Husk å ikke ta med livsfarlige vannpistoler på fly!

Foto:Todmaffin

En syvåring ble stoppet på Flesland flyplass da han ville ta med seg en Donald blad leke om bord på flyet! Leken var utformet som en pistol og hadde en utskytermekanisme og propell. Sikkerhetssjefen i Avinor, Lasse Solberg, beklager i etterkant episoden – men sier at kontrollørene har fått beskjed om å stoppe alle imitasjoner av våpen. Kanskje på tide å la sikkerhetskontrollørene få jobbe litt etter skjønn?

Men egentlig skal han vel bare være glad for at han fikk lov til å være med flyet i det hele tatt! I USA har de en egen “No-fly” liste som inneholder navn på personer som er ansett som en fare for rikets sikkerhet og derfor blir nektet å fly.

For en tid tilbake ble en fem år gammel gutt stoppet på flyplassen i Seattle fordi han hadde samme navn som en person de hadde på denne listen. Agenter ransaket ham og moren og gikk grundig gjennom bagasjen. Da moren forsøkte å trøste sønnen, fikk hun beskjed om at hun ikke fikk lov til å ta på ham fordi han var en sikkerhetsrisiko!

Har noen av dere opplevd merkelige ting i forbindelse med de strenge sikkerhetsreglene på flyplassene?Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Karimette {foreldremanualen}

Karimette er primus motor og gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en skriveglad mamma til to skjønne gutter på 5 og 9 år, samt at hun har en nydelig bonusdatter på 14 år. Karimette interesserer seg for sosiale medier, reising, interiør og oppussing.

Mine innleggMitt nettsted

Følg meg:
FacebookPinterest

Stikkord: ,

Kategori: Historier fra uvirkeligheten

Kommentarer (10)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Anonymous sier:

  Donald leken er lov på flyplassen. i motsettning til en lekepistol.

  At denne leken ligner en lekepistol betyr ikke at den er det.

  Vaktene konfiskerer aldrig, derimot kan de nekte å ta med en gjenstand om bord i feks kabinen.

  Det er altid passageren som bestemmer hva som skal gjøres med det som ikke var tillat.

  De kan velge å sjekke inn det som ikke var tillat i kabin. Eller sende det i posten.

  Men for ofte så kaster de det istedet for å sjekke inn.

 2. ♡rosaengler♡ sier:

  huff fikk helt vondt i magen av den 5 åringen som ikke fikk trøst av mammaen sin. Stakkars liten..

 3. cecilie sier:

  noen er jo bare mer firkantet enn det burde vært lov til!!!

 4. Anonymous sier:

  vannpistoler og lekepistoler er en fare for verden, men på flesland kan jo skuffete terrorister dra innom resturangen i "sikker sone" og bestille biff uten at det er noe kontrol på om biffknivene returneres.
  må jo være oppløftende for terrorister det når de blir fratatt neglesaksen sin at de fritt kan plukke med set 15cm biffkniver ombord.

 5. Karimette {foreldremanualen} sier:

  Anonym: Er det sant?! :-O

  Synes forøvrig at det er litt rart om lekepistoler skal være forbudt på fly, men fullt tillatt på t-banen, toget, bussen osv….. ;-)

 6. Anonymous sier:

  Jeg er sikkerhetskontrollør på flyplass selv, og der MÅ vi følge bestemmelsene til firkantede folk fra Brüssel. Hvis ikke vi gjør det, og tilsynet fersker oss, blir flyplassen i værste fall ansett som "skitten" og stengt. Er enig i at det er firkantet, men sånn er det. Alle som blir fratatt noe som ansees som "ulovlig" å ha med seg i håndbagasjen, får valget om å kaste eller sjekke den inn. En kniv er lovlig å ta med så lenge den ikke er lengre enn 6 cm… Du kan gjøre MYE skade med en så liten kniv… Strikketøy er også lovlig… Forstå det den som kan…

 7. Anonymous sier:

  Prøv å ta me en tynn waier eller en litt halvlang tau stump. Da blir det bråk da, kan jo brukes til å kvele noen med. Men for alle teorister der ute så kan dere bare slappe av. Du har fortsatt lov til å ta med belte, kniv å gaffel får du både på returantene på flyplassen og ombord (i stål). Har du ikke det finnes det flere andre kjekke ting, som en knekt cd plate, funker utmerket som kniv…
  Poenget er at hele sikkerhets kontrollen er kun til irritasjon, en enkel måte å ha kontroll på personer som ikke vil noen noe vondt. Men for de som først vil kapre ett fly, eller sprenge det så er det like enkelt nå som før. Flere norsk aviser har tatt med seg både kniv og pistoler på fly, både i inn og utland. Flere lovlige vesker vil gasse vist de bare kombineres så vil du først gjøre noe gale så er det ikke vanskelig.
  Syns mest synn på oss andre som blir fra røvet både tid og tolmodighet, pluss barn som blir frastjålet lekene sine.

 8. Karimette {foreldremanualen} sier:

  Anonym 14:55: Ja, det må være utrolig frustrerende for dere som jobber med dette og som må følge et slikt regelverk!

  Jeg ante forøvrig ikke at man kunne ordne det slik at ting ble sendt i posten. Dog, det blir vel kanskje uaktuelt i de fleste situasjoner – det tar for mye tid til at man gidder å gjøre det.

 9. Kaptein Kattepus sier:

  Har selv opplevd å bli fratatt en (gjennomsiktig) vannpistol som 5-6 åring. Og dette var tidlig på nittitallet, så dette er ingenting nytt. De tok seg faktisk bryet med å sende den, selv om hele familien insisterte på at den kunne kastes. Menmen.

  Problemet er at reglementet ikke tillater kontrollørene å bruke skjønn. Jeg tipper at de fleste som arbeider som kontrollør på en flyplass føler seg som en idiot hver gang de tar fra en bestemor negleklipperen og flasken med lactacyd.

  Reglene er idiotiske, særlig de nye om væsker. Jeg er helt sikker på at denne regelen ble stemt frem av butikk-kjedene innenfor sikkerhetskontrollen. De tjener grovt på å utnytte det at reisende ikke får nyte medbrakt leskedrikk.

  Og i tillegg så er det null problem å volde skade med 100ml væske om du virkelig ønsker det.

  KK

 10. Julia sier:

  Det som er litt synd i slike saker er at det er kontrollørene som får kjefta selv om de bare følger reglene.. Som med feks politi også.

  Men litt dumt blir det jo med lekepistol fra et blad..;-)

  Da jeg skulle inn i USA for to år siden fikk jeg en støkk i meg etter vi hadde passert kontrollen; en stor vakt ropte FREEZE og alle måtte stå stille. Heldigvis var det ikke min lille boks med leverpostei til min bror de var ute etter, men en annnen kjeltring:-)
  Men det var som på film, litt kult nå i ettertid :-)

Legg igjen en kommentar


CommentLuv badge