Gjøre med barn i København: Klatreskogen


|


13. mai 2014


| 1 Kommentar

Løype høyt oppe i trærne. Foto: Foreldremanualen

København har så mye å by barnefamilier på at det kan være vanskelig å velge hva man skal gjøre. Vi besøkte den danske hovedstaden i påsken og denne gangen fokuserte vi på andre ting enn Tivoli, Disney store og lekeplassene. Ett av de stedene familien min likte best, var klatreskogen.

Denne lille parken ligger i en av Københavns nyeste bydeler, Carlsberg byen, som er et område på grensen mellom Valby og Vesterbro. Den nye bydelen befinner seg på det som tidligere var det industrielle området til Carlsberg bryggeriet. Fortsatt kan man her se den kjente elefant-porten og de rikt utsmykte bygningene som huset bryggeriet.

Porten inn til Carlsbergbyen med de flotte elefantene. Foto: Foreldremanualen

 

Klatring også for de minste

Carlsbergbyen er fortsatt under stor utbygging og det var derfor ikke veldig lett å finne frem til Klatreskogen inne på dette store området. GPS’en vår var tydeligvis ikke helt oppdatert på alle endringene, så vi måtte spørre oss litt frem.

Parken lå koselig til og var akkurat passe stor for oss – men  ikke riktig så stor som de vi kjenner her i Norge. Parken har forskjellige “klatre løyper” som egentlig er som hinderbaner i lufta. Vanskelighetsgradene varierer og den minste banen (gul bane) er tillatt for barn fra tre år. Min sønn var fem da vi besøkte parken, og for ham var det midt i blinken.

Tiåringen valgte å klatre grønn og blå løype. Han sa imidlertid at neste gang skulle han også forsøke seg på den røde. Mor i huset holdt seg derimot bare til den grønne løypen, og var godt fornøyd med det…  ?

LES OGSÅ: Gode tips til ferie i København

Egen løype for de minste barna. Foto: Foreldremanualen

Greie priser

En gledelig overraskelse for oss nordmenn, er at man i Danmark ikke har skjønt dette med “å flå barnefamilier”. Der riktig nok ikke et direkte billig land å feriere i, men de er mye rimeligere på typiske steder hvor vi er vant til å måtte punge ut her i Norge.

For hele vår familie på fire personer, kostet inngangsbillettene totalt 450 kroner. En rimelig pris synes jeg (sammenlignet med klatreparker i Norge, dog jeg nevner ingen navn…;-) ), og så er det bra med alderstilpassede priser. Minstemanns billett kostet kun kr 50,-. Parken er riktig nok ikke av de største, men akkurat passe stor for våre unger.

Ekstra tips: Siden vi ikke hadde frokost på hotellet vårt, spiste vi “morgenmad” på Café Elefanten som lå like ved Klatreskogen. Her fikk vi deilig frokost bestående av brød, croissanter, frukt, yoghurt og kaffe, til kun kr 49,- per person.

LES OGSÅ: Barnevennlig hotell i København

Slik så det ut da denne “helt kreisie adrenalin-mammaen” kaster seg ut på (den tammeste) zip-linen i Klatreskogen.  :-))

Flere tips for deg som skal reise med barn til København:

Stikkord: , , , klatreskog, , , Weekendtur

Kategori: Danmark

Kommentarer (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Smart tips! Mye spennende for barna i København, men denne var ikke jeg klar over. ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


CommentLuv badge