Innlegg tagget med Gavetips

 

En globus på tenåringsrommet er både lekker å se på og lærerik. Dersom du kjenner noen som liker å pusle, er dette en flott gaveidè – en pusleball av jordkloden bestående av 540 puslespillbrikker.

 

      

Ravensburger har også pusleballer med færre brikker for de mindre barna. En artig og ny måte å legge puslespill på!

 

Karimette {foreldremanualen}

Karimette er primus motor og gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en skriveglad mamma til to skjønne gutter på 3 og 8 år, samt at hun har en nydelig bonusdatter på 12 år. Karimette interesserer seg for sosiale medier, reising, interiør og oppussing.

Mitt nettstedFlere av mine innlegg

Jeg har den siste tiden blitt mer eller mindre tilhenger av programmet “art attack”Disney Junior. Er det noen av dere som har sett dette programmet? De lager så utrolig mye stilig og tipser om mange aktiviteter man kan gjøre sammen med barna.

Jeg har lyst å vise dere hvordan dere kan lage en stjerne av papir. Kanskje du trenger en julestjerne til toppen av juletreet, eller til å henge i vinduet? Visst ikke, så er jeg ganske sikker på at en bestemor ville satt pris på en fin stjerne i gave fra et barnebarn. 🙂

Du trenger: 2 A4 ark i valgfri varge – alt etter hvilken farge du ønsker på stjernen, trelim og tråd.1: Brett A4-arket to ganger og åpne det deretter en gang slik at det fremdeles er brettet en gang. Snu arket slik at folden er øverst. Brett de to øverste hjørnene slik at de er på linje med bretten i midten.

2: Brett den lille klaffen på bunnen opp og press den ned. Gjør det samme på den andre siden.

3: Brett hjørnene over kanten av trekanten og press dem ned på begge sidene.

4: Åpne den en gang for å lage en hatteform. Press den deretter ned den andre veien.

5: Brett bunnen opp på en side og press den ned. Gjør det samme på den andre siden.

6: Åpne denne formen også å presse den ned på den andre siden.

7: Dra de to spisse delene på toppen fra hverandre og press den ned og åpne den for å få en båtform.

8: Lag 6 båtdeler med de fargene man selv ønsker.

9: Påfør lim på den ene siden av båten – kun på en av de tre delene.

10: Fest den til den samme delen på en annen båt.

11: Gjenta med den neste delen til du har festet alle de 6 formene sammen til en vakker stjerne. Heng den opp til pynt 🙂

Kos dere sammen å lag en koselig stjerne til stuevinduet, til bestemor eller kanskje til deg selv ?

Jeg skal prøve meg selv sammen med mitt tantebarn. Om det er noe dere lurer på kan dere titte på “oppskriften” hos Disney junior sin hjemmeside.

Lykke til!

Rebekka

Rebekka er 24 år gammel sunnmøring bosatt i Bergen sammen med samboer, datteren Vilde og to små yorkie hunder. Rebekka er utdannet førskolelærer, og koser seg for tiden i mammapermisjon med Vilde. På bloggen sin deler hun tanker om mammalivet og gir gode tips om mote, shopping og interiør.

Mitt nettsted – Flere av mine innlegg

Jeg så disse søte glassene med ferdigblandet kjeksoppskrift hos Bakerella og tenkte at dette er en perfekt julegave til noen som har alt, eller dersom man er på budsjett. 🙂

Glassene kan selvsagt lages med forskjellige typer kjeks, og kanskje med røde og grønne Nonstop og julestoff på toppen?

Denne gaven kan for eksempel gis bort med en kjempekul hilsen fra småen til tante: “Til tante, fra Småen. Jeg har lyst til å komme og bake sammen deg!”

Herlig dekorativt og enkelt!

Anne-Lise {alfabetika}

Anne-Lise er illustratør og designer, og bor sammen med mannen like utenfor Paris.Hun er hekta på interiørdesign og vintageshopping, og fra sitt eget lille hjemmestudio driver hun med illustrasjon og design. Resultatet er pedagogiske og dekorative trykk for for barn kalt Alfabetika til salgs i eplabutikken hennes.

Mitt nettsted – Flere av mine innlegg

Dekorerte kubbelys er en personlig  julegave til noen du er glad i , eller bare en fin gave til deg selv. 🙂

Jeg vil gjerne tipse dere om hvordan dere enkelt kan lage superkoselige kubbelys hjemme. Jeg er veldig glad i den romantiske, hvite stilen når det nærmer seg jul. Kubbelysene med motiver som man får kjøpt i interiørforretninger koster fra 60 – 400 kr. Men du kan faktisk lage like fine lys selv til en billig penge!

Kanskje et tips til en aktivitet sammen med barna ?Dette er to av lysene jeg har laget til meg selv. Søte?Redskaper:1. Du trenger servietter med valgfritt mønster, alt etter hvordan du vil at lyset skal se ut. Jeg har valgt to romantiske varianter med en pike på den ene og roser på den andre 2. Så trenger du en føner, eller et varmeapparat 3. Bakepapir er også et viktig redskap 4. Og til slutt kubbelyset du vil dekorere. Her kan du velge bunnfargen selv, jeg har valgt en helt enkelt kreme hvit.

1. Du begynner med å rive av lagene på servietten, til du står igjen med det tynne laget med motivet på 2. Så river du av og former servietten slik du ønsker at motivet på lyset skal se ut. (kanskje et hjerte, en firekant, eller som jeg gjorde så rev jeg helt vilkårlig) 3. Legg servietten på kubbelyset etterfulgt av bakepapiret 4. Bruk en føner til å varme opp der servietten er lagt på lyset. Du kan se at mønsteret blir mørkere og mer markert når det er ferdig varmet og servietten har festet seg til lyset. 

VOILA. Så har du kjempesøte kubbelys til hverdags og fest. 

Enkelt, sant ?

Rebekka

Rebekka er 24 år gammel sunnmøring bosatt i Bergen sammen med samboer, datteren Vilde og to små yorkie hunder. Rebekka er utdannet førskolelærer, og koser seg for tiden i mammapermisjon med Vilde. På bloggen sin deler hun tanker om mammalivet og gir gode tips om mote, shopping og interiør.

Mitt nettsted – Flere av mine innlegg

For å finne forslag til hva vi skal gjøre når 8 åringen inviterer vennenne sine på juleverksted, har jeg surfet rundt i bloggverdenen. Det som er viktige premisser for meg når jeg leter etter ideer er at jentene kan gjøre mest mulig av utførelsen selv, at ting går nogenlunde fort og at sluttproduktet ser nogenlunde pent ut. Regner med at dorullnisser er ut for 8 åringen, så jeg har sett etter mer “voksne” prosjekter.

Litt vanskelig alder dette synes jeg. Ikke er de småjenter og ikke er de store. Samtidig så var jeg mindre på den alderen enn de er nå. Hvis du skjønner hva jeg mener? Hehe…nå ble det visst en liten digresjon her.

Sandkakepynt fra Fargefest

Strikkede julekuler og Juletrær fra Loppelilla

Stjerne av drivved/greiner fra Draumesidene

Gaveboks av skoeske fra Nyvold Design

Hjerte og stjerne av perler og ståltråd fra Innerst i veien

Tapet på gamle blikkbokser fra Hildemiho

Sirkelpynt til treet eller vinduet fra lille hottentott

Papirstjerne fra Craft & Creativity

Fine ord på stearinlys fra tistel & tue

Kikk også innom bloggen LidenSkapelse for mange flere tips. Det er en blogg som deler SDS (skap det selv) tips.

Må bare høre med sjefen på 8 først da, før vi velger ut prosjekter. Det er viktig at dette blir lystbetont og morro, og siden dette ikke er mitt juleverksted med mine venner stiller jeg bare med forslagene og så får hun velge. Hun har vell gjerne endel egne forslag også kjenner jeg henne rett, og mulig vi ender med å vrake alle mine.

Mange ting her som kan pynte opp hjemme, eller som ungene kan gi bort i julegave. Så skulle jeg ha valgt, så hadde det helt klart blitt noen av disse prosjektene. Eller jeg kan jo forresten ha mitt eget juleverksted 😉

Hvem bestemmer prosjektene på juleverksted hjemme hos dere, og fikk du noen favoritter blandt disse?

Greta {ReVinyl}

Greta bor i Oslo, med mann og to barn på 8 og 6 år. Hun elsker å lage ting og starter stadig på nye prosjekter. På bloggen ReVinyl skriver hun om revinylproduktene sine, redesign, ting hun lager, ting hun synes er vakre og ting hun inspireres av.

Mitt nettstedFlere av mine innlegg

Det dukker stadig opp  kule pepperkakeformer i butikkene, og i det siste har det kommet flere figurer hentet fra de nordiske barnebok-klassikerne. Mon tro om Anne-Cath. Vestly, Tove Jansson og Astrid Lindgren noen gang kunne forestille seg følgende produkter? 😉

Disse pepperkakene vil garantert gjøre suksess blant ungene (de hadde i grunn vært geniale som gaver i årets adventskalender!) – Knerten og Karoline pepperkakeformer

Mumitrollet, Snusmumriken, Lille My og Mummipappa finnes også som pepperkaker.

Formene finnes i to versjoner; Kakeformene til venstre passer godt til de minste barna fordi de har håndtak som er lette å holde, og så kan man ikke skjære seg på de. Pakken inneholder også en dekorasjonspenn som man kan glasere pepperkakene med etterpå!

Til høyre – søte Mumitroll pepperkakeformer for større barn.

Eller kanskje det er Pippi Langstrømpe som er barnets store helt? Fine pepperkakeformer med Herr Nilsson, Lilla Gubben og Pippi.

Karimette {foreldremanualen}

Karimette er primus motor og gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en skriveglad mamma til to skjønne gutter på 3 og 8 år, samt at hun har en nydelig bonusdatter på 12 år. Karimette interesserer seg for sosiale medier, reising, interiør og oppussing.

Mitt nettstedFlere av mine innlegg

Et klassisk scenario på julaften er barna som leker lykkelig med gaveeskene.

Makedo (som minner litt om Mekano) er et sett skruer og festemekanismer som kan brukes om og om igjen. Uten lim kan man skape julens gavebokser om til et slott, en bil, et fly eller et dukkehus.

Det er her det geniale med Makedo kommer inn. Uttrykket ”Make Do” på engelsk tilsvarer det gamle norske “Man tager hvad man haver”. Og er det en ting vi har nok av i år 2011, så er det emballasje som bare blir kastet.

Med Makedo kan vi bruke alt av papp og emballasje om igjen, her er det bare fantasien som setter grenser! Se bare på disse fine eksemplene:

 

 

I Norge er det Gooseberry.no som er forhandler for disse produktene, og settene starter på kr 139,-.

Niesen min kan ikke lese, derfor tør jeg fortelle dere at det er dette hun får i julegave. Og ekstra morsomt er det at siden hun skal være sammen med oss på juleaften i år, så blir det en gave til meg selv også 😉

Heather fra Gooseberry gir bort et Make-do Fri Fantasi Sett For Tre  til en heldig leser av Foreldremanualen. Dette settet inneholder nok Makedostykker til at en gruppe på tre personer kan ha det gøy og skape noe sammen.

For å bli med i trekningen (30. nov) legg inn en kommentar i feltet nedenfor der du forteller hva du har lyst til å bygge, og hvem du vil bygge med.

 

Obs! Make-do er designet for barn over tre år, fordi settet inneholder små deler, og vi vil anbefale det til barn som er fem år eller eldre.Anne-Lise {alfabetika}

Anne-Lise er illustratør og designer, og bor sammen med mannen like utenfor Paris.Hun er hekta på interiørdesign og vintageshopping, og fra sitt eget lille hjemmestudio driver hun med illustrasjon og design. Resultatet er pedagogiske og dekorative trykk for for barn kalt Alfabetika til salgs i eplabutikken hennes.

Mitt nettsted – Flere av mine innlegg

Snart er det tid for julekalender igjen. Pakkekalendere er spennende, men ofte vanskelig for den som skal lage den. De er tidkrevende å sette sammen og det kan være en utfordring å holde seg innenfor et rimelig budsjett. Men det fins råd!

SHUFFLEbooks har vært en gave fra meg mer enn en gang. Laget For Sansene  er den første gaven jeg noen gang ga til min lille niese, og siden har det blitt mange Sing Sang gaver.

Men en av de beste produktene fra Barnebokforlaget er noe som er til glede for hele familien, som binder oss sammen, er pedagogisk, morsomt, og en super løsning som sparer tid for den som skal lage gavekalender også:  Sing Sang Sanger og aktiviteter som hører julen til.

 

Kortene kommer i en eske på 30 stk, hvorav 24 er sanger og 6 er aktiviteter, alle med nydelige illustrasjoner som gjør det enkelt å følge med.

Det vil si at oppskrift på julekalender er som følger:

1. Pakk de 24 julesangene pent inn – hver for seg.

2. Sett nummer 1 – 24 på pakkene.

3. Åpne ett sangkort hver dag i adventstiden.

 

-Jeg tror at i år blir det mer en et vers per julesang i vår familie. Ikke bare vil vi ha øvet i adventstiden, men vi kan “jukse litt” med kortene når vi går rundt treet. For ekstra hjelp er det også en gratis iPhone app  med både lydfil, tekst og bilde til alle sangene.

 

Oppdatering: Denne give-awayen er nå avsluttet!

Mini-giveaway!

Og helt til sist: Jeg har et ekstra sett med Sing Sang Sanger og aktiviteter som hører julen til det vil jeg gi til en heldig tilhenger av Foreldremanualen. Så alt du trenger å gjøre er å skrive i kommentarfeltet om hva som er din favoritt av julesangene, og om du kan aller versene. (Trekning skjer 15. november)

Min: Rudolf er rød på nesen, og jeg kan ingen av versene helt… :S

 

 

Anne-Lise {alfabetika}

Anne-Lise er illustratør og designer, og bor sammen med mannen like utenfor Paris.Hun er hekta på interiørdesign og vintageshopping, og fra sitt eget lille hjemmestudio driver hun med illustrasjon og design. Resultatet er pedagogiske og dekorative trykk for for barn kalt Alfabetika til salgs i eplabutikken hennes.

Mitt nettsted – Flere av mine innlegg

Det nærmer seg jul og vi lurer på hva i alle dager det er vi trenger. Det er ikke lenger slik at alle trenger noe, mange må faktisk tenke seg godt om.

Jeg trenger egentlig bare mer tid, for det er så mye gøy som jeg aldri rekker og endel tidkrevende ting jeg aldri får gjort.

En kan selvsagt ønske seg fred på jorden eller snille barn, men for å gjøre det litt mer konkret, så har jeg kommet opp med en liste over 10 ting du kan gjøre for andre sammen med barna dine.

Det jeg ønsker meg er barn som ser andre og som er mer glade for å gi enn å få.

1. Betal for bilen bak deg i bommen.

2. Legg igjen gave til postmannen i postkassen din.

3. Lag muffins til brannstasjonen som takk for at de passer på oss.

4. Stek vafler og ta de med til et populært tursted og skriv en lapp med velbekomme.

5. Dra innom biblioteket med en pose Twist som takk for at de er en av de få stedene hvor alle kan komme uten at de lurer på hvorfor du er der.

6. Ta med blomster til et eldrehjem og besøk noen som ikke har hatt besøk på en stund.

7. Lag tegneblokker og ta med fargeblyanter og legg de på et legekontor, hos tannlegen etc. For å gjøre ventingen litt kortere for andre barn.

8. Samle handlevognene foran kjøpesenteret, og sett de på plass.

9. Plukk søppel mens dere går en tur.

10. Legg igjen en gave til servitøren som serverte dere mat.

 

Selvsagt er det mange flere gode gjerninger man kan gjøre, men vi kan vel prøve å gjøre verden til et bedre sted en gjerning av gangen? 🙂

Evy Marie {redesign}

Evy Marie er 29 år – for første gang. Hun har to jenter på 8 og 10 år og beskriver seg selv som en syngende-skraphandler-komiker bosatt i Molde.
Hun er ei dame med mange baller i luften, og planene om å skape og lage noe er sirlig lagret i bloggen {re}design.

Mitt nettstedFlere av mine innlegg

Vi prøver å tenke litt utradisjonelt rundt bursdagsgaver. Når ungene skriver ønskeliste, snakker vi om hva de trenger i tillegg til hva de ønsker seg.

Det er mange ting de ønsker seg som de ser i reklamer på tv og som venner har. Jeg mener selvsagt ikke at man skal eksludere disse ønskene, men jeg synes det er viktig å bevisstgjøre de litt i forhold til hva de faktisk trenger og hva man kan ønske seg som man egentlig ikke trenger.

Unger er og blir unger, og blir selvfølgelig lett påvirket av omgivelsene. Sånn er det bare…

Etter bursdagen sin i fjor, fikk jenta mi som da var blir 7 år, spørsmålet om hva hun ønsket seg av en tante som ikke kunne komme i selve bursdagen. Da så hun på meg og sa  “jeg fikk jo det jeg ønsket meg og det er ikke noe mer jeg trenger!”.

Må si jeg følte meg litt kry over at messingen min om materialle unødvendigheter hadde gått inn. Da tok vi oss en prat om alternative bursdagsønsker i form av opplevelser. Er det noe du har lyst til å gjøre sammen med tante? Gå på kino, overnatte, spille bowlings osv.

Tanten husket tydeligvis ønskene fra ifjor, så til 8 årsdagen sin i år fikk hun dette fine kortet!

Tanten hadde ramset opp en del forslag som hun kunne tenke seg å gjøre sammen med bursdagsbarnet og så fikk bursdagsbarnet lov til å sette to kryss for de tingene hun hadde mest lyst til å gjøre.

To kryss for disse alternativene var meget generøst da…

Jeg synes dette er en flott gave som krever mye mer av giveren enn å bare stikke innom en lekebutikk. (Vi er selvfølgelig taknemlig for andre gaver også, det er ikke det jeg mener).

Giveren viser at den både ønsker og setter pris på å tilbringe tid sammen med bursdagsbarnet.  Er det noe vi ofte har manko på i disse dager så er det tid. Folk er så opptatt både med det ene og det andre. Så tid er virkelig verdifullt.

En gave vi bruker å gi i barnebursdager, er kinobilletter. Enten at vi inviterer med oss barnet til en forestilling det har lyst til å se, eller gir gavekort for to på kino.

Av mormor har ungene våre i flere år nå fått gavekort på bowling. Det innebærer at mormor tar de med på bowling, at de spiser der og har en kosestund sammen. Hver for seg. En gave som er kjempepopulær.

I år ønsket begge ungene seg å dra ned på et Batmanshow i Oslo Spektrum senere i høst. Det var såpass dyre billetter, så vi sa at hvis de virkelig hadde lyst kunne de ønske det seg til bursdagsgaver i år.

Det ville de, så det ble årets bursdagsgave fra oss foreldre. Det er ikke det at vi ikke har råd til å gjøre det i tillegg til å kjøpe andre gaver, men jeg synes det er prinsipielt viktig å vise de verdien av penger på denne måten. Dessuten er det jo en hyggelig ting å gjøre sammen da. Håper jeg…hehe…

Har du forslag til alternative bursdagsgaver?Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Greta {ReVinyl}

Greta bor i Oslo, med mann og to barn på 8 og 6 år. Hun elsker å lage ting og starter stadig på nye prosjekter. På bloggen ReVinyl skriver hun om revinylproduktene sine, redesign, ting hun lager, ting hun synes er vakre og ting hun inspireres av.

Mitt nettstedFlere av mine innlegg

« Eldre innlegg