Gode og gratis reise-app for Android og iPhone


|


23. august 2012


| 0 Kommentarer

De fleste applikasjoner er bare for moro, mens enkelte gjør livet vårt lettere på måter vi tidligere ikke kunne forestille oss.

Her er 7 reise-applikasjoner som er kjekke å ha for familier på tur:

Thailand

Lifestyle Thailand er en gratis app utgitt av Tourism Authority of Thailand, og fungerer som en miniguide for Thailand. Guiden er inndelt i hvilken type ferie du er ute etter, feks “Chic”, “Romantic” og “Family”, og tipser om overnattingstilbud, restauranter og attraksjoner.

Guiden inneholder over 300 utvalgte hotell, resorter, shopping, restauranter og turistattraksjoner. Og flere kommer stadig til, da applikasjonen oppdateres jevnlig.

Du kan også se 360 graders bilder av enkelte steder og få “Hot deals” d.v.s. at det gis spesialrabatter på restauranter og overnattinger i enkelte perioder.

Tips; om du er på familieferie lønner det seg å klikke gjennom alle kategoriene for ikke å gå glipp av tilbudene.

Last ned app’en gratis i iTunes, mens Androidbruker kan laste den ned her fra Google Play.

 

Disney World Florida

Dersom du planlegger en tur til Disney World i Florida, bør du sjekke ut Undercover Tourist Disney World app.

Denne app’en er et godt hjelpemiddel for at besøket ditt skal gå så glatt som mulig. Her får du oversikt over hva som skjer i alle de fire Disney World parkene; Magic Kingdom, Epcot Center, Hollywood Studios og Animal Kingdom.

Du kan se åpningstidene, når paradene starter, oversikt over spisesteder, beskrivelser av de forskjellige karusellene og hvilke restauranter som trenger forhåndsbestilling.

Applikasjonen inneholder også GPS som hjelper deg å finne frem til de attraksjonene du ønsker å besøke, samt at du kan se hvor lange ventetid de forskjellige har.

Undercover Tourist app’en finnes både i en gratis og en betalt versjon (reklamefri) hos iTunes. Androidbrukere finner begge versjonene hos Google Play. Se også Undercover Tourists Universal Studios app.

 

Danmark

Visit Denmark har klart å lage en reiseapp (spesielt for oss nordmenn) som både er nyttig og morsom for hele familien.

Appen inneholder et godt Danmarkskart, hvor du lett kan velge hvilke type attraksjon eller aktivitet du ønsker å finne.

I tillegg kan vi lære oss å telle på dansk, sette sammen ord og få de oversatt til dansk i “Pratmakeren”, høre danske skrøner, og se en matguide med det viktigste vi spiser når vi er på tur (Bakerivarer, is og brus!).

 

Dejlig App er gratis hos iTunes, men finnes desverre ikke for Android-brukere. Det finnes også en egen Dejlig App for København.

 

Norgesferie

Visit Norway sin app er muligens den aller beste for reisende i Norge.

Her har du en samlet oversikt over opplevelser og overnattingsmuligheter i hele Norge. Samt en oppdatert oversikt over hva som skjer.

Sistnevne er grunn til at denne app’en kan brukes året rundt, også når du ikke er på ferie.

Et pluss for barnefamilier, er at man under “Se og gjøre” har en egen oversikt som heter “Familie og moro”.

Appen er gratis hos iTunes og Androidbrukere kan laste den ned hos Google Play.

 

Kongeparken

Norske opplevelsesparker har også begynt å lage egne apper, men har enda litt å lære fra amerikanerne når det gjelder funksjonalitet og innhold.

Kongeparken har en app med kart som er kjekk å ha når man er underveis. Den forteller litt om alle de forskjellige attraksjonene som finnes. Minus for at det ikke er sortert på en mer oversiktlig måte, slik at man feks kjapt kan se alle spisesteder.

Under “Brumle anbefaler” virker det som at det skal komme tilbud, men foreløpig ser ikke denne funksjonen til å være i bruk.

 

Dette er en grei app med forbedringspotensiale. Den kan lastes ned gratis hos iTunes, men finnes desverre ikke for Android.

Dyreparken i Kristiansand

Dyreparken i Kristiansand gir oss en liten opptur da de har klart å lage litt mer innhold i sin app.

Her finnes kart over de tre forskjellige delene  (Dyreparken, Badeland og Abra Havn) , oversikt over hva som skjer og info om alle dyrene.

I tillegg har de laget små “poster” i parken som inneholder digitale stempel, som man kan scanne og samle på under “Mitt pass”.

Eksempel på en post fra parken. Foto: Dyreparken

Det hele går bare ut på å samle flest mulig stempel, men det kan være en kjekk måte å engasjere ungene og få de med seg rundt omkring i parken. Kanskje de til neste år skulle satse på en premie til de som klarer å samle alle stemplene?

Appen kan lastes ned gratis i iTunes og Android-brukere finner den i Google play.

Ut og fly

Det finnes mange app’er som er greie å ha når man skal reise med fly. Mange flyplasser har egne apper, som feks Oslo Airport (gratis hos iTunes og Google Play).

Dersom du skal reise til store flyplasser i utlandet, er app’en iFly veldig kjekk å ha. iFly dekker over 700 flyplasser i hele verden, og har tips som sparer tid og penger for familien.

Hvis familien for eksempel skal mellomlande på Amsterdams flyplass Schiphol, er det greit å finne ut om det finnes lekeplass i transithallen, og hvilke type restauranter som finnes (se under Guest Services).

Her er også annen nyttig info som videre transportmuligheter på bakkenivå (hvor er taxiholdeplassen, hvilke bilutleiefirma finnes osv), og parkeringsinformasjon.

Appen er gratis hos iTunes og i Google Play, men det finnes også en Pro-versjon som gir deg mulighet til å sjekke flight status.

.

Har du brukt noen av disse app’ene?

Hvilke andre reise-apper synes du er nyttig?

Stikkord: , , Apps for foreldre, Attraksjoner, , , , , Fly med barn, ,

Kategori: Danmark, Norge, Thailand, USA

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


CommentLuv badge