Gjenbruk: Barneklær av gamle militærklær


|


3. februar 2016

barneklær cadolo

 

“Make love not war” er slagordet til det norske klesmerket Cadolo – og sjelden har det vel vært mer passende. Barneklærne er nemlig laget av gamle militærklær. ?

Overfladisk mote

Bak designet og ideen står norske Camilla Doig Lorentzen, som blant annet har en Bachelorgrad i motedesign og som har studert ved Central Saint Martins i London.

Ideen fikk hun første gang hun besøkte Paris Fashion Week. – Det var her at det gikk opp for meg hvor shallow moteverden er, sier hun.

– Fra mitt eget synspunkt har jeg alltid verdsatt form og funksjon, men her ble jeg slått av hvor tåpelig hele systemet er, med fashionistas som går rundt i kjempedyre designklær og som har perfekt makeup og hår.

– Selv studerte jeg ved et av verdens beste universiteter og ble gått forbi av tåpelige kjendiser som fikk hedersplass ved moteshowene bare på grunn av at de var kjendiser. Dette irriterte meg grundig, og jeg begynte å trekke meg vekk og begynte å spørre meg selv om hva jeg gjør i mote-verden, sier hun.

barneklær cadolo militærjakke

barneklær cadolo grønn jakke

mor og datterLager alt selv

Det var på denne tiden hun begynte med gjenbruk av materialer i sine design og i 2012 started hun klesmerket Cadolo.

Camilla designer klærne sine i Stavanger og så langt har hun sydd alle bestillingene selv, men snart håper hun å få på plass produksjon ved hjelp av investorer.

Hun forteller at hun liker å trekke inn “typisk norske” ting i designet og akkurat nå jobber hun med høst- og vinterkolleksjonen for 2017 som er inspirert av torsken!

barneklær cadolo hvit genser

 

Stikkord: , ,

Kategori: Barneklær, Gjenbruk

Kommentarer er stengt.