Hjemme hos: Hapel-Anne


Fru Åpent hus |


2. september 2012


| 1 Kommentar

Hvem: Anne Bjelke, er 38 år,

Hvor: Opprinnelig fra Nøtterøy, bor nå i Tønsberg.

Gift og har tre tre jenter på 4, 7 og 9 år.

Huset:

Vi bor i en enebolig fra 1930, 3 soverom, 2 bad, det meste er pusset opp i løpet av de 8 årene vi har bodd i huset. Loft og vinterhage gjenstår. Loftet blir forhåpentligvis et etterlengtet 4. soverom etterhvert.

Beskrivelse av hjemmet:

Fargerikt og uhøytidelig. Praktisk og oversiktlig, er ord hun velger.

–          Jeg liker at vi ser det vi har, derfor har vi lite skap, det meste av ting vi oppbevarer rundt omkring er i åpne hyller. Hjemmet vårt er dessverre ofte rotete, selvom jeg liker best å ha det ryddig.

Anne vil egentlig bare eie det mest nødvendige. Derfor rydder hun kontinuerlig, for å få ut ting de ikke trenger.

– Men så er jeg fullstendig avhengig av å gå i bruktbutikker, på loppemarkeder o.l, og klarer aldri å la være å kjøpe en fin brukt gjenstand. Litt selvmotsigelse her altså!!!

 

Anne har begynt å jobbe på ”13”, et spennende butikk-kollektiv i Tønsberg. Det synes hun er helt perfekt, for da kan hun fortsette å være på evig jakt etter fine gjenstander, uten å fylle hjemmet sitt til randen. På 13 selger hun og flere andre kreative damer både brukt og nytt.

Hvordan vil du beskrive interiørstilen din?

– En miks av ting jeg synes er fint og praktisk. Gammelt og nytt.

Inspirasjon finner hun blogger, på Pinterest og i interiørblader og i hjem rundt omkring.

Hva er favorittsted ditt i huset?

– Veldig vanskelig å velge… Ved skrivebordet i stua, ved sybordet i gangen i 2.etasje, eller kanskje ved kjøkkenbordet med god mat. Jeg er ikke spesielt glad i å lage mat, så kjøkkenet er sånn sett ikke et favorittsted, men jeg elsker å spise, så ved kjøkkenbordet er det bra! Jeg liker å sitte ved mac’en ved skrivebordet i stua når barna har sovnet om kvelden, og lese nyheter, blogger, ta en sving innom Pinterest, og kanskje lage et blogginnlegg. Ellers så liker jeg å sy på symaskinen som står plassert i gangen i 2. etasje. Her har jeg også en strikkemaskin, som jeg har lært meg å bruke. Her syr jeg eller strikker jeg så ofte som mulig. Putetrekk, nett, erteposer, strikker skjerf/halser osv. Som vi beholder noe av selv, gir i gaver eller jeg selger på 13.

 

 

Hva er dine beste oppbevaringstips?

–          Å bruke poser på knaggene i gangen til oppbevaring av kleenex, reflekser, badeutsyr, pant, lyspærer og batterier som skal i spesialavfall osv. Og så bruker vi store putetrekk til å oppbevare en sammenbrettet dyne. Da får du en finfin stor pute, samtidig som ekstradyner ikke slenger rundt.

 

Hva tenker du gjør at barna dine trives i huset deres?

– Hos oss er det mye farger. Og så har vi møbler og ting vi ikke er redde for. Ellers har vi ingen (eller i alle fall få) høye hyller og skap, så de rekker opp til det meste.

Den største utfordringen med hjemmet til Anne og familien er det utvendige vedlikeholdet, innrømmer hun.

– Her er vi fullstendig håpløse! Huset er høyt, så det er ikke lett å komme til over alt. Taket skulle vært sjekket og snøsperrer skulle nok vært på plass. Så skulle fasaden vært skrapt, vasket og malt, og en hel yttervegg burde hatt ny kledning. For ikke å snakke om portstolper og gjerder som skulle vært malt. Men ingenting blir gjort!!! (Noen som fikk lyst til å hjelpe Anne litt? Red’s kommentar)

 

Til slutt: Hva kunne du og familienm din ikke levd uten?

– Vi kunne ikke levd uten macer/pcer, god mat og drikke og hverandre :-D !

Her er bloggen til Anne: www.hapelbloggen.blogspot.com

Flere bilder fra Annes hjem hos Åpent^hus i dag: www.apenthus.blogspot.com

 Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Fru Åpent hus

”Fru Åpent hus” er 39 år, gift, og er mamma til Storebror på 6 og Lillemor på 4 år.
Hun jobber som kommunikasjonsrådgiver, og har blogging som en av sine kreative utløp. Innredning av barnerom er et av hennes yndlingstema – her er det jo bare fantasien som setter grensene!!

Mine innleggMitt nettsted

Stikkord: , , , Gang, Hapel, , , , , , Oppbevaringstips,

Kategori: Familiehjem

Kommentarer (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Jorunn sier:

    Friskt og fargerikt! Tøft :D

    My recent post Ønske om oppbevaringsplass

Legg igjen en kommentar


CommentLuv badge