Hjemmelaget bensinstasjon, isbutikk og lekebiler


|


22. oktober 2012


| 0 Kommentarer

Alternativ til lekestuen

Synes barna dine at det blir for sukkersøtt med et lekehus i hagen? Her har du et tøffere alternativ; gjør om et hjørne av garasjen eller uteboden til en bensinstasjon for ungene!

Denne bensinstasjonen er laget av en av mine nye favoritter blant kreative svenske bloggere – Sofia Leanders. Hun er grafisk formgiver og driver eget firma Knaada.se hvor hun designer og selger grafiske prints til fantasifulle hjem.

I tillegg er hun småbarnsmamma og interiør-entusiast, og hun kapret nylig førsteplassen i kåringen “Sveriges charmigaste hem”.

Hemmeligheten ligger i detaljene

Bensinstasjonen er laget i gammel stil, med typiske retro farger og utstyr. Bensinpumpen kan blant annet kjøpes hos Sprell.no, om du ønsker en mer moderne variant finnes lignende i plast hos lekmer.no.

Prikken over i’en er alle de vakre printene som pryder bensinstasjonen, og alt er selvsagt Sofias eget design. Som dette lekre bildet av retro kjøretøy – perfekt til barnerommet!

BP-skiltet er et klistremerke hun kjøpte på et loppemarked, og som hun rett og slett har klistret på et plastlokk.

Kreativ sammen med barna

Familiens lille bensinstasjon ble laget som en forlengelse av et annet stort prosjekt de hadde i sommer – nemlig bygging av en egen isbutikk.

Som selvstendig næringsdrivende og hjemmearbeidene mamma, er det viktig for Sofia at barna har mye å boltre seg med på egenhånd:

“Jeg jobber hjemmefra og har tre barn som er hjemme med meg på dagtid, derfor er det viktig at de trives og sysselsettes for at jeg skal kunne få arbeide i blant. Våre prosjekter er måten vi liker å tilbringe ledig tid sammen på” .

Lekebiler av kabeltrommer

I forbindelse med bensinstasjonen, så har man selvsagt også mange biler i omløp..

Sofia har laget lekebiler av to kabeltrommer, og utstyrt de med registreringsskilt, ratt (laget av hjulene på en gammel barnevogn!), diverse måleapparater og gammeldagse signalhorn (kjøpt hos Clas Ohlson!).

Kabeltrommene er robuste og tåler både røff lek og væromslag, de er derfor helt supre å bruke utendørs på lekeplassen.

Knallstilig, ikke sant? ?

Flere kreative lekehus for barn:

Stikkord: Bensinstasjon, , , , Iskiosk, , Lekebiler, Lekestue, , Utendørs

Kategori: Inspirerende foreldre, Utelek

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


CommentLuv badge