Hvorfor er Mallorca et familieparadis ?


|


23. april 2013


| 0 Kommentarer

Et paradis for barnefamilier 

Mallorca ligger pent i Middelhavet utenfor kysten av Spania. Øya har lenge vært en magnet for norske turister i alle aldre. Her er hovedaktivitene soling og bading. Aktiviteter som absolutt ikke gjør vondt, heller tvert imot.

Ser det ikke fristende ut ? Foto: viajeimserso.com

Ser det ikke fristende ut ? Foto: viajeimserso.com

 

Vi reiste til den praktfulle øya, uten forventninger i fjor høst. Vi hadde aldri vært der før, og vi visste ikke om vi kom til et paradis eller slitent chartersted. En ting var sikkert,  vi var på jakt etter noe som var barnevennlig og avslappende, siden vi reiste med ei jente på 4 år og en gutt på 6 måneder.

Etter en kort og behagelig flytur fra vår nærmeste flyplass; Sandefjord Torp landet vi under blå himmel og sterk varme. Fra Palma De Mallorca som er hovedstaden og til Alcudia skulle finne oss skyss. Jeg var engstelig, siden vi hadde to barn, en stor vogn ( med babybag), to små kofferter og to små trillekofferter. Utenfor flyplassen stod det en lang rekke med drosjer, så for oss var det bare å velge og vrake. En spansktalende mann kom bort til oss, hjalp oss å få plass til alt sammen, og kjørte oss til hotellet. Han fant det fram uten problemer, så lenge vi hadde adressen og navnet på hotellet klart. Etter cirka 1 time hadde vi ankommet hotellet. Et stort hotell, med mange barn, flere bassenger og all inclusive.

Hotellet lå noen hundre meter fra stranda på Alcudia, men det gjorde ingenting. Vi kunne velge å gå eller ta buss. Vi gjorde begge deler. Når vi for første gang ankom stranden ble vi helt målløse over hvor flott den var. Så langgrunn, så fin hvit, myk sand, gjennomsiktig vann og nydelig temperatur. Et paradis for småbarn, og ikke minst de voksne. Små koselige kafèer i bakgrunnen, og søte spanske damer som gikk rundt og solgte vannmelon, ananas og annen eksotisk frukt. Det her var midt i blinken for oss. Datteren vår storkoste seg med spade, bøtte, sand og vann, og sønnen vår lå i UV-teltet og slappet av. Jeg og mannen min kunne slappe av fullstendig og ha ordentlig kvalitetstid sammen og med våre barn.

Ei jente som ikke vil hjem igjen. Foto: Divamamma

Ei jente som ikke vil hjem igjen. Foto: Divamamma

De fleste av dagene brukte vi på å være på stranden, ellers hadde hotellet også behagelige bassenger for både barn og voksne. Med all inclusive var det veldig kjekt å være på hotellet. Her kunne vi hente alt vi orket av mat, drikke, snacks, kaker, is og slush. Her trengte vi ikke å tenke på å ha kontanter eller i det hele tatt lommebok med oss.

Det finnes flere aktiviteter man kan gjøre på Mallorca, men vi valgte å leve i sus og dus, og i fred og ro for å lade batteriene 100%. Det er noe jeg er sikker på flere småbarnsfamilier ønsker. Vi var så utrolig fornøyde med hele turen, og vi opplever Mallorca som genialt for barn og voksne hvis man ønsker sol, bading og et avslappende ferieliv. Derfor har vi i år bestilt ny tur, så i slutten av mai reiser vi igjen nedover til familieparadiset, Mallorca.

Så hvorfor er Mallorca et familieparadis ?

  • Det er en kort flyreise, noe som er en stor fordel når man reiser med barn ( fra Gardemoen er tar det 3 timer og 40 minutter ). 
  • Alcudia har alt en familie kan ønske som spennende utflukter, koselige kafèer og restauranter, og litt shopping.
  • Barnevennlig og vakker strand. Stranden i seg selv må nødt til å få sitt eget punkt. Langgrunn strand, hvit, silkemyk sand, og gjennomsiktig vann.
  • Fra flyplassen til første stopp i Alcudia tar kun 45 minutter. Kort reise fra flyplass til bosted var viktig for oss, siden vi reiser med to små barn.

Mallorca anbefales på det sterkeste til andre barnefamilier.

Har du noen gang vært på Mallorca ? 

 

 Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Divamamma

Bak kallenavnet “Divamamma” skjuler det seg en 27 år gammel tobarnsmamma fra Skien. Hun har bachelor i flerkulturelt barnevern, og jobber som støttepedagog i barnehage. Divamamma elsker interiør, mammalivet, husmorrollen og det å kunne pusle hjemme sammen med barna.

Mine innleggMitt nettsted

Stikkord: , , , , , , , , , , , ,

Kategori: Spania

Legg igjen en kommentar


CommentLuv badge