtusj brukes til å skrive på, og viskle ut underveis. De har også skrevet på middag for hver dag.

Om du vil slippe å lage denne planen selv, har Fru Fly også laget en ukesplan som kan lastes ned.

 

God, gammeldags korktavle

Men, så er det kanskje noen som har en korktavle allikevel. Og disse er jo praktiske, det er det ingen tvil om? Men at de er veldig dekorative, det er vel kanskje ikke en hemmelighet at de ikke er.

Men her kan det gjøres ting, kjapt, enkelt og ikke minst flott. Enten kan man gjøre det så enkelt å male hele tavlen med maling, bare det hjelper. Men man kan også legge litt mer jobb i det, og trekke om tavlen i stoff. Man kan legge feste stroff til tavlen ved å bruke en stiftmaskin slik som f. eks June har gjort.

De som jevnlig leser Foreldremanualen har nok lagt merke til en viss forkjærlighet for pepperkakeformer. Vi blir aldri lei av å se nye bruksområder for disse geniale formene 🙂

Vi har fått tips av Nina Bakke om deilige hjemmelagede fiskekaker med ekstra barnevennlig vri.

Stikk innom bloggen hennes for oppskrift og fremgangsmåte 🙂

Smarte lekebenker med oppbevaring!

Da damen bak interiørbloggen Åpent hus skulle innrede barnerom, ønsket hun at barna skulle få “lekene opp i riktig arbeidshøyde”.

Dette løste hun ved å få spesiallaget benker med rom til å sette lekekasser under.

Lekekassene er romslige, og har har hjul slik at de lett kan flyttes rundt.

Begge benkene har også fått tilpassede madrasser, slik at de kan brukes som sittebenker når barna blir større!

Benkene fungerer som en slags utstillingsplass for alle lekene, som gjør at ungene blir lettere fristet til å ta de i bruk!

Måtte også ta med dette tipset fra Åpent hus som jeg synes er riktig smart:

En gammel globus har fått en “timer” på seg, som gjør at den slår seg på automatisk hver dag klokken 07:00.

En genial ordning for barn som har en tendens til å stå for tidlig opp om morgenen. Når de ser at lyset har kommet på er det greit å stå opp! 🙂

{sponset innlegg}

Det er sikkert flere enn meg som går og sikler på disse herlige oppslagstavlene fra Ukeplan.no. Du kan få de i flere forskjellige utførelser med dine egne personlige bilder.

Praktisk og oversiktlig –  og veldig kjekk for å oranisere en travel familiehverdag!

Foto: Ukeplan.no

Gjøremål skrives på glasset med whiteboardtusj som lett tørkes bort når uken er omme, og ny uke skal planlegges. Man kan også kjøpe klyper med sugekopp, slik at du kan henge opp f.eks bursdagsinvitasjoner eller lekseplaner.Ukeplanen finnes med hvit eller gjennomsiktig bakgrunn.

PS: Ukeplan.no har en Facebook-gruppe, hvor du kan vinne en ukeplan i størrelse 50×70 cm når de når 3000 tilhengere!

Sliter du med å finne på aktiviteter for familien i helgene? Det er jo ikke alle som har skogen eller fjellet rett utenfor stuedøra og i en hektisk hverdag er det ikke alltid så lett å finne på nye aktiviteter å gjøre sammen med barna. Man kan jo bli litt lei av å gå den samme søndagsturen uke etter uke…

Da kan det kanskje være verdt å prøve Søndagstipset! Søndagstipset bidrar med inspirasjon og konkrete aktivitetstips på SMS hver fredag, helt gratis.

Det er KFUK-KFUM-speiderne som står bak denne tjenesten. De ønsker å bidra til å løse samfunnets helseutfordringer og som speidere er de opptatt av det enkle friluftslivet. Søndagstipset fokuserer på det sosiale og oppfordrer abonnenter til å gjøre aktiviteter i fellesskap med andre

Søndagstipsene er:

– Gode ideer til søndagsturen: Ting å gjøre underveis, eller en ny vri på turen.

– Uavhengige av sted, de kan gjennomføres stort sett overalt

– Enkle og rimelige å få til i nærmiljøet der folk bor

– Gratis å motta

– Hovedmålgruppen er barnefamilier og vennegjengerRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

« Eldre innlegg