Husk å søke barnehageplass!


|


24. februar 2013


| 2 Kommentarer

Vi er heldige. Max ble født i begynnelsen av juli 2012 og vi er garantert barnehageplass. Han var planlagt. Der var vi også heldige. I Oslo er fristen for å søke barnehage med oppstart i august, 1.mars 2013. Man kan sette opp fem ønsker i prioritert rekkefølge og det er denne muligheten som har sendt vår lille familie på rundtur i bydel Sagenes barnehageverden. Ettersom vi kun har fem valg vil jeg være sikker på at de jeg setter opp på lista er barnehager jeg ønsker at Max skal være i.

Etter å ha vært på besøk hos ulike barnehager i nærmiljøet, kan jeg ikke si at det er alle jeg ville valgt å sette opp på denne topplista (av ulike grunner. Jeg tror ingen av barnehagene er skadelig for barnet mitt). Og noen barnehager har så høye søkertall (eks 19 ledige plasser og 275 søkere!!) at Max som er født i juli kommer så langt ned på lista at det rett og slett ikke er vits å søke.  Flere av barnehagene her virker veldig bra og vi har begynt å sette opp vår liste.

Her i Oslo er det ikke sånn at man er garantert en plass i en barnehage i bydelen man bor i. Det du har krav på er at barnet får en plass i en barnehage i Oslo kommune. Vi krysser fingrene for så kort reisevei som mulig.

Jeg har enda noen barnehager jeg skal innom før vi sender inn søknaden i slutten av måneden. Og jeg har fremdeles noen fine måneder igjen sammen med Max hjemme.

Har du besøkt noen barnehager før du søkte? Hva var viktig for dere i valget av barnehage?Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ella

Ella er 28 år gammel og mamma til Max som er født i juli 2012.
Ella bor med mann og barn på Torshov i Oslo, hvor hun utforsker livet som nybakt småbarnsmor i byen. Ella trives best i byen, gjerne med et kamera i hånda og en bok i veska

Mine innleggMitt nettsted

Følg meg:
TwitterPinterest

Stikkord: , Barnehageplass, , Søknad, Søknadsfrist

Kategori: Hverdagsbetraktninger, Smårolling / småskolebarn

Kommentarer (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Det viktigste for oss var at det var i nærheten. Her i kommunen er det også sånn at man kan bytte rekkefølge på barnehagene man søker på, uten å miste plassen i køen. Det gjelder altså å få sendt inn søknaden snarest mulig, så kan man heller bruke tid på å besøke barnehagene etterpå (før fristen går ut, selvsagt!) for å endre rekkefølge.

    Har etterhvert skjønt at man ikke kan kreve allverden av en barnehage, men jeg vil gjerne at de har fokus på pedagogikk (faktisk opplæring, selv av de yngste), god oppførsel (hvorfor holder ingen norske barnehagebarn dørene oppe for hverandre..) og at de får sjans til å være ute på noe som ikke likner alt for mye på en parkeringsplass. Men ellers er det som å kjøpe hus, location, location, location!

    My recent post Of bridges and virgins

  2. Ella sier:

    Ja, pedagogikk og faktiske pedagoger (og ikke halve barnehagen på disposisjon) var også veldig viktig for oss.

Legg igjen en kommentar


CommentLuv badge