Foreldresex har man tid/lyst til det?


|


21. oktober 2012


| 3 Kommentarer

Sist jeg skrev et innlegg her på Foreldremanualen.no brøt jeg visst et tabu, nemlig mobbing i forbindelse med barnebursdager. Og så tenkte jeg, at siden jeg var så godt i gang – hvorfor ikke skrive litt om sex?

Det er nemlig sånn at sex er det eneste man ikke så lett diskuterer åpent med helsesøster, når man først har fått barna. Det er akkurat som at jordmor tenker “det der kan de joså hvorfor snakke om det nå!”

Men saken er den, at det vel er et av de områder hvor kvinner og menn er forferdelige forskjellige. Her tenker jeg på lysten. Eller kanskje jeg er den eneste som mistet litt av min sex-gnist, da jeg fikk et barn? Og mistet enda litt mer da yngstemann ble 14 måneder og sluttet å sove om natten?

Sex er tabu i barselgruppen

Da jeg var barn ble min søster intervjuet om sex i forbindelse med verdens AIDS-dag, og fortalte at hun ikke trodde folk over 50 år hadde sex. Min onkel tok dette veldig ille opp. Og det ble en fin morsomhet i min familie, hvor mine foreldre alltid har vært litt for åpne om emnet. Det pinte meg især da jeg var tenåring, men i dag setter jeg pris på det, selv om jeg stopper min far før intime detaljer kommer på bordet.

Men en ting som undrer meg er hvorfor vi kvinner i mødregrupper gladelig snakker i flere timer om fødsler og om veldig intime detaljer, men sjelden snakker om hva som egentlig skjer med sexlivet etter at man har fått barn. En venninne fortalte meg for cirka et år siden, at barn nummer to drepte all sexlysten hennes. Da hun sa det, ble jeg så lykkelig, fordi det var så befriende å høre at barn altså påvirker sexlivet hos andre også.

Naturens gang?

En biolog jeg kjenner påstår at dette er helt normalt. Han sier at vi kvinner som dyr er programmert til å skulle ta oss av vårt avkom, mens mannen ikke er det. Derfor kjører menn på, mens kvinnene tenker mer på de barna som allerede er født og deres videre eksistens. Naturen godkjenner åpenbart ikke de moderne prevensjonsformer.

Jeg skriver mest dette, for at du skal vite, at alt du føler i forbindelse med sexlyst etter du har fått barn (eller mangel på samme) er normalt. Og det tok meg veldig lang tid å finne ut av, og i all den tid trodde jeg, at det var noe galt med meg, men det er altså naturen det er noe galt med. Og så mennene selvfølgelig ;-)

Ps. Hvor ofte er det normalt å ha sex, når man har barn? ;-)Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

er er utdannet journalist og jobber i dag hos Røde Kors. Hun er opprinnelig fra Danmark, men er bosatt med mann og barn (to små gutter) på det blide sørland.

Mine innlegg – Mitt nettsted

Stikkord: , , , , Sex, Sexlyst

Kategori: Baby, En bedre hverdag

Kommentarer (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Komadyret sier:

  Jeg har aldri mista lysten (heldigvis) under graviditeten, kanskje noe mer etter fødsel, men heldigvis tar det seg opp igjen. Og ikke minst, sex blir bedre etter at man har født :) jeg personlig syns sex er viktig i et forhold ( kanskje jeg er litt lik mannfolk på det området). Sex trenger man ikke ha når man er trett og sliten etter en lang dag, hva med litt midt på natten sex eller morgensex, selvfølgelig passer ikke dette for alle i dagliglivet, men det finnes jo helger :) Kjekt at du tar opp tabu tema :)
  Komadyret sitt siste blogginnlegg..….gjør ting hun ikke kan……..
  Komadyret sitt siste blogginnlegg..….gjør ting hun ikke kan……..

 2. Mss sier:

  litt ensidig dette her, for der er også mange tilfeller hvor mannen mister lysten/orkn til sex og ikke kvinner. det er mer tabu og vanskelig å snakke om det. (beklager manglede stor bokstav – baby på armen)

 3. Anonym sier:

  Enig med Mss her.. det er nok like mye andre veien, og gjerne i ulike faser.
  Jeg tror også at grunnen til at det er vanskelig å snakke om sex i f.eks barselgruppa eller i venninnegjengen er at man snakker ikke bare om seg selv. Man utleverer jo samtidig veldig intime greier om mannen sin. Tror ikke jeg heller hadde likt om min mann snakka om hvordan jeg er eller ikke er i senga med sine venner.

Legg igjen en kommentar


CommentLuv badge