Gode brettspill!


|


10. mars 2012


| 0 Kommentarer

Det er ikke lenge til påske og mange drar til fjells, mens andre drar til sjøen og får en tidlig smak av våren. Uansett er det godt å sitte sammen enten på kveldene eller på regnværsdager med et godt brettspill. Vi har noen favoritter som passer til gutter og jenter i alderen 4 år og oppover.

 

Junior Alias egner seg aller best for de litt større, men så lenge de klarer å se på et bilde og forklare hva det er uten å røpe hva det er – da kan de spille.

Vi fikk dette til jul og det er et spill som gir utrolig god trening i å forklare hva en ting er, uten å si selve ordet på tingen. Faktisk er 6-åringen i huset mye bedre på å beskrive enn hva vi voksne er.

Du får en bunke kort, deler inn i lag med minimum to pr lag. Så skal din makker gjette det du forklarer. Så mange kort dere gjetter før timeglasset renner ut, gir det antall felt dere skal flytte frem. Her kan både store og små få seg en god latter.

Toy Story-spillet er egentlig banalt enkelt. Her kan barna fint spille alene uten hjelp fra voksne.

Det er to terninger, den ene går bare til tre, den andre har sure og smilefjes og sier om du skal flytte forover eller bakover. På veien skal du samle på lekene fra Toy Story, om du havner på samme farge som brikken din.

 

Villkatten har vi hatt i flere år, men er fortsatt like populært. Her vil nok de største ungene synes at dette blir for lett og kjedelige bilder, men det kan bli mye spenning likevel.

Du skal finne dine tre bilder før de andre har funnet sine. Så her er det bare å rydde bordet for krystallvasene, dette kan gå heftig for seg! Også et spill som de mindre kan spille alene. Det går også an å lage egne varianter, for å fornye spillet innimellom. Som at alle skal finne samme bildet….

Dette var noen av våre spillfavoritter, foruten vanlig kortstokk og yatzy eller enkle ordleker som “Mitt skip er lastet med…”

Har du noen gode tips til brettspill?

 

Stikkord: Alias, , , , , , , , , Selskapsspill, Toy Story, Villkatten

Kategori: Innelek, Spill

Legg igjen en kommentar


CommentLuv badge