Hjemmelaget barnemat


|


26. september 2011


| 3 Kommentarer

“Jeg har så mye fantastisk jeg MÅ fortelle om”, fortalte mor og glødet av begeistring. Hun kom fra et vekkelsesmøte og var frelst, foredraget om hjemmelaget barnemat hadde gjort henne elektrisk.

“Nei til konserveringsmidler”, “Kun ferske råvarer”, “Aldri mer ferdigmat”, “Hirsegrøt”, “Økologisk”.

Det kunne ha vært hvitvinen mor ble servert da hun først gikk til feil boklansering som gjorde det hun sa uforståelig for en litt sliten småbarnspappa, men etter noen sekunder med tungetale fikk hun orden på snakketøyet. Nå skulle det bli andre boller, helt sikkert økologiske, for Margit Vea hadde overbevisende vist hvor enkelt fersk og sunn barnemat kan lages.

Bokomslaget til Lettlaget Barnemat (lånt fra margitvea.blogspot.com)

 

Vår datter er seks måneder gammel og nyter nå hjemmelaget sviske-, aprikos-, og søtpotetmos, kylling- og grønnsaksmos, hirsegrøt med sviskemos til kvelds, og pupp som påfyll ved allle anledninger. Hun elsker det.

Som om ikke det var nok, vartes det opp med hjemmelaget aioli, rødbetsalat og annet snadder til de voksne. Selv bidrar jeg med hjemmebakte brød av økologisk mel.

Far er bakeklar!

 

Vi lager ikke alt fra bunnen hver dag, men man kan skimte spor av livsstilsendring. Det er faktisk veldig enkelt med hjemmelaget, og barnematen fryses jo ned porsjonsvis i store mengder.

Den som hver dag nyter godt av foreldrenes kjøkkenglede er vår datter, og så lenge matlagingen er lystbetont er det et artig prosjekt å pusle med.

Dersom du ønsker å prøve ut noen enkle oppskrifter,  er bloggen Bare barnemat  et annet hett tips. Den inneholder mange gode råd til innføring av fast føde.

Stikkord: , , , , Økologisk

Kategori: Baby, Mat for familien, Sunn familie

Kommentarer (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Hjemmelaget barnemat er fantastisk topp! Og ingenting er så moro som reaksjonene fra lillemann på maten som kokkemamman lager! Blåbærgrøt, kjøttgryter, fruktpureer og sentrifugert juice av frukt og grønnsaker! Sunt & godt!

  2. Kine sier:

    Jeg er også inspirert av Margit Vea- mange enkle& gode oppskrifter:) min filosofi har også vært å lage enkel, sunn mat fra bunnen av helt fra starten. Det har ikke alltid vært like lett å få tilgang på økologiske råvarer, ikke alle daglivarebutikker tar inn det økologiske!! Min erfaring nå med vår 14 mnd gammel datter er at hun spiser det meste av grønnsaker,frukt& kjøtt:) Er veldig stolt av at jeg faktisk tok meg tid til å lage fra bunnen av helt fra starten :) I tillegg har jeg vært inspirert av oppskrifter på hipp.no, her er det oppskrifter på mat med krydder& god smak som kan passe hele familien!! I tillegg har vi investert i en dampmaskin fra Avent, den både damper& moser maten til passe konsistens. Det er jo strengt tatt ikke nødvendig med en slik maskin, men vi har brukt den daglig. Nå brukes den mer som en blender.

  3. Miriam sier:

    Her henter vi også inspirasjon fra den boken. Helt suuupert! :)

Legg igjen en kommentar


CommentLuv badge