Arkiv for kategorien Bare barnemat

Vi har ofte med oss frukt i sekken når vi er på tur enten på vei hjem fra hytta, på et museum, ja når vi er på farten. Da er det godt med litt ekstra i sekken.

Her er eplebiter favoritten, men de blir ofte brune før vi får lagt posen i sekken. Derfor legger jeg eplebitene i vann med sitron, da holder de mye lenger. Hvis ikke nekter sønnen min å spise eplebitene, for når de er brune da er de råtne, i følge han!

Da vi var på skøytebanen med søsteren min og hennes familie, hadde hun noe som var ganske så kjekt, en vakumpose til frukten – som kalles frugtposen.

Du putter frukten i posen, blåser den opp, og på den måten holder frukten seg like fin lenge. Skal finnes i de fleste matvareforretninger der frukten ligger.

De var veldig fornøyd med disse, så de skal jeg helt klart prøve ut neste gang vi skal på tur. De leveres av Unigreen International, bildene er hentet derfra.

Det kommer en dag i en mammas liv da hun må innse at ungene – i hvert fall eldstejenta – er i ferd med å vokse opp.

Ikke vil hun ha bokstaver lengre.

Ikke dalahest-formet brødskive.

I hvert fall ikke bilde i fiskekaka!

Eller ansiktsbrødskive (grøss og gru!)

Jeg regner med at skriftlige kjærlige beskjeder ville få henne til å rødme av skam, så det er også en saga blott.

Wraps går bra, og oppskåret frukt og grønnsaker i beger eller på spyd. Grove vafler, matmuffins eller pizzasnurrer likeså.

Ellers er det veldig kjedelige matpakker i heimen for tida – ettersom de to små spiser hjemme. Moralen må være: Ha moro med matpakkene så lenge du kan, for det kommer en dag matpakkespiseren vil ha tre skiver med gulost – for det har alle andre.

Men suppe og varme pastaretter er ønsket, derfor har jeg raidet utenlandske nettbutikker og funnet noen små mattermoser (den svære vi bruker på tur kan nok bli litt i overkant) med fresht utseende. Nå sjekker jeg postkassen hver dag og er helt tussete.

To be continued!

De som jevnlig leser Foreldremanualen har nok lagt merke til en viss forkjærlighet for pepperkakeformer. Vi blir aldri lei av å se nye bruksområder for disse geniale formene 🙂

Vi har fått tips av Nina Bakke om deilige hjemmelagede fiskekaker med ekstra barnevennlig vri.

Stikk innom bloggen hennes for oppskrift og fremgangsmåte 🙂

Denne månedens tema er barnebursdag, og jeg har tatt en titt på bursdagskake-tipsene vi har fått inn så langt. 🙂

Mange av kakene ser utrolig profesjonelle ut, så jeg setter virkelig pris på dere som deler triksene om hvordan vi som er kjøkkenanalfabeter kan få det til. 😉

Et eksempel på det er denne fine Drømmehagenkaken, laget av  Fru Mæla. Hun har blant annet pyntet den med Drømmehagenleker og ferdigfarget marsipan fra Cacas.

Siv Iren gir deg oppskriften på hvordan du kan lage denne supersøte Hello Kitty kaken.

En bursdagskake som jeg vurderer å gjøre et forsøk på, er denne dinosaurkaken som Inger-Lise har laget! Veldig tøff!

Eva-Linn som skriver bloggen Min Stil er en av de som virkelig kan dette med å lage temabursdager på en lekker måte! Denne Elias kaken er kjempefin og en del av hennes oppfinnsomme Eliasbursdagsfeiringer.

Tusen takk alle sammen! Fortsett å send oss gode bursdagstips.

Foto: Hjemmelaget barnemat

Tenk å kunne gi ungene et sjokoladepålegg som faktisk er sunt!

På bloggen Hjemmelaget barnemat fant vi oppskriften på hjemmelaget sjokoladepålegg, som smaker kjempegodt! Pålegget er lettvint å lage, og så slipper man å bekymre seg for at det skal inneholde unødige tilsetningsstoffer og andre hemmelige ingredienser.

Bloggen skrives av Margit Vea som også har forfattet kokeboken for småbarnsfamiliene – Kjøkkenpatruljen. En bok full av gode matretter som også barna kan være med å lage.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

« Eldre innlegg