Arkiv for kategorien Historier fra uvirkeligheten

Jepp, du leste riktig! Vi introduserer herved et nytt ord: “Temafødsel”! Og hvis du tror at det dreier seg om hjemmefødsel, vannfødsel eller akupunkturfødsel – så tar du skrekkelig feil!

I Taiwan har de nemlig et eget Hello Kitty-sykehus for fødende!!!

Her er alle ansatte kledd i rosa klær, med den velkjente katten avbildet på forkledet. Barselavdelingen og fødestuen er dekorert med Hello Kitty-tapet og plakater. De nyfødte ligger i små rosa trillevogner, og alt av sengetøy er selvsagt pyntet med den populære katten.

I lobbyen blir de fødende møtt av en diger Hello Kitty-statue iført doktorklær, og er man riktig heldig (?) kan man få besøk av et menneske utkledd som katten på barselavdelingen!

Jeg har forsøkt å pønske ut hva mitt tema for en fødsel skulle ha vært, og har ikke kommet på noen gode alternativer egentlig – men det måtte helt klart bli noe litt mer rocka enn Hello Kitty i allefall… 😉

Når man legger ut fotografier av barna sine på nett, gjør man det alltid med en viss risiko. Det kan jo være noen som finner bildet og bruker det til noe helt annet enn det som var meningen. (Vi har tidligere skrevet om misbruk av bilder og om mammabloggeren som plutselig oppdaget at familiebildet var blåst opp på store reklameplakater i Tsjekkia…!)

Et annet litt komisk eksempel, er faren som googlet sitt eget navn. Han bladde gjennom mange sider med google resultater, og langt ute begynte han å finne en rekke japanske artikler hvor han var nevnt.

Etter videre research fant han plutselig et babybilde av sønnen, i mange forskjellige versjoner.

Bildet hadde han selv lagt ut på nettet, som stolt far i 1999! Det viste seg at det var laget en slags generator med sønnens fotografi, hvor den som vil kan legge til tekst! (Vi aner ikke hva som står i snakkeboblen – så tilgi oss dersom det står noe ufint!).

I tillegg til bildene fant han også en skulptur noen hadde laget. Babybildet av sønnen hans hadde rett og slett blitt en internettfarsott i Japan – et slags kulturelt fenomen.

Snakk om å være stor i Japan! 😉

Hvert år i mai arrangeres den noe spesielle El Colacho festivalen i Castrillo De Murcia i Spania. Hovedattraksjonen på festen er når menn utkledd som djevler løper rundt og hopper over madrasser med babyer på!!

Festivalen er en tradisjon som går helt tilbake til 1620 tallet. Historisk sett er den en blanding av spansk folklore og katolsk tro. Ved at djevlen (colacho) hopper over de små, tar han også syndene deres med seg.

Festivalen er blitt kåret som en av de farligste i verden, men er samtidig kjent som en festival med rikt folkeliv, god mat og mye god drikke…!!

Hvis du likte dette innlegget, setter vi stor pris på om du vil dele det med dine venner på Facebook! 🙂

.

Små jenter liker å pynte seg som mamma, men disse skoene er vel et stykke over kanten for hva som er passende for barn?

Skoene finnes helt ned i størrelse 33 og hælen er ca 9 cm lang! Hvorfor ikke bare kjøpe et par stylter til barna i steden?!

(les hele saken i Guardian)

I gamle dager var du heldig om du overlevde barndommen…. 😉Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

« Eldre innlegg