Hybrid: Overraskende morsom barnebok


|


14. desember 2015


| 0 Kommentarer

En noe skeptisk mamma..

Jeg må innrømme at jeg var en smule skeptisk når jeg først fikk forespørselen om å anmelde den nye barneboken “Hybrid”, utgitt av Fredløs Forlag.

Bare forsidebildet ga meg frysninger – for har du noen gang sett noe så ekkelt?!  ?

Innstillingen min ble heller ikke bedre når mannen min fant boka og moret seg stort med å vise meg de absolutt verste fotografiene boken hadde å by på; som bildet av den ekle meitemark-grisen og den skumle ugle-edderkoppen!! Noe så grusomt! ?

LES OGSÅ: Morsom barnebok for små barn – Mimbo Jimbo er tilbake!

Om boken:

Boken handler om en generasjon med dyr som kommer til verden som blandinger mellom ulike dyrearter og en del av bildene ledsages av dikt i Hagerupsk dikttradisjon, som forteller om dyrenes liv og interesser og deres forsøk på å finne sin plass i verden.

hybrid bok ugle edderkopp

UGLE-EDDERKOPPEN: Ikke en favoritt hos undertegnede. Foto: Foreldremanualen

Fulltreffer hos ungene

Det var først da syvåringen, tolvåringen og sekstenåringen satte seg ned med boken at jeg fikk øynene opp for hvor morsom den faktisk er. Boken fremkalte fortsatt mange høylytte “Æsj!”, men også latter og utbrudd av typen “Åååå – se så søt!”.

(Syvåringen gjorde forresten opp for pappaen sin ved å vise meg de søteste bildene av hundekatter,  kattekaniner – og ikke minst det skjønne sjimpanse-ekornet som han mener vi burde få som kjæledyr!).

Barna hadde det ekstra moro med å legge hånda over miniatyrbildene som viser hva dyret er krysning av – slik at de selv måtte gjette dyrene før de så svaret.

LES OGSÅ: Artige historier for de minste om “pappa”

apekatt ekorn

SJIMPANSE-EKORNET: Dyret som havnet øverst på minstemanns ønskeliste! Foto: Foreldremanualen

Bra laget

Det som slår oss mest, er hvor utrolig bra fotografiene i boken er – dette er Photoshop på høyt nivå! I tillegg til underholdende fotografier, har boken også små artige rim som forteller oss litt om de forskjellige skapningene.

Har du lyst til å overraske noen med en morsom og annerledes bok, anbefaler vi denne boken på det varmeste. Dette er så absolutt en artig bildebok som treffer barn (og voksne) i alle aldre!

LES OGSÅ: Legoland får eget Ninjago-område!

Stikkord: , , , , , ,

Kategori: Barnebok, Gavetips

Legg igjen en kommentar


CommentLuv badge