Ipad-slave: Deg eller barna?


|


31. mai 2012


| 2 Kommentarer

Foto: Ernst Vikne

I fjor ønsket jeg meg veldig en iPad til jul. Heldigvis fikk mannen min en i november, og da fikk vi se hvem som egentlig ønsket seg iPad: Husets 4-årige sønn.

Faktisk føler jeg, at han er den som egentlig fikk en. Han har aldri noensinne vært spesielt god til å takle den bærbare pc’n, men iPad faller ham helt naturlig. Selv lillebror er med, og kan selv spille mange spill.

Jeg har hele tiden vært mest bekymret for ungenes tv-vaner, da jeg personlig tilbrakte min tenårings tid som tv-slave. Jeg kan samtlige av “Full house” episodene og blir fortsatt helt hektet når vi går i gang med en ny serie på DVD – for hvem har egentlig lyst til annet enn en fast tv-avtale hver kveld ;-)

Foto: Wayan Vota

Men så kom “Padden” i hus, og vi voksne diskuterer hvor mye barna kan spille hver dag? Og hvems tur er det egentlig… Og plutselig er jeg hektet!

Jeg mener, det er jo så gøy. Vi spiller et spill hvor man skal bygge hotell, og man samler penger slik at man kan bygge flere etasjer. Fantastisk! Ser plutselig meg selv utenfra, hvor jeg nærmest skubber barna vekk for å få samle pengene…

Foto: Holly Webster

Prøver også desperat å få pappaen til å kjøpe rubiner til oss, det er jo hans iPad, men han ser på seriøs NRK, hvor de advarer foreldre mot å dele passordet til “padden” med barnet (og uansvarlige mammaer), som plutselig kan shoppe for flere tusen kroner i Apps – og “rubiner” selvsagt ;-) .

iPad er altså ikke bare for barn. Som voksen må man være ansvarlig og være med. Derfor synes jeg bare at mitt engasjement er naturlig og positivt, altså i hvert fall inn til det tar overhånd!

Har dere noen gode spill å anbefale?

 

Omtaler av iPad-spill for barn:

Se også en toåring teste iPad for første gang! :-)Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

er er utdannet journalist og jobber i dag hos Røde Kors. Hun er opprinnelig fra Danmark, men er bosatt med mann og barn (to små gutter) på det blide sørland.

Mine innlegg – Mitt nettsted

Stikkord: ,

Kategori: Spill

Kommentarer (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. JunePune.com sier:

    Her er også "æddepædden" som 2 åringen sier superpopulær.. Mer hos minsta enn snart 5 åringen :)

    My recent post ..: Dagen har iallefall startet bra! :..

  2. wendysinfamilie sier:

    Dylan er veldig glad i ipaden men jeg nekter å kjøpe apps, så kun en betalingsapp fra uke en den var i hus resten er gratis apps… kjekk å ta med på fly å se film på også.. lett å ha med seg

    My recent post Endelig fredag !! Litt Buzz og Litt datt

Legg igjen en kommentar


CommentLuv badge