I skrivende stund så sitter vi nå i jul(i) og vi passerte akkurat 24.07.2020. Da vi så på Facebook at flere feiret dette med et aldri så lite “julibord” så tenkte vi derfor å være det som kan kalles for “proaktive”. Vi i Foreldremanualen.no kom rett og slett i julestemning. Derfor tenkte vi å komme med noen tips til hva du kan gjøre sammen med dine barn for å komme i skikkelig julestemning.

Noen gjør dette når man går over i høsten og for noen så er dette forbeholdt kun til desember. Uansett når du velger å gjøre dette så er dette ting som definitivt får deg i julestemning og ikke minst får barna dine til å glede seg til jul.

Begynn med julegaver tidlig

Dette er ikke bare et tips for å komme i julestemning men også for å få gaver til å bli en mye bedre opplevelse. Man kommer nemlig ikke unna at stadig flere nordmenn stresser med julen. De stresser for å handle ferdig gaver og det gjør at julegaveshoppingen ikke er særlig gøy for noen.

Ved å begynne tidlig og før andre så kan man gjøre det med mer god stemning på alle fronter. Kanskje man klarer å stikke innom en julebutikk. I 2020 så vet man jo ikke helt hvordan høsten blir og det er en mulighet for at juleshoppingen skjer på nett. Da gjelder det å gjøre en opplevelse ut av det. Tenn lys, sett på julemusikk og ta gjerne turen innom julebutikken på nett for å komme i skikkelig julestemning.

Lag juletrepynt hjemme

Dette er en aktivitet som de aller fleste kanskje husker fra barnehagen men den er morsom for barn og voksne i alle aldre. Det gjelder bare å velge riktig grunnlag for juletrepynten. Det finnes veldig mange steder hvor du kan kjøpe mange god startsett for juletrepynt. Vi liker aller best de settene som kommer fra hobbybutikken Panduro.

Hvis du ikke ønsker å bruke penger så kommer man veldig langt med noen doruller, litt papir, lim og ispinner. Det er bare å være veldig kreativ.

Se Alene Hjemme

Dette er en klassisker som garantert får alle i julestemning. Det krever veldig lite og alt du trenger er en mørk høstkveld + en tv. Du finner filmen hos både Apple, Viaplay og flere andre streamning-tjenester.

Bake 7 slag

Det er ikke så mange som baker syv slag lenger men det kan være en veldig morsom opplevelse for både store og små. Det er nok en utfordring for de voksne å bake så mye men hvis man begynner tidlig så er man kanskje i mål til julen ringer inn og det er ingenting som er bedre enn hjemmelagde kaker.

Hør på juleradioen når dere kjører bil

Dette er mer et tips enn noe å gjøre men vi nordmenn elsker å høre på radioen. Juleradioen P-24-7 spiller julemusikk hele døgnet og hele året. Her kan du virkelig komme i julestemning sammen med dine barn når du selv foretrekker det.

Vi håper du har fått noen gode tips av oss så får vi håpe at resten av verden spiller på lag fremover. Slik at vi får snø og ikke minst en trygg jul i 2020, det har vi alle fortjent i år.