F for ferie – F for forventning


Sølvi {lappeteppefamilien} |


24. juli 2012


| 0 Kommentarer

Samler du på gode ferieminner?

Jeg har en sommer som jeg ofte tenker tilbake på, det var midt på nittitallet. Jeg hadde lang sommerferie og det var nydelig vær hele sommeren. For meg er dette favorittsommeren som jeg alltid trekker frem når jeg mimrer med en god venninne.

Foto: Taliesin/morguefile.com

Hva er status?

Hvordan er årets sommer? Svarer den til forventningen? Hvis du nå brøler nei, hvisker tja eller rister stille på hodet så kan du trygt lese videre.

Kanskje høljer regnet ned, eller er det for varmt? Myggen biter, ungene krangler, dere krangler, og det er fortsatt mange feriedager igjen. Eller kanskje er du på ferie med gode venner eller nær familie, og vil helst at de skal oppleve en lykkelig familie?

Hvor mange er det egentlig plass til i denne ferieleiligheten? Er det nødvendig å bruke opp alt varmtvannet – vi er seks stykker til som må vaske oss! Er det tomt for dopapir allerede?? Shit, nå har lillesøster fått utslett – er det vannkopper eller er det myggstikk?

Foto: Anita Patterson/Morguefile.com

Forventninger og håp?

Begrepet forventning er en subjektiv forestilling om fremtiden. Før en ferie har vi mange forventninger. Jeg gleder meg alltid til årets sommerferie! Vi håper kanskje på fine dager sammen med unger, vi gleder oss til å grille, ha sene kvelder ute og bruke mye tid sammen.

Min forventning om en fin sommer inneholder også gode ord som håp, optimisme og muligheter. En forventning om at denne sommeren skal bli spesiell. Kanskje skal vi få tid til de vi ellers ikke ser så ofte? Kanskje skal romantikken blomstre igjen?

Klarer vi få en fin ferie?

Det er ikke alltid så lett å møte våre egne forvetninger. Vi starter på ferie og må kanskje erkjenne at ikke alt blir som vi håpet på. Drømmen om ferien er bedre enn selve ferien.Kanskje er det vanskelig å koble ut jobben? Været slår ikke til, og alt går ikke etter planen.  Ungene vil ikke alltid det du vil, og romantikken er helt borte. Det ligger en real krangel i lufta – den ble med i kofferten sammen med forventninger, drømmer og dårlig samvittighet.

Foto: kevin Rosseel/Morguefile.comTenk tilbake på favorittsommeren:

Det er da du skal ta deg tid til å tenke noen år tilbake – på det som har vært gode ferier. Er du sikker på at det var sol hver dag? Var alle dager like morsomme? Smakte all maten like godt?

Vi er stort sett flinke til å fokusere på det som er bra når vi ser tilbake. Når det har gått litt tid glemmer vi regnet, vi glemmer krangling, og vi glemmer alle myggstikk. Vi glemmer alle dagene hvor det ikke skjedde så mye. Tilbake står de fine episodene, de hyggelige kveldene og de gode samtalene vi hadde. Det er kanskje en grunn til at favorittsommeren ligger noen år tilbake i tid?

Senke forventninger:

I år har jeg bestemt meg for å ta grep om forventingene. Jeg skal rett og slett senke dem litt.Sette pris på de få dagene hvor det blir bra vær, ikke bli overrasket over krangling, ikke bli skuffet over unger som kjeder seg. Glede meg over at jeg og min kjære kanskje får litt tid sammen. Det er disse små episodene som kan gjøre også denne sommeren spesiell.

F for forventing. F for fin ferie!

Foto: Lightfoot/Morguefile.comRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sølvi {lappeteppefamilien}

Sølvi bor i sin lappeteppefamilie med en fotballgal mann og totalt 5 mine, dine og våre barn i alderen 2-15 år.
Til daglig jobber Sølvi som HR direktør, og hun er også utdannet familieterapeut.
Sølvi skriver om livet i storfamilien, krydret med tema relatert til samliv og kommunikasjon.

Mine innleggMitt nettsted

Stikkord: , , ,

Kategori: En bedre hverdag

Legg igjen en kommentar


CommentLuv badge