Arkiv for kategorien Familieøkonomi

Da er det snart duket for årets Mammut salg igjen. I stedet for å kave seg frem i butikken kan man også i år forhåndsbestille bøker i nettbutikkene.

Mammutsalget er en kjempefin anledning til utvide sin egen boksamling, og ikke minst veldig lurt å kjøpe inn noen bøker å ha i bakhånd når bursdagsinvitasjonene begynner å renne inn 🙂  Bøker er morsomt å gi og morsomt å få (synes nå jeg..)

Jeg har tatt en tur innom Tanum.no og her er noen tips:

Koselig Barbapapabok. Boken kan brettes ut og lekes med, og den er formet slik at figurene utgjør ni små bøker som kan tas ut av selve boken.

Boken Bilder av Folk må jeg innrømme at jeg aldri har hørt om, men beskrivelsen gjorde meg veldig nysgjerrig på den. Den vant en pris i 2009, og juryen skriver blant annet “What a glorious children’s book!”

Da Emma ble Emma er en bok om hvordan et barn blir til, som kan være kjekk å ha når de spørsmålene begynner å dukke opp 🙂

For de som har større barn skal denne boken, 100% Meg,  gi svar på ting som kanskje både foreldre og barn kan synes er litt flaut å snakke om (ja, jeg mener puberteten).

En annen ungdomsbok: Verten, skrevet av forfatteren bak Twilight-serien. “Vidunderlig og uforglemmelig om altoppslukende kjærlighet og betydningen av det å være menneske”

Livets kruseduller av mannen-som-nesten-aldri-blunker. Det er vel flere enn oss som har latt seg fasinere av hvor lett det ser ut når Øistein tegner…

Til slutt en humor bok: Alltid klart til å dø for mitt barn, en bok om Frøken (Frøken Livredd og kjærligheten, Frøken Makeløs og karrieren) som nå har blitt mamma.

{sponset innlegg}

Vi har tidligere skrevet om hvordan man lettvint kan spare penger ved å handle med kuponger. En nettside som samler de forskjellige tilbudene, er Kupongkode.com.

Her finner man kupongkoder til de fleste norske nettbutikker og hvis du søker på “barn” kan du f.eks finne rabattkoder til H&M, Kappahl, RockMyBaby, Muffeladden og Bokkilden.

Hvis man husker å sjekke dette før man bestiller på nett, er det absolutt penger å spare! Da får du kanskje råd til en deilig sommerferie neste år også 🙂

For noen dager siden skrev vi om den amerikanske familien på 6 personer som handler mat for kun 4 dollar i uken. Hovedgrunnen til at dette var mulig, var at de handlet kun det som var på tilbud – samt benyttet seg av såkalte matkuponger.

Vi nevnte at det finnes en noen norske nettsider som samler slike kupongkoder, og en ny variant av denne typen er MyCityDeal som gir deg ekstremt gode tilbud i mange norske byer.

Hver dag presenteres ett nytt tilbud for den byen som er aktuell for deg. For at man skal kunne få tilgang til rabatten, må et visst antall si seg villig til å kjøpe produktet. Hvis ikke man oppnår nok kjøpere, vil tilbudet bli kansellert.

Blant tidligere gode dealer her i Oslo kan vi nevne 400 kr for en verdi-kupong verdt hele 1500 kr på Hud og Hår klinikken, kun kr 15 for brød hos Baker Hansen og halv pris på en 3-retters middag hos restauranten Klosteret!

Er det noen av dere som har erfaringer med MyCityDeal, eller som kan anbefale andre seriøse aktører innen dette markedet?

Januar er den måneden hvor mange familier må fokusere litt ekstra på pengene etter utskeielsene i desember. Her har vi samlet noen sparetips som vil gi dere en god økonomisk start på det nye året!

Foto: Nieve44

– Selg og kjøp på QXL og Finn

– Kjøp barneklær utenom sesong

– Frys ned rester og server “Tapas” i slutten av uka. Med fiffig tilbehør (feks oliven, kapers, tacoshell, lefser, flatbrød, rømme) kan det meste få et nytt liv.

– Lag 14 dagers middagsplaner (det tar ikke noe særlig lengre tid enn å skrive 1 ukes plan, og da får du bedre kontinuitet og variasjon).

– Be lønningskontoret trekke litt ekstra i skatt (noen få hundrelapper i mnd hjelper)

– Ikke bruk penger på LOTTO og Tipping. Hvis du ønsker å beholde spenningen ved pengespill, kjøp heller noen aksjer for pengene!

– Besøk Byttesentralen og andre lignende arrangement vår og høst.

– Besøk loppemarkeder; lag en liste over hva du “trenger”. Da leter du målrettet og bruker ikke mere penger enn du må.

– Hvis du har flere lån; Betal ned litt ekstra på ett av de. Nyt følelsen av å se at det krymper. En god motivasjonsfaktor for å stå løpet ut!

– Fokuser på gjenbruk– Alliér deg med likesinnede på nettforum som pengevett og lignende.

Har dere flere gode sparetiltak?Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...