Finn ut hvem som har stjålet bildene dine!


Karimette {foreldremanualen} |


12. mars 2012


| 10 Kommentarer

Dette tipset fant jeg inne på bloggen It’s a house, og selv om det sikkert har eksistert en stund – så var det helt ukjent for meg!

Googles-bildesøk kan du lett se hvilke nettsteder som inneholder bildet ditt. Dette gjør du ved å trykke på det lille kameraet til høyre i søkefeltet. Her kan du laste opp fotoet ditt, så finner Google frem til alle sider som inneholder bildet.

Hvis du velger “Lim inn nettadressen til bildet” kan du også dra det med deg fra en annen nettside eller fra skrivebordet ditt! (veldig enkelt hvis man har forskjellige faner oppe i nettleseren).

Som Karolina skriver, så er dette også en super metode for å finne frem til kilden til foto når du skal blogge om de. Selv finner jeg feks veldig mange bilder på Pinterest, og det er ikke alltid at de viser tilbake til riktig kilde. Og som vi har skrevet om flere ganger før her på Foreldremanualen, så synes vi det er viktig å henvise til kilde når vi bruker foto.

Kjente du til denne funksjonen?

 

Karimette {foreldremanualen}

Karimette er primus motor og gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en skriveglad mamma til to skjønne gutter på 4 og 8 år, samt at hun har en nydelig bonusdatter på 13 år. Karimette interesserer seg for sosiale medier, reising, interiør og oppussing.

Mine innleggMitt nettsted

Følg meg:
FacebookPinterest

Stikkord: Blogghjelp, , Bloggtips, ,

Kategori: Mammablogging

Kommentarer (10)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Det kjente ikke jeg til… Skal teste det ut i forhold til kakebildene mine :) Å også i forhold til bilder av barna kan det være lurt. Jeg er veldig opptatt av å vise til kilden når jeg bruker bilder.

  Takk som delte dette!

  Hilsen Monica :)

  My recent post Marsmallow krem

 2. Takk for tips! En problemstilling som kanskje er enda mer interessant nå som Pinterest har kommet. Det kommer mer og mer at store kommersielle sider som f.eks Marthastewart.com har Pinterest knapp, dvs da VIL de jo at man ”nasker” bilder :) Sannsynligvis fordi de ser dette som god markedsføring, for når noen klikker seg inn på et bilde er det jo stor sjanse for at de klikker seg videre til nettstedet det opprinnelig kom fra. Jeg ser at det også er blitt vanlig at vanlige bloggere har Pinterest knapp, noe jeg selv vurderer. Man blogger jo for at andre skal se det man skriver og har fotografert (med mindre man har passordbeskyttelse). Selv har jeg uhyre sjelden brukt bilder fra andre blogger og har da spurt først. Tenker at det bare trekker ned inntrykket hvis min blogg baserer innholdet på private bilder fra andres blogger, så jeg ser personlig ikke vitsen med å stjele bilder. (Da tenker jeg ikke på produktbilder fra kommersielle aktører, til f.eks et inspirasjonsinnlegg om interiør, med kildehenvisning.)
  My recent post Oreo Cupcakes

  • Karimette sier:

   Godt poeng! :-) Jeg synes det er bra at stadig flere store aktører innser at det er kjempegod markedsføring når bloggere “knabber” bilder fra de for å skrive positive ting om produktene. Martha Stewart selger jo en hel livsstil, så det å bli omtalt på den ene eller andre måten er uansett gull. :-)
   Dessuten er det veldig vanskelig for oss små blogger å komme i kontakt med de “store” når det gjelder å spørre om lov til å bruke bilder. Men på mindre nettsteder og blogger synes jeg man bør spørre først, i hvertfall være nøye på kildehenvisning.

 3. Myke minutter sier:

  Skulle gjerne hørt hva flere tenker om Pinterest :) Flertallet av brukerne er kvinner og Pinterest viderefører nå mer nettrafikk enn både Google og You Tube, ifølge Wikipedia :)
  My recent post Oreo Cupcakes

 4. Hild Frøya sier:

  Dette ante jeg ikke at fantes. Smart ide..
  Hild Frøya sitt siste blogginnlegg..Snart er det klart for dåp!

 5. Aylana Maritha sier:

  Så smart! Det viste jeg faktisk ikke. Nuh er jeg glad du hadde kommentert på bloggen min. Kjempe koselig. Men også det at jeg fikk muligheten til å lese dette innlegget :) .

  SV:
  Ja, de er super søte! Mye fint på nett man kan få brukt for. Jenta var iallfall kjempe fornøyd med bursdagen. Det var gjestene også, så mye at de snakket om det en stund etterpå :) . Halloween er gøy, og ja det er nok fint å gjøre det litt skumlere for hvert år tihi :)
  My recent post Blogglisten