Hakkebakkeskogen: Audition for barn og konkurranse!

Som dere kanskje har fått med dere er det i år 100 år siden Torbjørn Egner ble født, og dette kommer til å bli markert på mange forskjellige måter i året som kommer.

 

En begivenhet jeg og min familie ser frem til er forestillingen om “Dyrene i Hakkebakkeskogen” som settes opp på Christiania Teater i høst.

Som de fleste i min generasjon ble jeg nærmest “flasket opp” med Egners eventyrfigurer, og Dyrene i Hakkebakkeskogen var min personlige favoritt som barn! Kassettbåndet med hørespillet var utslitt etter utallige gjennomhøringer og den dag i dag kan jeg store deler av stykket på rams! 🙂

Det som er så fantastisk med Torbjørn Egners fortellinger, er at de holder seg like godt i dag som de gjorde da de først kom ut. Tenk at boken om Dyrene i Hakkebakkeskogen ble utgitt for første gang i 1955!

Med sin enkle dialog og replikker, samt flotte viser, er dette en perfekt fortelling for teaterscenen og jeg gleder meg veldig til at mine små skal få se våre favorittfigurer “live”!

Audition for barn

Har du en liten teaterspire i familien? I dette stykket skal flere av rollene spilles av barn i alderen 6-17 år, blant andre rollene som Klatremus, Bakergutten og Brumlemann.

Les mer om hvordan du går frem for å melde barnet ditt på audition og når de avholdes, inne på nettsidene til Christiania Teater.

Vinn billetter til premiereforestillingen!

Ekstra gøy er det at vi har fått 4 billetter til premiereforestillingen på Christiania Teater (16. august) som vi kan gi bort til dere!

Om du har lyst til å vinne disse billettene (vi trekker ut en vinner), legg igjen en kommentar på dette innlegget hvor du forteller hva som er din favoritthistorie blant Torbjørn Egners fortellinger.

Dersom du linker til konkurransen fra din egen blogg, får du et ekstra “lodd” (husk å skrive det i kommentaren).

Vinneren trekkes 20. februar. Lykke til! 🙂Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Karimette {foreldremanualen}

Karimette er primus motor og gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en skriveglad mamma til to skjønne gutter på 3 og 8 år, samt at hun har en nydelig bonusdatter på 12 år. Karimette interesserer seg for sosiale medier, reising, interiør og oppussing.

Mitt nettstedFlere av mine innlegg

Gikk du glipp av disse innleggene?

Del på Twitter
Del på Facebook


24 kommentarer. » Legg til din også. • Victoria
  6. februar, 2012, 21:02

  D må være “Dyrene i Hakkebakkeskogen” 😀

  Svar


 • nne
  6. februar, 2012, 21:03

  Tror ikke jeg klarer helt å velge mellom Hakkebakkeskogen, Karis og Baktus og Kardemommeby, jeg. Sier som en annen helt: "Ja, takk begge deler." Har veldig lyst til å prøve meg på Hakkeskogen med min lille frøken som da er 2 1/2 år. Har alt begynnt å lese Hakkebakkeskogen for henne :). Synger med på når en pepperkakerbaker

  Svar


 • wendysinfamilie
  6. februar, 2012, 21:23

  Ååå ja jeg vil gjerne vinne. Hakkebakkeskogen er nok favoritten sammen med kardemomme by

  Og link til ekstra loddet er her 🙂

  http://wendysinfamilie.blogg.no/1328559646_vinn_4…

  Så morro

  My recent post Vinn 4 billetter til Torbjørn Egner Premiere. Trekkes 20.feb 12

  Svar


 • Gro
  6. februar, 2012, 23:01

  Hakkebakkeskogen er absolutt favoritten ja!

  Svar


 • Elin
  7. februar, 2012, 07:09

  tror nok hakkebakkeskogen er fovoritten her også atså!! 🙂

  Svar


 • Wenche M
  7. februar, 2012, 08:03

  For en flott konkurranse! Å så hyggelig det hadde vært å kunne tatt med barna på skikkelig teater! Favoritten min er nok kanskje kardemommeby, men spør du min sønn på 4 er det helt klart Hakkebakkeskogen. Nå er det snart karneval i barnehgaen, og han skal være klatremus 🙂

  Svar


 • birgitte
  7. februar, 2012, 11:05

  Min favoritt er dyrene i hakkebakkeskogen. Jeg husker at jeg leste boka hele tiden, har den enda og den er så slitt;) bk_bv@hotmail.com

  Svar


 • Karimette
  7. februar, 2012, 11:18

  SÅ GØY 🙂

  Her i huset elsker de karius og baktus og vi hører på hakkebakkeskogen av og til også(men de har ikke sett den)

  Så det hadde vært gøy å dra på den.

  Klem

  My recent post Syk liten gutt

  Svar


 • annie
  7. februar, 2012, 12:36

  hakkebakkeskogen og karius & baktus er favorittene her i huset. veldig gøy om vi fikk billetter slik at. lillesnupp får sett det " live"

  Svar


 • philip
  7. februar, 2012, 17:21

  Det må være "Hakke Bakkeskogen" husker vi hadde forestilling i 2.klasse og jeg var Morten Mus:)

  Svar


 • Karoline Lundefugl
  7. februar, 2012, 18:27

  Kardemommeby liker jeg best 🙂 Syns den historien er så kos <3

  Svar


 • Hege Anita
  7. februar, 2012, 21:23

  Folk og røvere i Kardemomme by 🙂

  Svar


 • petrus og Petrine
  9. februar, 2012, 21:30

  Favorittfigur er nok Klatremus, med sitt lystige vesen 🙂 og favoritthistorie er nok folk og røvere i Kardemommeby . Jegvhar reklamert og linket til denne konkurransen på et blogginnlegg 🙂

  My recent post Rengjøring

  Svar


 • Tomas
  10. februar, 2012, 08:50

  Folk og røvere i kardemommeby er nok favoritten

  Svar


 • Anett
  10. februar, 2012, 08:51

  Liker Hakkebakkeskogen best

  Svar


 • susann
  10. februar, 2012, 22:26

  Alle er jo fantastiske, og vi leser alle sammen hjemme.

  Hakkebakkeskogen er en favoritt, for det er så spennende reven, hyggelig med bamse sin 50 års bursdag og mange fine sanger!

  Tvi tvi:-)

  Svar


 • Tom
  13. februar, 2012, 20:27

  Vi er aller mest glad i Karius og Baktus. Den må lese hver kveld før tannpuss:-) Så det hadde vært hyggelig å utvide horisonten litt med Dyrene i Hakkebakkeskogen – kanskje jeg kunne få lese den for knøtten snart da.

  Svar


 • Tone
  14. februar, 2012, 19:35

  Så moro. Jeg liker faktisk "Dyrene i Hakkebakkeskogen" best. Min datte ver ikke mer enn 21/2 år da jeg var og så forestillingen i sammen med henne og min mor på Nationalteateret i Oslo. Jenta vår kunne allerede mange av sangene som vi er heldige å ha film av at henne synger med stor innlevelse. hun husker selvsagt ikke noe av denne dagen selv, og lillesøster som den gang var 6 mnd måtte jo være hjemme. Nå er jentene 9 og 11 år galme og ønsker veldig å se denne forestillingen. Håper på muligheten. deler dette på FB jeg 🙂 Hilsen Tone

  My recent post Vegger rives og drømmer bygges 🙂

  Svar


 • Lene
  14. februar, 2012, 19:45

  Dyrene i hakkebakkeskogen er favoritten her 🙂

  Mvh

  Lene

  Svar


 • Tone
  14. februar, 2012, 20:24

  Her kan vi ikke kjøre en meter uten Hakkebakkeskogen i CD-spilleren 🙂 Min barndomsfavoritt er Folk og Røvere. Vi leser også mye Karius og Baktus, men det blir så fryktelig trist når de må seile helt alene på havet….

  Svar


 • Åse Johnsen
  14. februar, 2012, 20:32

  Jeg og min sønn leste og sang mye fra Hakkebakkeskogen, og vi likte den veldig godt. Husker da jeg var ei lita jente på ca 10 år, for 50 år siden, var jeg helt overbevist om at Karius og Baktus fantes på ordenrli!

  Åse

  Svar


 • hanne rosbach
  14. februar, 2012, 20:46

  Folk og røvere i Kardemomme by 🙂

  Svar


 • Karianne Bøen
  14. februar, 2012, 22:12

  For en flott premie 😀

  Husker jeg så Folk og røvere i Kardemommeby på teateret da jeg var lita, og det er nok favoritthistorien min. Skulle gjerne likt å tatt med eldstemann å sett Dyrene i Hakkebakkeskogen!

  Linker i bloggen min så 2 lodd på meg 😉

  Klem Karianne

  My recent post Alle hjerters dag!

  Svar


 • Margrethe
  15. februar, 2012, 09:37

Legg igjen en kommentar

Leter du etter et sted å laste opp et personlig bilde? Gå til www.gravatar.com for å få din egen gravatar, knyttet til din e-postadresse. Så vil avataren din vises hver gang du kommenterer.CommentLuv badge