Man kan fort se for seg potensialet for egne hjemmesider da internett var helt ungt fra 1995 og ti år framover. De fleste hadde ikke peiling på hvordan man lagde dem og hadde heller ikke kompetansen til å fikse en helt selv. Det fantes heller ikke verktøy man kunne bruke direkte i nettleseren for å bygge hjemmesider uten selv å kunne noe som helst innenfor data.
Hadde man kjennskap til programmering og koding den gang, kunne man lage mange forskjellige nettsider som garantert ville få trafikk uten mye problemer. Til og med søkemotorene hadde mindre makt, slik at man bare kunne sette i gang å promotere og annonsere.
Fortsatt mulig å lage hjemmesider selv
Men i dag er mange ting annerledes. Søkemotorene har revidert og strammet inn reglene utallige ganger og her er det ikke noen vei tilbake. Logaritmene som skal til for at man skal kunne lykkes på nett blir bare mer og mer kompliserte.
Men likevel er drømmen om å bli en internett-kjendis eller millionær er ikke så fjernt som det en gang var. Mange lykkes også faktisk med å gå fra å være en helt vanlig mann eller kvinne til å få tusenvis av følgere på internett. Og det er spesielt de sosiale mediene de lykkes på. Men det er ikke uten å ha lagt ned en god del arbeid for å si det mildt.
For ofte snakkes det om kvaliteten på det man legger ut, men like viktig er kvantiteten. Og jo bredere man sikter, jo enklere er det å bli oppdaget. Det er fordi man legger ut sin virksomhet ikke bare på en hjemmeside og en sosial media, men på mange. Derfor er gratis hjemmesider genialt.
Knytter alt sammen
Gratis hjemmesider fungerer som selve motoren i ditt lille eventyr, som kan gå fra å være interessert i jogging, til å bli den neste løpedronninga. Det er selvfølgelig en sannhet med modifikasjoner, men det er virkelig her man kan lykkes. Alenemor løper i sommersola, far har fått midtlivskrise. Foreldre med barnevogn løper i skogen eller familieidyll med aktivitet for alle mann. Mulighetene er mange, og nettopp fordi man ikke trenger å kunne all kodingen som egentlig kreves for å lage en hjemmeside fra scratch, så kan hvem som helst få det til.
Ja, kanskje man må være litt crazy, og ja kanskje man må gå i kompromiss med seg selv, men alle kan få det til.
Dersom man velger flere gratis hjemmesider, har man allerede tilgang til å nå tusenvis av mennesker, og potensialet bare stiger og stiger med hvor mye innhold man legger ut. Men jo flinkere man er til å knytte alle plattformene sammen, jo større blir sjansen for å få mange lesere.
Det er utrolig enkelt å knytte for eksempel en hjemmeside med en Facebook-konto. For det første kan man lage en side på FB, som man deretter linker innleggene fra hjemmesiden eller bloggen til. Det eneste man må gjøre er å kopiere url-adressen og legge den inn i kommentarfeltet. Om man vil si noe om innlegget til leserne sine, kan man gjøre det.
Alternativ til gratis hjemmeside
Alternativene til gratis hjemmesider er selvfølgelig betalte løsninger. Det kan være abonnement på Premium-versjoner i WordPress eller planer i Weebly, webhotell og host. Det kan også være å få en webdesigner til å bygge hjemmesiden fra bunn av.
Man kan også lære seg koding selv, for dette er noe ungdommer i dag lærer på skolen. Det er hvert fall en start. Videre må man ha interesse og legge ned masse tid for å lage hjemmesiden helt selv.
Det er anbefalt å legge en liten plan for nett-eventyret sitt. Hva vil man og hvor mye tid vil man legge ned. Det kan hende man ender med en fin blogg som skaper litt oppmerksomhet, eller man kan bli den neste konsernsjefen i et stort selskap som Amazon eller EBay.
Hvor langt du vil nå er opp til deg, men gratis hjemmesider kan garantert gjøre strabasene veldig mye mindre.