Gjesteinnlegg fra Pia: Å reise med barn!


|


4. november 2010

Månedens tema i september her inne hos Foreldremanualen.no, var reise med barn.

For noen år siden dro vi av gårde til Thailand med tre gutter på to, fire og seks år. Og jo da, det gikk jo greit. Men har du aktive unger som ikke akkurat sovner bare du stryker dem lett over håret, kreves det litt av deg for å komme deg gjennom flyturen med vettet i behold.

Er dere fem stykker ute på reise, kan du liksom ikke fylle opp all håndbagasje med dvdspillere, laptoper, andre spillkonsoller, klesskift, kjeks, en liten overraskelse, en litt større overraskelse, våtservietter, bøker, mp3-spillere, tegnesaker, blyantspissere. Og litt frukt.

Vi foreldre holdt på hele natta. Altså med lesing, tulling, synging og fortelling. Et par av gutta sovnet etter hvert, og vi ble sittende i ubekvemme stillinger, livredde for at de skulle våkne.

Det var også noen mellomlandinger med i bildet her, selvfølgelig helst rett etter barna endelig hadde funnet roen.

Da vi etter ca et døgn kom fram til Koh Samui, kom min kjære far med følgende ord. (Han hadde sittet en del rader bak oss på flyet, kost seg med film, bok og serveringer, og deretter fått en lang, god søvnøkt):

-Det her gikk jo jævlig bra! (Uttales freskt, uthvilt og nordnorsk)

Og i slike stunder smiler du bare surt til ditt opphav og forbeholder deg retten til å være taus.

Vår sønn er han med sandaler. Aner ikke hva det står på skiltet, men krysser fingre for at det ikke er noe usømmelig.

Men oppholdet i Thailand ble flott, og noen år seinere dro vi tilbake, denne gangen med enda et barn…

………………………………………………………

Dette innlegget er skrevet av Pia som er fast gjesteskribent hos Foreldremanualen.no. Hun er nok kjent for ganske mange som damen bak bloggen Pias Verden, som ble kåret til Norges morsomste mammablogg i 2009.

Pia har fire barn på 11, 9, 7 og 1 år, og jobber som lærer. For øyeblikket har hun ett års ekstra permisjon for å være hjemme med det yngste barnet.

Gikk du glipp av disse innleggene?

Stikkord: , , , Pias verden

Kategori: Reise med barn, Thailand

Kommentarer er stengt.