Hvem leker med hvem?

Søndagsidyll

-Frokosten er klar!!!! Kom på kjøkkenet! Mor roper for å samle huset til felles frokost. Det er en lat søndag morgen i Lappeteppefamilien, og store gutter kommer løpende inn på kjøkkenet. Nå skal vi ha en hyggelig frokost sammen! Alle liker egg og bacon, og lillesøster og lillebror hviner høylydt når de skjønner at de får sitte ved siden av tøffe gutter.

En stol er fortsatt tom – noen mangler.

Foto: JFelias/Morguefile.com

 

Hmmm….mor går ned mot kjellerstuen for å se om det fortsatt er noen unger nede. Der finner jeg han. I bare underbuksa, helt oppslukt foran en tv. Jeg trenger ikke å gå inn i rommet for å forstå at det er fotballkamp som gjelder, et realt fotballspill på playstation som oppsluker han fullstendig.

I samme øyeblikk blir jeg litt ekstra kjerring og sier syrlig: – Du er 43 år, og den eneste ungen som ikke klarer å høre at det er frokost. Kom igjen – ikke sitt her og spill fotballspill!!

En viktig kamp

Min kjære mann har ikke fått med seg noe informasjon om frokost, han har heller ikke hørt at alle andre er på kjøkkenet. Det er jo Manchester United mot Liverpool på tv spill akkurat nå, en skikkelig viktig kamp! Ser jeg ikke at Liverpool leder, at laget hans harscoret fire mål??? Han er faktisk stjernespilleren!

I slike stunder undres jeg: Hva er det med menn og spill?

Jeg vet at vi damer ofte ender opp som sure kjerringer, og jeg er ikke noe unntak. Men hvor lett er det å være forståelsesfull mot en som bare “må spille en kamp til” huset flyter, unger maser og klokka går?

 

Foto: Manicmorff/Morguefile.com

 

Hvem leker med hvem?

Jeg ser jo humoren og sjarmen i dette. Om ettermiddagen kommer store barn hjem fra skolen. Før de har tatt av seg ytterjakken står husets proffe fotballspiller på 43 år parat. -Er dere klare for en kamp? Det er jo så gøy å gjøre noe sammen med dere! Det er på tide at dere klarer å slå meg! Jeg vedder hundre kroner på at jeg vinner!

Hvem leker med hvem? Jo visst, det er unger som gjerne vil spille fotballspill med voksne, men er det ikke gjensidig? Endelig kommer det noen som kan leke med min mann! Guttene i huset er ikke vanskelig å be når det er fotball som gjelder. Min kjære mener at det er viktig å leke mye.

Fem minutter senere sitter de foran tv, lagene er fordelt og kampen er i gang. Det brøles fra gutterom, og gloser ingen barn skulle lært kommer fra han som akkurat nå er rommets old boy. Det skal kåres en vinner blant sulte gutter og menn. Ingenting kan måles med dette. Middag kan vente, lekser er glemt.

Foto: BhJoco/Morguefile.com

 

Gledesdreperen med pauseknapp

Jeg påtar meg nok ofte rollen som en real gledesdreper. En sur dame som krever at viktige fotballspill må settes på hold. Hun som insisterer på at pauseknappen skal brukes, og beordrer alle tilbake til virkeligheten. Kan du alle glosene? Har du gjort matteleksa?

For til alle damer som ikke har skjønt dette, det finnes en nemlig en pause knapp på spillet. Det er fullt mulig å sette et spill på hold uten at viktig info gå tapt.  Jeg hadde altfor lenge vært vitne til at husets gutter har hatt en  god unnskylding for å fortsette enhver viktig kamp.  – Du må jo forstå at vi er midt inne i en viktig kamp, vi kan ikke stoppe nå!

Foto: Clarita/Morguefile.com

 

Jeg må vel fortelle dere hvordan jeg fant ut dette med pauseknappen:

En lørdag kort tid etter at vi hadde møtte hverandre var jeg ute og handlet.  Jeg fikk en nødtelefon fra min ferske samboer som hadde vært uheldig med brødkniven. I følge han hang fingertuppen så vidt fast i resten av fingeren. Blodet pumpet ut. Kunne jeg komme hjem og kjøre han på legevakta? Selvfølgelig dro jeg hjem i full fart. Få minutter senere parkerte en nyforelsket dame utenfor huset og løp inn. Klar for å redde liv.

Han satt foran tv, og spilte play station. Fingeren var surret inn i tørkepapir. Gikk det greit om jeg ventet noen minutter til kampen var ferdig? Dette var nemlig en viktig kamp han spilte akkurat nå.

Den dagen fant jeg pauseknappen fort, og kjørte i taushet ned på legevakta. Der fikk han et lite plaster på fingeren.

Lykke til med jakten på pauseknappen!

 

Foto: Ninoandonis/Morguefile.com

 Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sølvi {lappeteppefamilien}

Sølvi bor i sin lappeteppefamilie med en fotballgal mann og totalt 5 mine, dine og våre barn i alderen 1 ½ -14 år.
Til daglig jobber Sølvi som HR direktør, og hun har akkurat blitt ferdig utdannet familieterapeut.
Sølvi skriver om livet i storfamilien, krydret med tema relatert til samliv og kommunikasjon.

Mitt nettstedFlere av mine innlegg

Gikk du glipp av disse innleggene?

Del på Twitter
Del på Facebook

7 kommentarer. » Legg til din også. • wendysinfamilie
  17. september, 2011, 21:27

  Ha ha ha nydelig historie og skikkelig flott skrevet, leste den selv, måtte lese den for mannen etterpå og jeg lo like godt begge gangene… Har heldigvis funnet pauseknappen her selv om den ikke er for fotball …

  My recent post Dylan sniker i skapet (VIDEO) og wow mo og brød

  Svar


 • Hobbyvimsa
  18. september, 2011, 08:54

  Ha ha:)her fikk jeg meg en god latter på søndags morgen.Godt skrevet dette:)

  Her i huset er det fruen som liker fotball og ikke mannen:)

  God søndag til dere begge:)

  Klem Berit:)

  Svar


 • Innerst i veien
  18. september, 2011, 11:00

  Hva? Det finnes en pauseknapp, sier du? Det er herved notert. ☺

  My recent post Kjønns gulvet?

  Svar


 • Sølvi
  18. september, 2011, 12:13

  He he…Jeg ble også overrasket da jeg kom over pauseknappen. 🙂

  Mvh Sølvi

  My recent post Sint mann og sur kvinne uten GPS

  Svar


 • Alexia
  18. september, 2011, 19:56

  ja jeg visste om pauseknappen. her i huset er det forresten jentungen som spiller- sønnen min foretrekker tv.

  Og pauseknappen vet jeg hvor er, hehe, spilte mye nintendo 64 da det kom.

  My recent post Søndagsquiz!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Leter du etter et sted å laste opp et personlig bilde? Gå til www.gravatar.com for å få din egen gravatar, knyttet til din e-postadresse. Så vil avataren din vises hver gang du kommenterer.CommentLuv badge