Høstferietips: Ny (og gratis!) aktivitetspark ved Inspiria


|


3. oktober 2016

inspiria-aktivitetspark

Foto: Therese Patrick, Inspiria

Trenger du noe å finne på med ungene i høstferien? Et godt tips er Inspiria Science Senter i Sarpsborg. Dette populærvitenskapelige opplevelsessenteret er rene fornøyelsesparken for kunnskapstørste, med mange spennende installasjoner som lar barn og voksne sammen få utforske fenomener knyttet til natur, miljø, helse og teknologi.

Nå har Inspiria også åpnet en ny utendørs aktivitetspark i tilknytning til senteret, her er hensikten at barna skal få lære seg trafikksikkerhet på en morsom måte.

Sykkelbaner for store og små

Inspirias nye aktivitetspark består blant annet av en 360 meter lang sykkelbane med lyskryss, bygater, skilt, rundkjøring og gangfelt for de myke trafikantene.

Det er også laget en 100 meter lang sykkeløype for de minste, hvor de kan boltre seg på trehjulssykler og løpesykler. For de litt mer tøffe, er det bygget en 120 meter lang «Pump Track» bane for BMX, skatebord, sparkesykkel og vanlig sykkel.

LES OGSÅ: Ta med barna på tur – 10 tips til en god opplevelse

sykkelbil-inspiria-aktivitetspark

Foto: Therese Patrick, Inspiria

Gratis inngang

Som betalende gjest kan man gratis låne hjelmer, beskyttelse og en lang rekke forskjellige typer sykler, samt noen mer spesielle kjøretøyer som en sykkelbil med plass til to eller fire.

Man kan også besøke aktivitetsparken utenom de vanlige åpningstidene og står da fritt til å bruke egne sykler og rullebrett.

Men aktivitetsparken har ikke bare sykkelbaner, her er også flere nye klatrestativer og lekeapparater, et sandbasseng med to leke-gravemaskiner og en snøkanon. Samt mange fine benker for dem som trenger en pust i bakken… ?

gravemaskin-inspiria-aktivitetspark

Foto: Therese Patrick, Inspiria

LES OGSÅ: 5 smarte mammatips

Stikkord: , , , , ,

Kategori: Aktiv familie, Norge

Kommentarer er stengt.