Innlegg av Elin

Vi har ofte med oss frukt i sekken når vi er på tur enten på vei hjem fra hytta, på et museum, ja når vi er på farten. Da er det godt med litt ekstra i sekken.

Her er eplebiter favoritten, men de blir ofte brune før vi får lagt posen i sekken. Derfor legger jeg eplebitene i vann med sitron, da holder de mye lenger. Hvis ikke nekter sønnen min å spise eplebitene, for når de er brune da er de råtne, i følge han!

Da vi var på skøytebanen med søsteren min og hennes familie, hadde hun noe som var ganske så kjekt, en vakumpose til frukten – som kalles frugtposen.

Du putter frukten i posen, blåser den opp, og på den måten holder frukten seg like fin lenge. Skal finnes i de fleste matvareforretninger der frukten ligger.

De var veldig fornøyd med disse, så de skal jeg helt klart prøve ut neste gang vi skal på tur. De leveres av Unigreen International, bildene er hentet derfra.

Nå er det karnevalstid. Rundt om i verden arrangeres karneval, hvorav det mest kjente nok er i Rio. Det feires 40 dager før påske, i år fra 5. – 8. mars.

Da jeg var liten var det alltid en nabo som arrangerte karneval. Det var utrolig morsomt å kunne gå på fest og kle seg ut med det man fant i skapet av mamma og pappa sine avlagte hatter og klær, og det på en helt vanlig lørdag eller søndag, det var ikke bursdag engang.

Så hvorfor ikke lage istand en karnevalsfest? Det trenger ikke kreve store forberedelsene, og ungene kommer helt klart til å elske det!

Foto: Helti100, Staples og partytime

Fargerik pynt

Jeg ville pyntet huset med girlander og ballonger. Velg en fargerik duk til bordet, eller bare hvit papirduk, som ungene kan dekorere med fargeblyanter. Dekk med tallerkener, servietter og duker i ulike farger. Kanskje har du noen rester fra ulike barneselskap som du har lurt veldig på hvordan du skulle få brukt opp.

Bak en langpanne sjokoladekake eller muffins med fargerik glasur, server pølser og lomper og lag mugger med fargerik saft. Da har du en fest!

Lag pinjataen selv!

En pinjata hører selvsagt med. Denne kan du enkelt lage selv, men du trenger noen dager på deg. Til en pinjata trenger du: Stor ballong, avispapir, hvitt lim, vann og en plastbolle du ikke er redd for (feks isboks).

Slik gjør du: Riv avispapiret i strimler. Bland vann og lim 50/50. Blås opp ballongen så stort det går. Jo større jo mer snop kan du putte inni. Dypp papiret i limblandingen og legg det lagvis på ballongen, til den er dekket med ca 3-4 lag papir. Husk også å feste en snor i knuten på ballongen, så du har noe å feste Pinjataen i, når den skal bankes.

La den ligge i 3 dager, til papiret har tørket helt. Så lager du et hull hvor snopet kan dyttes inn. Ballongen vil smelle, men det går bra.

Foto: Lombard the Paper People, Bookgrl og Elin

Nå gjelder det  å bli kreativ i dekoren av Pinjataen. Den skal males og evt ben og armer kan limes på, for å lage en kul figur. Du kan også lime på strimlet silkepapir. Kun din egen fantasi er din begrensing. Hvis du nå er helt svett, bare med tanken, så bestill en på nettet hos feks Helt i 100.

Selskapsleker

Da har du det du trenger til festen. Nå gjenstår bare noen selskapsleker. Disse får du tilpasse gjestene og den aldersgruppen de er i. Noen klassikere er jo flasketuten peker på, putte penn i flaske, spise raskest seigmenn på snor og halen på grisen.

Gjør det så enkelt som mulig, barna vil definitivt kose seg uansett, så lenge det er fest!

……………………………………………………………………………………..

Dette innlegget er skrevet av Elin fra bloggen LillePilt.

Elin kommer fra Skedsmo, hvor hun bor med mann og barn. Hun er glad i å ta bilder, elsker livet på og ved sjøen, scrapper og liker å finne på morsomme ting med familien.

Elin skriver om livets små og store realiteter, med et snev av selvironi og humor.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...