Arkiv for kategorien Aktiviteter

Nå passerer vi snart 2500 følgere på Facebook, og i den forbindelse vil vi ha en liten giveaway!

 

 

Jeanette Flåterud har skrevet en E-bok som inspirerer oss til å tilbringe familietid utendørs i denne herlige årstiden! Boken er et aktivitetshefte tilpasset  små, mellomstore og store barn.

Jeanette driver nettstedet Barn av Naturen, og er opptatt av naturlig barneomsorg.

 

Vi gir bort et eksemplar til tre av dere som legger igjen en kommentar på dette innlegget!

Vi blir kjempeglade om dere tipser deres venner om oss, slik at vi passer 2500 følgere ganske snart! 🙂

Paul Lowe er kanskje den mest kjente norske bloggeren – iallefall utenfor Norge.. .

Bloggen hans Sweet Paul ble blant annet ranket som nr 22 på London Times liste over verdens 50 beste design blogger. I tillegg til bloggen gir han med jevne mellomrom ut nettmagasinet Sweet Paul Magazine, hvor han deler oppskrifter, shopping tips, viser hvordan man kan lage morsomme småsaker m.m.

Vi ble derfor henrykte da vi oppdaget at den nyeste utgaven av nettmagasinet hans er en barnespesial! 😀

Som vanlig er nettmagsinet krydret av smakfulle fotografier, apetittvekkende oppskrifter og fristende gjør-det-selv tips (kjører på med matmetaforer til ære for Sweet Paul – mannen er tross alt matstylist!) 😉

Vi likte spesielt godt alle de spennende gjør-det-selv tipsene hvor vi for eksempel lærer hvordan vi kan lage nydelige ullblomster! Anbefales. 🙂

SuperSøndag MiniDisko på Parkteatret i Oslo har startet opp sesongen og 6. mars er det i gang igjen. Norges mest profilerte Dj´s stiller opp og spiller ordentlig musikk, tilrettelagt for barna. Dunkel belysning, levende disko-lys, røykmaskin og såpeboblemaskin er med å skape en superduper disko-stemning.

Det kjøres to show, første kl 12 med DJ Strangefruit og DJ Inger-Emilie (6 1/2 år) og kl 14 er det DJ Tore Jazztobakk (fra Ost & Kex) og DJ Alvin (3 år). I tillegg blir det ansiktsmaling til alle diskobarna og mye annet gøy. Mer info finnes på Facebooksiden.

Nå er det karnevalstid. Rundt om i verden arrangeres karneval, hvorav det mest kjente nok er i Rio. Det feires 40 dager før påske, i år fra 5. – 8. mars.

Da jeg var liten var det alltid en nabo som arrangerte karneval. Det var utrolig morsomt å kunne gå på fest og kle seg ut med det man fant i skapet av mamma og pappa sine avlagte hatter og klær, og det på en helt vanlig lørdag eller søndag, det var ikke bursdag engang.

Så hvorfor ikke lage istand en karnevalsfest? Det trenger ikke kreve store forberedelsene, og ungene kommer helt klart til å elske det!

Foto: Helti100, Staples og partytime

Fargerik pynt

Jeg ville pyntet huset med girlander og ballonger. Velg en fargerik duk til bordet, eller bare hvit papirduk, som ungene kan dekorere med fargeblyanter. Dekk med tallerkener, servietter og duker i ulike farger. Kanskje har du noen rester fra ulike barneselskap som du har lurt veldig på hvordan du skulle få brukt opp.

Bak en langpanne sjokoladekake eller muffins med fargerik glasur, server pølser og lomper og lag mugger med fargerik saft. Da har du en fest!

Lag pinjataen selv!

En pinjata hører selvsagt med. Denne kan du enkelt lage selv, men du trenger noen dager på deg. Til en pinjata trenger du: Stor ballong, avispapir, hvitt lim, vann og en plastbolle du ikke er redd for (feks isboks).

Slik gjør du: Riv avispapiret i strimler. Bland vann og lim 50/50. Blås opp ballongen så stort det går. Jo større jo mer snop kan du putte inni. Dypp papiret i limblandingen og legg det lagvis på ballongen, til den er dekket med ca 3-4 lag papir. Husk også å feste en snor i knuten på ballongen, så du har noe å feste Pinjataen i, når den skal bankes.

La den ligge i 3 dager, til papiret har tørket helt. Så lager du et hull hvor snopet kan dyttes inn. Ballongen vil smelle, men det går bra.

Foto: Lombard the Paper People, Bookgrl og Elin

Nå gjelder det  å bli kreativ i dekoren av Pinjataen. Den skal males og evt ben og armer kan limes på, for å lage en kul figur. Du kan også lime på strimlet silkepapir. Kun din egen fantasi er din begrensing. Hvis du nå er helt svett, bare med tanken, så bestill en på nettet hos feks Helt i 100.

Selskapsleker

Da har du det du trenger til festen. Nå gjenstår bare noen selskapsleker. Disse får du tilpasse gjestene og den aldersgruppen de er i. Noen klassikere er jo flasketuten peker på, putte penn i flaske, spise raskest seigmenn på snor og halen på grisen.

Gjør det så enkelt som mulig, barna vil definitivt kose seg uansett, så lenge det er fest!

……………………………………………………………………………………..

Dette innlegget er skrevet av Elin fra bloggen LillePilt.

Elin kommer fra Skedsmo, hvor hun bor med mann og barn. Hun er glad i å ta bilder, elsker livet på og ved sjøen, scrapper og liker å finne på morsomme ting med familien.

Elin skriver om livets små og store realiteter, med et snev av selvironi og humor.

Familien Nordal Seljestokken har tipset oss om en enkel måte å lage dukketeater på.En liten eske blir en fin scene. Litt maling hører med.

Tegne figurer på papp, og lim den på ispinner. (Det er sikkert noen barn i huset som blir glad for behovet for “tomme” ispinner)

Vips, et lite dukketeater og showet kan begynne 🙂Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

« Eldre innlegg