Hvordan få motivasjon til å trene?


|


11. februar 2012


| 5 Kommentarer

Innrømmelse – jeg er en av dem, som siden jeg fikk barn har unnskyldt meg med at det å trene, det kan jeg simpelthen ikke finne tid til.

På den ene siden, så stemmer det. Men på den andre, så har jeg nok følt at det også var deilig bekvemt for meg. Å slippe alt det maset. Pluss at det har vært veldig vanskelig for meg å finne noe å trene.

For jeg vil altså helst bruke tiden når ungene er våkne på å være sammen med dem. Og når de først sover, så sover jeg også – i allefall mentalt. Så å finne unnskyldningene for å bli i sofaen har ikke vært vanskelig for meg overhodet.

Foto: Sean Dreilinger

Allikevel har den dårlig samvittigheten vært der, og jeg vet jo, at det er best å holde seg i form, og hver sommer når bikinien skal frem, så har jeg følt meg som en idiot.

Jeg har: meldt meg inn på treningssenteret, kjøpt abonnement på Iform, startet med håndball etter 12 års pause, forsøkt å løpe, svømme – til og med begynt å klatre selv om jeg har høydekrekk! Og like lite har det hjulpet. Etter kort tid, så vokser unnskyldningene og jeg ender tilbake i sofaen, mens formen er blitt mer og mer nedadgående…

Men nå! Nå har jeg funnet løsningen! Jeg har meldt meg på en konkurranse. Ikke bare det, men jeg har gjort det sammen med fem andre venninner. Og jeg gjør det ikke for å vinne, eller for å få en god tid. Nei, jeg gjør det for å være med. Det er et minitriatlon – 500 meter svømming, 20 kilometer sykling og så 5 kilometer løp.

Foto: Elyse Patten

Jeg vet ikke om jeg kommer til å klare det, men jeg vet, at jeg får trent til det. Og det er det flere grunner til.

En ting er at jeg selv er motivert for å klare det, men det er også mye lettere for meg å prioritere treningen fordi det skal ende ut med et resultat. Jeg skal trene – for jeg har forpliktet meg til noe. Vet ikke om jeg er den eneste som tenker sånn – men det har i hvert fall hjulpet meg.

Ut over det har det også en effekt i forhold til min mann. Før kunne han beklage seg om jeg skulle avsted til trening, men nå vet han at jeg trener mot et mål, og er derfor mye mer støttende. Kanskje det bare er min mann, som fungerer sånn ;-) Men det er i hvert fall deilig å ha oppmuntring med hjemmefra.

Og det viktigste er selvfølgelig at jeg har noen å trene med og oppmuntre meg. Og jeg kan nesten ikke vente til sommeren, hvor jeg for første gang på 100 år skal iføre meg badetøyet i god form uansett om triatlon blir gjennomført eller ikke. :-)

Hvordan klarer du å motivere deg til å trene? Legg igjen en kommentar, vi vil gjerne høre hva som motiverer deg! :-)Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

er er utdannet journalist og jobber i dag hos Røde Kors. Hun er opprinnelig fra Danmark, men er bosatt med mann og barn (to små gutter) på det blide sørland.

Mine innlegg – Mitt nettsted

Stikkord: Aktiv mamma, motivasjon,

Kategori: Sunn familie, Voksentid

Kommentarer (5)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Det er sannelig ikke lett å bli motivert til trening nedsynka i sofaen, man må ut og få inspirasjon. Veldig kjekt med treningskamerater som drar hverandre med. For meg funker det med faste treningstimer. F.eks. går jeg selv en times tid på ski hver mandag mens åtteåringen er på skitrening i marka. Lykke til med triatlon!

  My recent post Lotteri for alle som ikke heter Violetta Pauletta Konstanse Moengen Haukeland Støre

 2. Sofaslitar sier:

  Har meldt meg på nyttårsmarsjen på Dytt.no. Starter på mandag, og ein kan framleis melda seg på sjølv om fristen er gått ut. Vi skal i løpet av to månader kryssa Svalbard ved å gå med skrittellar og ellers registrera fysisk aktivitet.

  Dette hjelper meg opp av sofaen og får vekka konkurranseinstinktet mitt.

 3. for et fantastisk bra råd!

 4. wendysinfamilie sier:

  Her har jeg ikke funnet motivasjonen ennå men jobber med den, skal bare først..

  Lykke lykke lykke til :-)

  My recent post Gratulerer med mordagen 2012 !!

 5. dalby sier:

  ;-) Er nede med spysyke, så godt å lese sin egen motivasjon igjen ;-)

Legg igjen en kommentar


CommentLuv badge