Arkiv for kategorien Aktiv familie

I sommer lar vi deg bli litt ekstra kjent med oss som skriver for Foreldremanualen. I dag er det Fru Åpent hus sin tur som forteller om sitt “eget” sommerparadis:

Familien Åpent hus’ yndlingsferiested ligger en kort kjøretur hjemmefra.

Er været bra, finnes ikke finere sted på jord, synes vi. Å tilbringe tid på den nydelige sandstranda der, og nyte vakker utsikt til fjell og åpne havet gjør godt for kropp og sjel. Her er det nok av boltreplass for store og små. Ofte tar vi med grillmat eller anna picnicsnacks, sammen med fotball, frisbee, drage eller fjernstyrt fly. Og den som vil, kan gå en deilig fjelltur med stranda som utgangspunkt.

Og når reisefølget har fått nok friskt saltvann og sand mellom tærne, og tar vi gjerne turen opp til fyret like ved.

Der serverer de deilige vafler og sin egen ”fyrkake”.

Så nært – så enkelt og så deilig!!

 

Denne sommeren har vi også unt oss en tur til et sted med sol-og-varme-garanti.

Det finner du mer om her.

Fru Åpent hus

”Fru Åpent hus” er 39 år, gift, og er mamma til Storebror på 6 og Lillemor på 4 år.
Hun jobber som kommunikasjonsrådgiver, og har blogging som en av sine kreative utløp. Innredning av barnerom er et av hennes yndlingstema – her er det jo bare fantasien som setter grensene!!

Mine innleggMitt nettstedOm været tillater det, kan man ta frem vannsprederen i hagen. Ungene synes som regel det er kjempemorsomt å få springe gjennom vannstrålene. Men hvorfor ikke gjøre det til en aktivitet for hele familien?

Denne familien har utfordret fedrene til å konkurrere i å gjøre de tøffeste sprellene. Ideen kan jo tas videre til mye anna gøy. 🙂 Kanskje det blir ungenes oppgave å ta bildene, for eksempel? Og egen bildeutstilling foran tv-skjermen etterpå? Og  hvem er dommerne? Mammaene?

Bilde gjengitt med tillatelse fra deucecitieshenhouse.com

Fru Åpent hus

”Fru Åpent hus” er 39 år, gift, og er mamma til Storebror på 6 og Lillemor på 4 år.
Hun jobber som kommunikasjonsrådgiver, og har blogging som en av sine kreative utløp. Innredning av barnerom er et av hennes yndlingstema – her er det jo bare fantasien som setter grensene!!

Mine innleggMitt nettsted

Noen ganger er det vanskelig å finne på noe med barna, ungene har opptil åtte uker fri mens vi voksne må greie oss med fire. Viktigheten med å skape gode minner sammen med barna er noe vi alle kjenner til, men mye forsvinner i “burde burde” og “vi tar det til helgen”.

Jeg fant denne nettsiden og tenkte yes!  Siden har gratis aktivitetskort som du kan laste ned. Den er selvsagt på engelsk men man kan jo lage sin egen versjon. Legge til og trekke fra.

 

Her får du mange tips til ting man kan gjøre som familie, eller bare sammen med mamma eller pappa.

Konseptet går ut på å trekke en lapp for hver dag, eller man kan trekke de på forhånd og sette de på kalenderen. Sjansen for at det blir gjort er større dersom vi foreldre får litt bedre tid på oss 🙂

 

Om dere lager en norsk versjon så del den med oss da! Ha en fortsatt god sommer uansett vær. 🙂

Evy Marie {redesign}

Evy Marie er tjueti år. Hun har to jenter på 9 og 12 år og beskriver seg selv som en syngende-skraphandler-komiker bosatt i Molde.
Hun er ei dame med mange baller i luften, og planene om å skape og lage noe er sirlig lagret i bloggen {re}design.

Mine innleggMitt nettsted

Det er lite som kan slå et godt krabbefiske om sommeren, og da mener jeg ikke de store krabbene vi spiser, men små sandkrabber ved bryggekanten. Ungene kan holde på i timesvis, så lenge vann er involvert.

Men hva slags utstyr skal du velge? Det er flere ulike varianter på markedet av krabbefiskestenger, og det er lett å gå i fella og velge det som ser finest ut, men er det det beste?

Du vil uansett trenge en klype, et tau, en håv og ikke minst blåskjell som agn. Vi prøvde ut to ulike fangstredskaper sist helg og dommen fra de små ekspertene var klar.

Dette snøret ser rosa og lekkert ut, og kjøpt inn av mor fra Riktige leker. Og jeg må innrømme at da jeg så den, syntes jeg den var utrolig sjarmerende og tenkte at den kjipe i plast vi hadde, ikke var så kul. Men utfordringen kom da snøret skulle hives uti Det ble mye snøre og vanskelig å holde styr på den. Den ble testet av ei på 7 og en på 6 og begge kom til samme konklusjon, ikke brukelig.

Denne lille fiskestangen var derimot en vinner. Den er enkel i bruk og det var lett å bestemme lengden på snøret, ettersom hvor det ble fisket fra. For når du skal fiske krabber må du nok bytte sted fra tid til annen, ettersom det fort blir tomt for krabber. Det eneste var at på denne var det vel mye snøre, så vi måtte ta av noen meter, som vi nå har i reserve. Også kan et tips være å ha med ekstra klype. Vi mistet en imellom steinene, men hadde heldigvis en i reserve.

Og det morsomste er selvfølgelig krabbeløp når bøtta er full. For det er viktig å ikke la de bli i bøtta for lenge, det er dyreplageri. Og sørg for friskt vann hele tiden. En morsom aktivitet er å lage baner med planker og se hvilken krabbe som løper fortest til sjøen. Og ikke la deg lure og tro det er de største som løper raskest.

Lykke til med krabbefisket i sommer!

Elin {lillePilt}

Elin kommer fra Skedsmo, hvor hun bor sammen med mann og barn. Hun er glad i å ta bilder, elsker livet på og ved sjøen, scrapper og liker å finne på morsomme ting med familien.
Elin skriver om livets små og store realiteter, med et snev av selvironi og humor.

Mine innleggMitt nettsted

I gata vår har det blitt ekstremt populært å Nerfe.

Jeg må innrømme at jeg var skeptisk i starten, for Nerf er en slags pistol eller gevær med gummipiler. Og jeg har alltid vært imot våpen, men også her har jeg måtte svelge noen store kameler.

Den første ble svelget da tante Grete i barnehagen anbefalte oss å kjøpe en pistol til gutten. Han lagde skytelyder i ett sett, noe som til tider kunne være utrolig slitsomt. I tillegg til at det meste ble brukt til pistol Helt til han fikk en egen, etter det ble det stille, og han bruker den relativt lite.

 

Men nå er det altså Nerf som har blitt det store. Og du må se på det som morsom lek og ikke som skytevåpen. Vi har hatt mye morro med disse allerede. Som da jeg kom hjem fra jobb her om dagen og ble angrepet av en pappa og sønn, som hadde tatt dekning bak en sofa. På pilene er det borrelås, så kjolen min ble fyllt med små nerfepiler.

Vi kjøpte pakken som heter “Capture the flag”. Den inneholder to sett pistoler, to vester med borrelås og beskyttelsesbriller. Poenget er å først få tak i den gule saken uten å bli truffet. Vi kjøpte et sett for to, for da har vi alltid å låne bort når det kommer noen på besøk. Og det har blitt mange morsomme kamper med naboene.

Har du prøvd å Nerfe? Hvis ikke, kan jeg anbefale det for både stor og liten.

 

Elin {lillePilt}

Elin kommer fra Skedsmo, hvor hun bor sammen med mann og barn. Hun er glad i å ta bilder, elsker livet på og ved sjøen, scrapper og liker å finne på morsomme ting med familien.
Elin skriver om livets små og store realiteter, med et snev av selvironi og humor.

Mine innleggMitt nettsted

Som flere av dere sikkert har skjønt, er jeg fan av Sixx Design og alle kreative krumspring som kommer fra Bob og Cortney Novogratz ( som vi blant annet får se i tv-serien 9byDesign som nå går på TV3).

Familien flytter konstant, men en bolig har de beholdt og det er sommerhuset i Massachusetts. Her har de gravd ned en stor trampoline i hagen!

Foto: Sixx Design

Jeg aner ikke hvor smart dette er sånn rent praktis? Men det er i alle fall mye mer estetisk å se på enn en vanlig trampoline som ruver i hagen. 🙂

Dersom du likte ideen så finner du en beskrivelse av fremgangsmåten her. 🙂

16. juli har de premiere i USA på sitt nye tvshow “Home by Novogratz”, hvor de blant annet har makeover på et klasserom. Så nå håper jeg bare at vi får se programmet på norsk tv etterhvert også. 🙂

Karimette {foreldremanualen}

Karimette er primus motor og gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en skriveglad mamma til to skjønne gutter på 3 og 8 år, samt at hun har en nydelig bonusdatter på 12 år. Karimette interesserer seg for sosiale medier, reising, interiør og oppussing.

Mine innleggMitt nettsted

Ikke alle har store hager og massevis av plass, noen har kanskje bare en liten veranda. Men om en er litt kreativ så kan ungene få utfolde seg og se og undersøke hvor maten kommer fra.

Jeg og jentene satte poteter for noen år siden og det var veldig stas å ta de opp på høsten. Jeg brukte bare to pallekarmer rett på jorda, hadde oppi duk og ny jord og jaggu ble det poteter!

Noe annet jeg prøvde var å plante jordbær i lecastein, men her må en være god på å vanne! Det er litt for god drenering kan du vel si.

Er du plaget med snegler så kan musebånd være en grei løsning, men de kan være litt skarpe så du kan godt feste gaffateip rundt de så ingen stikker seg.  Fest musebåndene så rillene vender nedover på utsiden av pallekarmene selvsagt.

 

 

Det kan være lurt å plante enkle ting så du ikke løper deg ihjel med hageslange og vanningskanner, selvsagt kan du også velge selv vanningskasser.

Eksempel på lette ting å dyrke:

  • Rabarbra
  • Gressløk
  • Salat
  • Gulrot
  • Poteter

Har du en pallekarm så kan det være lurt å plante honningurt etter at du har tatt opp grønnsakene (ettårige) Honning urt gir næring til jorda og neste gang du skal dyrke er det bare å vende den opp ned og hakke den litt før du planter nytt.

Evy Marie {redesign}

Evy Marie er tjueti år. Hun har to jenter på 9 og 12 år og beskriver seg selv som en syngende-skraphandler-komiker bosatt i Molde.
Hun er ei dame med mange baller i luften, og planene om å skape og lage noe er sirlig lagret i bloggen {re}design.

Mine innleggMitt nettsted

Det er vår og snart sommer og endelig kan vi finne frem utelekene igjen. Jeg husker fra min egen barndom hvor morsomt det var å spille Scoop, Badmington, Crocket og mye mer.

Den gangen kostet jo disse tingene litt mer, og vi var igrunn fornøyd om vi hadde en av delene. I dag er disse tingene lett tilgjengelig og de koster lite. Her er noen ideer til kjekke uteleker:

Bilde fra Leika

Scoop, denne hadde jeg som liten i rødt. Og kunne stå i timesvis å hive ballen frem og tilbake.

 

 

Innebandykøller! Vi har en stor steinlagt plass, der disse er helt perfekte. I tillegg fant Snuttegutten ut at han kunne bruke de på trampolina. Så med to stk på trampolina, så hadde de bandykamp. Gutta storkoste seg, og så lenge de holder seg til det, og ikke fekter eller hopper med de, så er det supert.

 

 

Baseball er morro, men det kan fort gå utover vinduer og biler. Da er dette baseballsettet helt perfekt, det har myk ball, og mykt balltre. Vi har dette og det ble brukt inne i påsken. Så dette kan trygt anbefales, du får det hos Biltema.

 

 

Drømmer du om en ny Bjørn Borg? Da kan kanskje dette tennis settet med nett være en smart investering…

 

Og ikke minst gatekritt – disse er fra Tiny. Tegne opp en Paradis (flyvern), lag flotte tegninger eller bare tegne opp mål til bandy turneringen. Liten boks med mye morro!

 

PS: Som leser av Foreldremanualen får du nå 10% rabatt på hele sortimentet hos Lekmer.no! (også rabatterte varer). Bruk rabattkode M7EMRac56. Tilbudet varer ut 31. mai.

 

Har du noen favoritt leker nå  i sommer?

Elin {lillePilt}

Elin kommer fra Skedsmo, hvor hun bor sammen med mann og barn. Hun er glad i å ta bilder, elsker livet på og ved sjøen, scrapper og liker å finne på morsomme ting med familien.
Elin skriver om livets små og store realiteter, med et snev av selvironi og humor.

Mine innleggMitt nettsted

Trampolinen vår må være den beste investeringen vi har gjort. Vi valgte en av god kvalitet, fra Jumpking. Den kostet litt mer, men det var den verdt. Den brukes ikke bare til å hoppe på, men også som lekematte. Trampolinen er behagelig å sitte på, så det hender de spiller kort på den.

Andre ganger fyller de opp med baller i alle størrelser og hopper rundt.

 

Det siste nye nå er bandy på trampolinen. Jeg kjøpte et sett bandykøller med ball. De lager mål og teller poeng. Slik kan de holde på i timesvis.

Mye morro for både stor og liten.

Hva bruker dere trampolinen til?

Elin {lillePilt}

Elin kommer fra Skedsmo, hvor hun bor sammen med mann og barn. Hun er glad i å ta bilder, elsker livet på og ved sjøen, scrapper og liker å finne på morsomme ting med familien.
Elin skriver om livets små og store realiteter, med et snev av selvironi og humor.

Mine innleggMitt nettsted

Pleide dere å leke med hyssing på denne måten når dere var små?

(husker ikke hva vi kalte det?)

Vanligvis sendte vi hyssingen videre til nestemann, men det er fint mulig å lage “figurene” på egen hånd (bokstavelig talt!) som på denne filmen. Imponerende fingerferdighet!

Kanskje på tide å finpusse på gamle kunster? 😉Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Karimette {foreldremanualen}

Karimette er primus motor og gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en skriveglad mamma til to skjønne gutter på 3 og 8 år, samt at hun har en nydelig bonusdatter på 12 år. Karimette interesserer seg for sosiale medier, reising, interiør og oppussing.

Mine innleggMitt nettsted

« Eldre innlegg
Nyere innlegg »