Innlegg tagget med Halloweenbursdag

Etter flere år med prøving og feiling på bakefronten, er min konklusjon at muffins/cupcakes er et absolutt must i barnebursdager!

I helgen var det tid for å feire eldstemann med Halloween-fødselsdagsfest, og jeg var superglad over å få ferdige cupcakes fra vår annonsør Fusioncakes!

Det ble jubel fra guttene i åtteåringens fødselsdag, da vi serverte de lekre muffinsene. De var innbydende pyntet med marsipan, strøssel og forskjellige sukkertøy – selvsagt i Halloween farger og tema.

Vi fikk sjokolade- og vanilje- muffins, i to forskjellige størrelser.

Personlig foretrekker jeg de minste, da de etter min smak har akkurat passe mengdeforhold mellom topping og kake. Men det var de største muffinsene som forsvant fortest fra kakebordet. 😉

Bak “Fusioncakes” står de to venninne Jeanette og Megan. De holder til i Bærum, og leverer cupcakes til alle typer festlige anledninger i Oslo og omegn.

Jeg kan definitivt anbefale dere å teste de, da dette var virkelig smakfulle og lekre muffins (…som jeg aldri i verden hadde klart å lage selv!).

 

Av annet skummelt snacks hadde vi tilberedt slangehjerter (etter s tips om blodig popcorn fra i fjor). Men servert av min mann – patologen – mente guttene at det minte mer om kroppsdeler….!!

Dette er rett og slett popcorn blandet med smeltet smør tilsatt rød konditorfarge – noe som falt godt i smak blant guttene!

En annen stor suksess ble meitemark-gele!

 

Disse laget jeg ved å sette mange sugerør (med bøy) sammen i et stort glass, og så helte jeg gele over. Vi “trakk ut” bøyen, slik at det ville se mer ut som meitemark.

Dette fungerte veldig bra, men det var en fryktelig tidkrevende jobb å få ut all gelen! Den skulle skvises ut av sugerørene, og jeg måtte ta ett og ett sugerør!

Dersom jeg forsøker dette igjen neste år, kommer jeg bare til å lage noen få meitemarker og bruke de som dekorasjon slik jeg gjorde her! 🙂

 

Til slutt; grusom drikke! 😉

Håper dere ble inspirert! Hvis dere har noen gode Halloweentips, legg gjerne igjen en kommentar eller link til ditt innlegg. 🙂

Karimette {foreldremanualen}

Karimette er primus motor og gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en skriveglad mamma til to skjønne gutter på 3 og 8 år, samt at hun har en nydelig bonusdatter på 12 år. Karimette interesserer seg for sosiale medier, reising, interiør og oppussing.

Mine innleggMitt nettsted

Tradisjonen tro hadde vi Halloween som tema når vi feiret vår eldste sønns syvårsdag!

For hvert år som har gått, har vi kunnet skru opp “skummelhets-faktoren” litt, og i år kledde bursdagsbarnet seg ut som vampyr!

Minstemann ville selvsagt være det samme som storebror, men kostymet ble ikke værende på særlig lenge.  😉

Det dukket opp fæle, gamle hekser på festen også!

Forsøkte meg på å lage muffins-topping av Gulrotkakeglasur (krem av Philadelphia ost), et tips vi plukket opp på lanseringen av Littlest Pet Shop Online i sommer.

Vi synes det var kjempegodt, men desverre var det ikke så mange av ungene i barneselskapet som likte den… Så neste år blir det nok tilbake til den vanlige melisglasuren, dersom vi ikke finner noe annet som også er godt!

Mann og barn gikk amok på Godisfabrikken i Sverige for noen uker siden, så vi hadde rikelig med skummel Halloweengodterier som vi kunne pynte med!

Årets bursdagskake var langt i fra så avansert som fjorårets Halloween-bursdagskaker, men guttene ble alikevel mektig imponert over spindelvevet med den digre godte-edderkoppen! 😉

Huset var selvsagt invadert av mengder ekle edderkopper og andre småkryp! En stor fordel med å kjøre samme konsept år etter år, er at man kan bruke den samme pynten.. 😉

Også i år ble det servert Heksebrygg (denne gang med ekkelt godteri) og nytt av året var grønt froskeblod (henholdsvis ananas og pærebrus fra Molde-bryggeriet Oscar Sylte!)

Larvepudding!

(grønn gele med gelemeitemarker)

Gelespising med sugerør ble det også i år.

Den gale professoren viser frem et hjerte fra laboratoriumet sitt!

En av de morsomste lekene vi hadde i år, ble laget ut ifra et tips jeg fikk via Facebooksiden vår (takk til Kjersti!).

Det hele gikk ut på at den gale professoren hadde rotet til ingrediensene til den nye trylledrikken sin og trengte hjelp til å identifisere forskjellige smaker i laboratoriumet.

Vi hadde 8 kopper med forskjellige drikker (brus, melk, tran, saft osv), og bursdagsgjestene ble delt i to grupper. Hver gruppe skulle velge to kopper og innholdet i disse ble mikset sammen.

Professoren hadde digre sprøyter som ble brukt i miksingen!

Deretter skulle de smake på drikken og gjette innholdet. Til slutt fikk de vite hvilken av gruppene som hadde gjettet riktig, og hva det var de hadde fått.

Alle fikk hver sin premie, som var en pose med en legofigur (kjøpt på lekebutikken – perfekt ting å gi i steden/i tillegg til godteri i godteposene). En stor suksess blant guttene!

To skumle fyrer!

PS: Halloween er månedens tema her på Foreldremanualen, og det er ikke for seint å komme med bidrag!

Karimette {foreldremanualen}

Karimette er primus motor og gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en skriveglad mamma til to skjønne gutter på 3 og 8 år, samt at hun har en nydelig bonusdatter på 12 år. Karimette interesserer seg for sosiale medier, reising, interiør og oppussing.

Mine innleggMitt nettsted

I helgen feiret vi seksåringen vår med Halloween bursdagsfest! Som vanlig hadde vi det veldig gøy med forberedelsene og dekoreringen. Vi hadde hodeskaller, edderkopper, ekle tusenbein, store mengder spindelvev, skjeletter osv.

Bursdagsbarnet hadde hjemmelaget Ben 10 kostyme!

Vi serverte avkappede fingrer i blod (pølser som vi reiv i to og satte i ketchup) og grønt gørr (grønn potetmos). Drikke var selvsagt Heksebrygg og Flaggermusblod (Det kommer et eget innlegg om bursdagskakene).

Erfaringene vi gjorde oss, var at mange unger faktisk ikke liker ketchup og at potetmos ikke er en slager blant seksåringer…. Men flaggermusblod (rødbrus) gikk ned på høykant. 😉

B-gjengen gutta mine!

Mangle skumlinger på vei inn til den store festen!


Hvis du så en svart heks på Toys r us på lørdag, er det store sjanser for at det var Toril!

Bursdagsbordet!

Flaggermus i taket.

En kollega tipset meg om at det var gøy å bruke sugerør for å slurpe i seg geleen. Noe som var en stor suksess! (takk til deg Nina!) 😉

Pølsespising kan være utfordrene med maske….

Bursdagslekene vi hadde var “Fisking etter godteposer” (hvor selvsagt enkelte også fisket en sokk, en bleie osv.), og så hadde vi flasketuten peker på når vi delte ut gavene (den som tuten peker på får gi sin gave).

Vi hadde også en konkurranse som vi kalte “kle på mumien”. Vi delte ungene inn i to lag, og en fra hvert lag ble valgt til å være mumie. Hvert lag fikk to doruller, og så var det førstemann å bli ferdige.

Vi synes årets fest ble veldig bra og gleder oss til neste år! Vi fikk forøvrig nok en gang bekreftet at to timers fest for de minste er mer enn nok tid! 😉Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Karimette {foreldremanualen}

Karimette er primus motor og gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en skriveglad mamma til to skjønne gutter på 3 og 8 år, samt at hun har en nydelig bonusdatter på 12 år. Karimette interesserer seg for sosiale medier, reising, interiør og oppussing.

Mine innleggMitt nettsted