Arkiv for kategorien Barnebok

Nå passerer vi snart 2500 følgere på Facebook, og i den forbindelse vil vi ha en liten giveaway!

 

 

Jeanette Flåterud har skrevet en E-bok som inspirerer oss til å tilbringe familietid utendørs i denne herlige årstiden! Boken er et aktivitetshefte tilpasset  små, mellomstore og store barn.

Jeanette driver nettstedet Barn av Naturen, og er opptatt av naturlig barneomsorg.

 

Vi gir bort et eksemplar til tre av dere som legger igjen en kommentar på dette innlegget!

Vi blir kjempeglade om dere tipser deres venner om oss, slik at vi passer 2500 følgere ganske snart! 🙂

Fotograf James Mollison jobber for Benettons “kreative labratorium” Fabrica. De ønsket å lage en bok som skulle sette søkelys på barns rettigheter.

Mollison erindret hvor viktig soverommet hans hadde vært i barndommen; hvordan det reflekterte hva han hadde og hvem han var. Han tenkte derfor at det kunne være interessant å skildre hvordan barn sover verden rundt.

Opprinnelig skulle boken hete “Soverom” men bokens tittel ble endret underveis – rett og slett fordi at det er mange barn i verden som er ganske langt ifra å ha et eget soverom.

Boken er vakker, fasinerende, lærerik og trist. Den gir oss voksne den “oppvåkningen” vi behøver med jevne mellomrom, og den er også fin for barn som bør lære å verdsette det de har.

Boken kan kjøpes, men den kan også leses online.

Det er viktig å lese for barna dine.

Da er du med på å skape leseglede, leselyst og leseferdigheter.

Når barna dine begynner på skolen, vil du etter hvert skjønne hvor viktig det er at barnet ditt er glad i bøker. For det blir mange bøker et barn må gjennom.

Starter du tidlig å lese for barna dine, er du med på å skape leseglede. Men så er det jo ikke alle bøker for de helt minste som er så veldig spennende for oss voksne å lese. Jeg må innrømme at når jeg leser den fryktelig kjedelige boka ”Dyra på gården”, har jeg mye annet enn en gris i tankene.

Tassen og Molly får meg heller ikke til å juble av glede, men ettåringen min synes det er stas. Så jeg prøver å være engasjert, både når jeg for fjortende gang spør forvirret ”Hvor er Tassen?”, eller når jeg i ekstase avslører at kua faktisk sier MØØØØ!

Du må klare å fake litt leseglede og engasjement når du leser for barn. Sitter mor og far og mumler seg kjapt gjennom barnebøkene mens de gjesper, går barnet fort lei. Men selv for de helt minste går det an å finne bøker som slett ikke er så verst for oss voksne.

Vi har funnet fram tre av våre favoritter akkurat nå. (Og vi, det er altså meg og min datter på et og et halvt år).

Bøkene om Lillesøster (av Kari Grossmann). Lillesøster er rampete. Lillesøster vil prøve ut ting selv. Lillesøster er nysgjerrig. Jeg som mamma kjenner igjen barnet mitt i disse bøkene, og det gjør at de er fine å lese.

Bøkene har ganske mye tekst, og jeg leser ikke alt for min ettåring – det har hun ikke tålmodighet til. Illustrasjonene er flotte, og det er mye å peke på og snakke om.Når to … (av Tor Åge Bringsvær) : Dette er en bokserie som har blitt omtalt som sukkertøy i bokform, og det er jeg enig i. Mine barn har likt disse bøkene helt fram til skolestart. Nå er det ettåringen som har fått sansen for bøkene. Igjen så leser vi ikke alt. Vi har våre favorittsider som vi leser gang på gang, som for eksempel der to nesehorn gnir nesene mot hverandre og sier ”guddi guddi”. Bøkene er fulle av fantasi, og vi kan lese om hva to tøfler gjør når de vil kose seg. Eller hva to katter gjør når de skal bade.Ludde (av Ulf Löfgren) : Ludde er vår favoritt! Han er en kul kanin. Og her er det humor som fenger de minste. Tenk å være så rampete at man legger en ball i potta! Eller en katt i skuffen! Ettåringen min blir like forbauset hver gang. For ikke å snakke om når Ludde prøver å spise en bok! Da gir vi oss ende over, begge to.

Et godt tips er å ønske seg bøker til barnets bursdag eller til jul. Plastdingser får de mer enn nok av ettersom årene går. Bokklubber har gode velkomsttilbud som alle burde benytte seg av. Og de aller fleste har et bibliotek i nærheten.

God bok!

Da er det snart duket for årets Mammut salg igjen. I stedet for å kave seg frem i butikken kan man også i år forhåndsbestille bøker i nettbutikkene.

Mammutsalget er en kjempefin anledning til utvide sin egen boksamling, og ikke minst veldig lurt å kjøpe inn noen bøker å ha i bakhånd når bursdagsinvitasjonene begynner å renne inn 🙂  Bøker er morsomt å gi og morsomt å få (synes nå jeg..)

Jeg har tatt en tur innom Tanum.no og her er noen tips:

Koselig Barbapapabok. Boken kan brettes ut og lekes med, og den er formet slik at figurene utgjør ni små bøker som kan tas ut av selve boken.

Boken Bilder av Folk må jeg innrømme at jeg aldri har hørt om, men beskrivelsen gjorde meg veldig nysgjerrig på den. Den vant en pris i 2009, og juryen skriver blant annet “What a glorious children’s book!”

Da Emma ble Emma er en bok om hvordan et barn blir til, som kan være kjekk å ha når de spørsmålene begynner å dukke opp 🙂

For de som har større barn skal denne boken, 100% Meg,  gi svar på ting som kanskje både foreldre og barn kan synes er litt flaut å snakke om (ja, jeg mener puberteten).

En annen ungdomsbok: Verten, skrevet av forfatteren bak Twilight-serien. “Vidunderlig og uforglemmelig om altoppslukende kjærlighet og betydningen av det å være menneske”

Livets kruseduller av mannen-som-nesten-aldri-blunker. Det er vel flere enn oss som har latt seg fasinere av hvor lett det ser ut når Øistein tegner…

Til slutt en humor bok: Alltid klart til å dø for mitt barn, en bok om Frøken (Frøken Livredd og kjærligheten, Frøken Makeløs og karrieren) som nå har blitt mamma.

Følg med på Foreldremanualens julekalender, kanskje dukker det opp noen overraskelser!Håper alle har hatt en koselig Lucia feiring sammen med sine små! Vi ser at det har vært mange fine bilder rundt omkring på mammabloggene i dag! 🙂

Bak dagens luke finner vi et tips fra Tonje som skrier bloggen Dagdrømmeren.

Sammen med sine små har hun brukt ventetiden på å lage pepperkaker, og hun tipser oss om steder man kan få kjøpt morsomme pepperkakeformer.

Disse sau og elg pepperkakefomene har hun kjøpt hos Hansen og Co i Kristiansand, men man finner også mange søte former på Ikea, Kremmerhuset, Indiska og Formina.se.

Hun tipser også om boken Pulverheksa og Julenissen som er delt inn i 24 kapitler – en for hver ventedag i desember! Boka passer for barn i alderen 3 til 6 år (et godt julegavetips også det!)Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...