Hvorfor blogger du?


|


19. januar 2011


| 29 Kommentarer

I dag har vi lyst til å utfordre alle dere som blogger til å være helt ærlige, og svare på hva som egentlig er årsaken til at dere blogger?

Karimettes bloggekarriere

Min personlige “bloggekarriere” startet i februar 2006. Min første blogg het “A travelling mom” og var selvsagt på engelsk. Det var nesten ingen som leste norske blogger den gangen, og jeg ønsket så absolutt å ha et publikum.

Vanskelig å skrive på engelsk

Jeg skrev om alt relatert til å reise med barn, og utgangspunktet var mine egne ferier.  Bloggen ble startet på grunn av at jeg savnet en reisenettside hvor man kunne lese om erfaringene fra vanlige familier, og at jeg alltid har hatt en drøm om å være reiseskribent.. 😉

Jeg fikk faktisk noen få faste følgere, men jeg ga opp etter ca ett år da jeg syntes det ble for tidkrevende å måtte skrive på engelsk…

Min første norske blogg

Deretter laget jeg meg en norsk blogg på blogspot plattformen. Bloggen ble startet uten et klart budskap, og hovedgrunnen min for å blogge var å komme i kontakt med andre i det som etterhvert begynte å bli et “inkluderende” bloggemiljø i Norge.

Inntil da oppfattet jeg det som at det eksisterte en slags “blogg-elite” i Norge, som helst blogget om politikk og feminsme (og svært lite om tant og fjas som jeg må innrømme at jeg liker best…).

Foreldremanualen blir født

I 2008 fikk jeg idéen til Foreldremanualen. Inspirert av lignende amerikanske blogger ville jeg lage en blogg som konsentrerte seg om den positive siden av foreldrerollen. Jeg var lei av alle forum som jeg syntes var negative og bare omhandlet problemene. Stakkars Toril ble som vanlig “my partner in crime”…  😉

Vårt mål da vi startet Foreldremanualen.no var å skrive en kjempegod blogg som man også kunne tjene penger på. Det målet har ikke forandret seg, selv om vi har lært og feilet en del underveis.

Om å blogge for penger

Foreldremanualen har så og si vært reklamefinansiert fra dag en, gjennom affiliate nettverkene. Det tok heller ikke lang tid før vi ble kontaktet av diverse firmaer og pr-byrå som ønsket (gratis) omtale av produkter. Vi ble nok ikke kontaktet fordi vi hadde så mange lesere, men det var kanskje fordi vi den gangen var en av få blogger i vår sjanger (?).

Vi har hele tiden tenkt at vi ikke ville drive gratis markesføring, selv om vår markedsverdi kanskje ikke var så stor. Så vi skremte mange potensielle samarbeidspartnere bort når vi svarte at vi gjerne kunne skrive om produktene deres – mot betaling! 😉

Kommersiell blogging fortsatt tabu?

I Norge er det fortsatt litt tabu å tjene penger på blogging, men vi ser at stadig flere voksne bloggere beveger seg i den retningen (og ikke bare de svært omtalte rosabloggende tenåringene). Noen gjennom reklame eller at man mottar produkter, mens andre blogger i forbindelse med sin egen nettbutikk.

Hva er deres tanker om dette? Vi vil gjerne høre deres kommentarer! Har årsaken til at du blogger endret seg fra da du startet og frem til i dag?Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Karimette Halvorsen

Karimette er “primus motor” og gründer av Foreldremanualen.no, og jobber frilans som journalist og tekstforfatter. Karimette er mamma til to gutter på 5 og 10 år, samt at hun har en bonusdatter på 14 år.

More PostsWebsite

Follow Me:
FacebookPinterestGoogle Plus

Stikkord: , Om oss

Kategori: Mammablogging

Kommentarer (29)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Anine sier:

  Hei. 🙂 Takk for kosleig hilsen ang kjøkkenet mitt.

  Benkeplaten er heltre hvitoljet eik. Vi har 6 cm i front og 4 ellers. Slika t den ser tykkere ut enn hva den er. Lik på både øya og på beknen. 🙂 Forklarte jeg greit?

  Den er kjøpt gjennom Sigdal på Skøyen.

  Ha en fin uke videre! Klem fra Anine

  Anine sitt siste blogginnlegg..HALL &amp IRRITASJON!

 2. Fru Jacobsen sier:

  Jeg blogger fordi jeg liker å skrive, og om jeg kan tjene en krone her og der er det bare en bonus 🙂

  Jeg har møtt mange herlige folk gjennom bloggingen og kommer ikke til å slutte med det første 🙂

  Fru Jacobsen sitt siste blogginnlegg..Cubus er genialt

 3. Liv-Inger sier:

  Jeg begynte å blogge for mange år siden, men da på en lukket blogg som bare var tilgjengelig for nærmeste familie og venner. Den gang dokumenterte jeg hverdagen vår i tekst og bilder.

  Nå har jeg opprettet en åpen blogg, med en helt annen målgruppe. Da jeg startet denne bloggen i august i fjor skrev jeg et eget innlegg om hvorfor jeg gjorde nettopp det. Og for bare noen dager siden oppsummerte jeg litt. Konklusjon: Jeg blogger fordi det er morsomt, sosialt og lærerikt.

  Her kan dere lese innlegget: “Hva var det jeg ville med bloggingen igjen?”

  http://livingersblogg.blogspot.com/2011/01/hva-var-det-jeg-ville-med-bloggingen.html

  Liv-Inger sitt siste blogginnlegg..En liten prinsesse fyller 6 år!

 4. Jeg begynte å blogge etter at min mann ble psykisk syk. Etter at jeg hadde søkt masse rundt på nett uten å finne informasjon og erfaringer rettet mot pårørende i en sånn situasjon, fant jeg ut at jeg måtte skrive dette selv. Bloggen ble veldig personlig, så jeg fant etterhvert ut at jeg stengte den og laget en ny, litt mer anonym, men fortsatt med mine tanker rundt det å være pårørende til en psykisk syk. Og familielivet selvfølgelig!=)

  Gullfskbollen sitt siste blogginnlegg..Komplimenter og positiv feedback

  • Karimette {foreldremanualen} sier:

   Et godt eksempel på at utviklingen innen norske blogger har vært enorm de siste få årene! Flott at noen våger.

 5. Lene Kristin sier:

  Jeg blogger mest fordi jeg har mye familie som er spredt. Vi hadde et krevende tvillingsvangerskap med mye sykdom, og da vi var “over kneika” med jentene fikk vi lyst til å dele gode nyheter og oppdateringer med slekt og venner 🙂 Jeg synes det er en flott måte å dele bilder og tanker – og, etterhvert, morsomme utsagn – slik at den utvidede familien kan få lov til å føle seg inkludert og følge med i hverdagen og oppveksten til barna!

  Lene Kristin sitt siste blogginnlegg..Manglende matlyst

 6. susan sier:

  Jeg blogger fordi jeg liker å skrive og for mine etterkommere. Tenk så gøy det hadde vært vist jeg kunne lest om livet til min mormor f.eks. Hvert år lager jeg en bloggbok som jeg har i bokhylla, syns det er litt “trygt” å ha også en bok for tenk om bloggen min skulle bli borte.

  Jeg håper at bloggen min kommer til å være til glede for barn og barnebarn og den kommer sikkert også til å være til glede for meg når jeg sitter som mor til 2 store barn og kan lese om den gangen de var små.

  susan sitt siste blogginnlegg..Gratulerer med dagen jenta mi

 7. Gøril sier:

  Jeg blogger fordi det gir meg litt fred og ro i topplokket en liten stund, føler det som terapi å blogge, få lov å dele og få lov å få råd. Skrive fra meg og puste ekstra godt etterpå.

  Har blitt kjent med fantastiske mennesker, og jeg tenker at jeg hadde ikke klart meg så bra, hadde det ikke vært for de. Mange har jeg møtt og delt enda mer med.

  Det er gøy å blogge, det er utfordrende, lærerikt og tøft.

  Jeg tjener ingenting på min blogg, og har heller ingen intensjoner om å gjøre det, bloggen min handler bare og meg og mine, og slik skal det være for min del 🙂

  Gøril sitt siste blogginnlegg..også bar det en liten tur i kjelleren igjen

 8. Elin K sier:

  Jeg startet å blogge etter å ha sett filmen Julia Child. Det slo meg at kanskje blogging kunne bidra til å få fokus på de positive sidene ved livet. Jeg var langt nede etter at vi hadde mistet sønnen vår, som ble født med diagnosen trisomi 13, og deretter å ha gjennomgått flere misslykkede prøverørsforsøk. Livet smilte ikke akkurat….

  Gjennom bloggingen har jeg klart å lete etter de gode sidene og sette fokus på de. Bloggingen gir meg også masse inspirasjon, gjennom lesing av andre blogger. For det er jo så utrolig mange kreative der ute.

  Foreldremanualen virker utrolig proff, og jeg synes absolutt dere kan ta betalt for det dere gjør. Det er jo nesten en jobb i seg selv.

  Selv har jeg valgt å ikke ha reklame på bloggen min, blogger ikke for å tjene penger, men fordi jeg syns det er gøy!

  Elin K sitt siste blogginnlegg..Inspirasjon til Lego bursdag!

  • Karimette {foreldremanualen} sier:

   Der minte du meg på en film jeg har tenkt at jeg må se! (har en mistanke om at det må ble en alene-kveld, tviler på at mannen min er like gira som meg på å se akkurat den…) 😉

   Så godt å høre at bloggingen har hjulpet deg i en vanskelig tid, stor klem til deg.

 9. Mari Johanne sier:

  Ja, etter å ha fulgt en del blogger det siste året- tenkt æ at æ kuin no prøv æ og..

  Vi flytta hit i fjor sommer, og har ingen slekt i nærheten. Jeg vet at vår familie følger våre bevegelser med bloggen, noe de setter stor pris på..

  Jeg følger mange blogger – og får masse gode tips. MAnge flotte innlegg og bilder.

  Jeg er i startgropa- og da går det bare en vei – fremover.. håper jeg da..

  Mari Johanne sitt siste blogginnlegg..Sofan vår

 10. nne sier:

  Jeg kastet meg på bølgen, og bruker bloggen som en type dagbok. Skriver egentlig for min egen del, og undres stadig over at så mange leser akkurat min blogg!

 11. sandra sier:

  For å inspirere og bli inspirert! Så er det skikkelig gøy- jeg tror ikke jeg har vert så ryddig etter jeg startet med blogg. Hehe!! Og jeg får lære om foto også:)

 12. Lindy sier:

  Jeg startet med en reiseblogg (og er her heeelt enig med Karimette, jeg savnet stoff om reiseliv med barn), hvor målgruppen var familie og venner i Norge. Dette er nå fire år siden. Vi reiste til Spania på barselferie, og ble værende i Spania, nærmere bestem på Gran Canaria, så da ble resiebloggen en hverdagsblogg. Tid til blogging har ikke alltid vært like lett, med fire barn, men nå er jeg i gang igjen. Fordi: det hjelper meg til å ta vare på minnene!!! 🙂

 13. Renate sier:

  Jeg begynte å blogge fordi jeg fikk så mye nyttige tips gjennom å lese andre sine blogger, pluss at det er en fin måte å dele erfaringer samt få ett inblikk i andres verden. OGSÅ ER DET JO VELDIG MORSOMT! Hvertfall nå som jeg går hjemme i mamma permisjon og på en måte ha en annen “jobb” utenom mamma rollen 🙂

  Bryr meg ikke så mye om lesertallene på bloggen, skriver mest for min egen del. Men er jo veldig hyggelig om noen finner det jeg skriver hyggelig og nyttig

  Renate sitt siste blogginnlegg..Tips ved rengjøring av microbølgeovn

 14. carina @ lekenhverdag.com sier:

  Så utrolig gøy å høre din historie, Karimette!

  Ja, det har skjedd mye i bloggverdenen på relativt kort tid og det er gøy å følge utviklingen.

  Selv begynte jeg min bloggkarriere i 2008, da jeg gikk hjemme med mitt første barn. Jeg følte vel at overgangen til mammalivet var så stor at jeg trengte et pusterom som bare var mitt. Senere har dette endret seg. Nå blogger jeg fordi jeg ønsker å dele det som opptar og inspirerer meg, fordi jeg tror det også kan være av verdi for andre.

  Hva gjelder kommersialisering av blogger, så ser jeg ingen tabu i det. Det ligger mye arbeide bak en god blogg, så hvorfor skal man ikke da også få betalt for jobben. Utfordringen er vel heller i hvilken grad man er åpen om forholdene og i hvilken grad det styrer innholdet.

  Carina 😉

  carina @ lekenhverdag.com sitt siste blogginnlegg..Uunnværlig GIVE AWAY x 2

 15. Berit sier:

  Heisann!!

  Jeg leste andre sine blogger i et par år,og tenkte at dette har jeg også lyst til!!Syns jo aldri at det en selv gjør er interessant nok,men jeg ville prøve.Jeg skriver om barnet i magen,sønnen min,hobby,interiør og hverdagsliv rett og slett.Har blogget i 8 mnd og har over 10000 treff og 91 følgere nå,er stolt og glad at det går den rette veien.Hadde jeg tjent penger på bloggen min hadde jeg selfølgelig vært kjempe glad,litt ekstra cash er vel ikke å forakte:)Så jeg skjønner dere som tjener penger på dette veldig godt!!Men her er det dårlig med tilbud på både penger og vareprøver,men blogging er gøy uansett!!Jeg kommer til å fortsette.Jeg har en kronisk sykdom(leddgikt) og har fått en del spørsmål om jeg ikke kan skrive litt om hvordan hverdagen til en kronisk syk mamma er,så det tenkte jeg at jeg skulle gjøre etterhvert..Må bare få ut prinsessa i magen først,hun kommer på keiserligvis 3 mars:)

  ha en fin torsdag!!

  Klem Berit:)

  Berit sitt siste blogginnlegg..Har fått dato for keisersnittet!!

 16. ina sier:

  Hei!

  Jeg blogger fordi det er en måte å utforske et nytt arena på. Jeg jobber som interiørarkitekt men er utrolig interessert i mat og håndarbeid. Bloggen er et utløp for mat interessen og den driver meg fremover. Fordi jeg blogger, tvinger jeg meg selv til å utvide mitt eget mat repertoir. Det kan gi både gode og dårlige resultater:) Det har også ført til at jeg reflekterer over mine “matminner” og har oppdaget oppskrifter som har ligget latent i familien. Til stor glede for resten av familien og lesere.

  Det krever mye tid å blogge om mat – mat skal lages, fotograferes og skrives om hver dag. Men du så gøy! Nå som bloggen begynner en del faste lesere er jeg ikke fremmed for å utforske mulighetene til å tjene penger på bloggen. Kanskje jeg kan vie enda mer tid til blogging da….))

  ina sitt siste blogginnlegg..Eple terte med black stuff

 17. ingrid sofie sier:

  Jeg begynte å blogge i 2005 fordi en kamerat sa det var morsomt 😉 Helt uten fornuftig grunn med andre ord. Men jeg likte å skrive, og å ha et sted jeg kunne skrive meningsløst var veldig deilig (senere slettet jeg nesten alle innleggene, og la bloggingen på hylla et lite år). Nå, ti år (himmel og hav) senere blogger jeg av samme grunn. Pluss at det sikkert er fint for onkler langt unna å kunne se bilder av ungen 🙂

  ingrid sofie sitt siste blogginnlegg..postaday2011

 18. Lammelåret sier:

  Hei!

  Blogging er mitt vindu ut mot verden, det åpner opp for kontakt med andre frivillig og ufrivillig hjemmeværende. Jeg vet det er en del av oss. Jeg blogger om temaer relatert til barn og foreldreskap, som er min “friske” blogg, har også en “syk” blogg der jeg skriver om hvordan det er å leve med en kronisk sykdom.

  Meningen med blogg er for meg å bli kjent med nye mennesker, finne ressurspersoner, få skriveutvikling og selvutvikling. Det betyr mye for meg å få lesere og at det er en viss utvikling i lesermassen. Kommentarer på innlegg er også viktig, men økende tall er en slags erstatning for kommentarer, iallfall på kort sikt.

  Jeg har ingen intensjoner om å tjene penger på blogg.

  Ideen om å lage en bloggbok hvert år skal jeg adoptere, takk til deg som foreslo det!

  Lammelåret sitt siste blogginnlegg..Vann i hjernen

 19. Therese sier:

  Som Susan blogger jeg også for mine etterkommere, og fordi jeg selv glemmer så alt for fort. Det blir som en dagbok med lesere, og det synes jeg er hyggelig. Jeg har flere blogger, og de har forskjellige mål, om man kan si det sånn. Den “private” er om meg og min familie, der jeg flittig skriver ned ting og tang som skjer i vår hverdag, sånn at jeg kan huske det til siden. Den andre bloggen min er ment mer for en spesiell målgruppe, med informasjon og tips. (http://bleiestumpen.blogspot.com/) Jeg kunne aldri tjent penger på å blogge om vårt privatliv, men tøybleiebloggen er en aktuell kandidat sånn sett fordi det bare vil fremme informasjonen jeg ønsker å få ut. 🙂

  Therese sitt siste blogginnlegg..Hjemmelaget fiskegrateng

 20. Thing sier:

  Jeg og mannen begynte å blogge da Lilleprinsen ble født.

  Det var en lukket blogg kun for familien.

  Og vi har mange som bor i andre byer.

  Slik at de på den måten fikk tatt del i hverdagen vår.

  Men etterhvert så begynte JEG å lese andre blogger.

  Ble kjent med folk, og det passet dårlig å ha en lukket blogg som

  de ikke fikk tilgang til.

  Så jeg laget en ny. Der er det bare jeg som skriver og den er litt mer

  anonymisert enn den lukkede.

  Men merker at det forsvinner noen grenser her også.

  Men det er utrolig koselig.

  Jeg blogger ikke hver dag for å få mest mulig besøk osv.

  Men blogger når jeg har noe å skrive om.

  Med fokus på positive hendelser, hverdagsgleder.

  Syns det er godt å glede andre.

  Det skinner for igjennom og blir litt “krampeaktig” når noen

  bare slenger ut et innlegg hver dag kun for å få besøk 😉

  Jeg har jo også en juleblogg som er mye mer besøkt enn

  hverdagsbloggen min.

  Vi var jo også i avisen pga den og mitt juleforum.

  Så der røk jo litt av den anonymiteten.

  Men reklame og betaling har jeg ikke tenkt på engang.

  Jeg reklamerer masse for andre gode produkter som jeg liker,

  uten at jeg får betalt noe for det 🙂

  Thing sitt siste blogginnlegg..Jeg har bursdag!

 21. Rita sier:

  Takk for hyggelig oppfordring… det satte i gang tankene mine på nettopp dette temaet. Jeg har skrevet et innlegg om dette på bloggen min nå, også for at jeg ønsker at mine lesere skal få lese litt av historikken til bloggen og hvorfor jeg har valgt å bruke blogg til å fortelle om vår hverdag.

  Innlegget kan leses her: http://minvri-rita.blogspot.com/2011/01/hvorfor-er-jeg-en-blogger.html

 22. *vigdis sier:

  *heia! har laget et innlegg om hvorfor jeg blogger her: http://jegerjonathan.blogspot.com/2011/01/mitt-eget-lille-arkiv.html

  vigdis*

 23. maria sier:

  Hej

  Ja, rigtig sjovt at læse, og sjovt fordi det virker som om, at både når det gælder mama-blogs og indretningsblogs, så er Norge et helt andet sted end DK – eks. ved at have sådan en samle side som denne.

  Personligt begyndte jeg at blogge i 2004, da jeg fik af vide, at jeg var blevet optaget på et universitet og skulle derover og læse. Så jeg fik også en rejseblog – som blev min måde at orientere familie og venner om, hvad jeg lavede. Og så var det også en måde at komme af med al forundringen over, hvor forskellig verden kan være.

  Efter i mange år at have skrevet på den, så valgte jeg i 2009 og lukke den. Følte, at den var lidt for rodet og kun for min mor.

  Da vi fik vores første søn i 2007 startede jeg blog for ham, men lukkede den, da vi ventede barn nr. 2, og jeg ikke kunne få lov til at lægge flere billeder på den.

  Så tænkte jeg mig længe om, og besluttede, at nu skulle jeg skrive en ordentlig blog – ikke bare for min mor.

  Men jeg syntes, at verden trængte en blog, hvor man kan se, at det ikke er så let at være den perfekte forældre! Så jeg forsøger at være ærlig om alle de fejl og mangler jeg selv har (og min mand 😉 – sådan så folk kan læse med uden at få stres. Personligt får jeg det dårligt, når jeg ser en 18 år gammel mor fremstille sit liv, som det helt perfekte, med hjemmesyet tøj, bleer og økologisk babymad.

  Jeg elsker at være mor – men heldigvis indeholder mit liv også meget andet – nu blogger jeg som om det at være mor – og selvom det kan virker som om, at man udleverer sig selv, så er det jo bare en meget meget lille del man viser.

  Jeg forsøger så bare at vise den humoristiske del af den!

  /maria

  maria sitt siste blogginnlegg..Ud på tur – Aldrig sur

  • Karimette {foreldremanualen} sier:

   Så spennende ! Hva synes du er den største forskjellen mellom Norge og Danmark når det gjelder blogging? 🙂

   Synes det er bra at noen tørr å slippe litt av fasaden, og også vise ting som “ikke er perfekte” (og spesielt når det er gjort på en humoristisk måte!). Når vi skriver mammablogger og kun fremhever det perfekte, kan det sikkert bidra til at enkelte føler mer press på hvordan man “skal” være som foreldre.

 24. June sier:

  Blogger fordi jeg har lyst 😉 for å holde venner og familie langt borte oppdatert på hva som skjer, fordi jeg vil dele knallgode oppskrifter, for å dele kupp jeg har gjort og diverse annet..

  Bloggen min har blitt en kjekk hobby, og jeg ser flere og flere leser og kommenterer det jeg skriver 🙂

  My recent post Bakeri og tidsfordiv

 25. heksehobby sier:

  Jeg bruker bloggen min som egenterapi 🙂

Legg igjen en kommentar


CommentLuv badge