Jenter er søte og gutter er tøffe!


|


12. februar 2012


| 4 KommentarerSkjønne jenter med musefletter, rosa skjørt og fletter i håret – tøffe gutter med ” hanekam“, dongeribukse og hettegenser = Det er fortsatt et stort skille mellom gutter og jenter i samfunnet vårt.

Vi deler inn den tøffe og sterke i blått og den uskyldige, flinke og pliktoppfyllende i rosa – er dette greit ?Det er viktig at vi åpner øynene og møter jenter og gutter likestilt. Dette gir barna 100 flere muligheter istedenfor den begrensingen vi gjerne møter gjennom reklamen, klesindustrien, leketøysforretninger og ellers i hverdagen.Dukker er for jenter menst traktorer og actionsfigurer er for gutter? 

Dette har vært et hett tema i media den siste tiden, derfor hadde jeg veldig lyst å ta opp emnet her med dere. Så kanskje vi får en liten diskusjon på temaet. Det er veldig lett for voksne å leke, snakke og kle på barna etter hvilket kjønn de er.

Boken “Gi barna 100 muligheter istedenfor 2” tar opp nettopp dette temaet. Dette er en håndbok og øyeåpner for pedagoger og alle andre voksne som møter barn. Den beskriver de konkrete hverdagssituasjonene hvor vi “gjør” jenter og gutter – og viser hvordan vi kan endre mønstrene våre. Boken har vært et hett tema i Sverige, nå er den endelig kommet i Norsk utgave.

Hva mener du ?Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rebekka

Rebekka er 24 år gammel sunnmøring bosatt i Bergen sammen med samboer, datteren Vilde og to små yorkie hunder. Rebekka er utdannet førskolelærer, og koser seg for tiden i mammapermisjon med Vilde. På bloggen sin deler hun tanker om mammalivet og gir gode tips om mote, shopping og interiør.

Mine innleggMitt nettsted

Stikkord: , , ,

Kategori: Hverdagsbetraktninger, Smårolling / småskolebarn

Kommentarer (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. wendysinfamilie sier:

  Jeg er av den mening at gutter har godt av å leke med dukker og trille rundt på dukkevogner som gjerne er rosa og at jentene får leke med traktorer, biler og actionfigurer. alt trenger ikke å være så matcho for at gutter skal bli gutte gutter, tror mange er redd for at gutten deres skal bli myk men hva elsker vi jenter jo en macho myk mann he he :-)

  Lek med alle leker sier jeg ikke del de inn i jente og gutte leker..

  My recent post Gratulerer med mordagen 2012 !!

 2. Ellen sier:

  Min Eimund på 4 år fikk Barbie-hus i julegave. Det var det han ønsket seg aller mest. Og når han var mindre hadde han en periode hvor han ville gå med hårstrikk. Hvorfor skal han ikke får det? Samtidig elsker han å bli med storbror på fotballtrening. Og han er uten tvil en av gutta.

  Jeg er ganske sikker på at menn er fra mars og kvinner fra venus. :D

  Men både barn og voksen må få muligheten til å utforske alle livets muligheter.

  Ellen :)

  My recent post Gibort hos Det skapte grann. Utrolig fin premie!

 3. giraffenskaos sier:

  Jeg syns det er dumt at samfunnet er så delt i farger, leker etc…

  Hær fikke lillemann lekekjøkken og d storkoser han seg med :) Finn noen reaksjoner fra andre på at vi kjøpte kjøkken, men da fikk de klart svar på hva jeg mente om den saken..

  men merker jo også at man lett lar seg styre når man er på shopping…

  My recent post En liten give away + at jeg vant :)

 4. Siri sier:

  Jeg er enig i at man ikke skal begrense lek for barn med kjønnsskiller, men forskning viser at flertall av jenter plukker dukker og flertall gutter plukker gravemaskin.

  Jeg tror også at om jenter leker med actionman og gutter med lebestift er dette perioder som går over av seg selv etter hvert?

  Kan man egentlig glemme at man er skapt forskjellig? Gutter vil alltid være fysisk sterkere enn jenter og de vil alltid ha mer testostoron ennjenter.

  Jenter kan bli gravid og føde barn, med det følger også noen omsorgsevner som kommer vanskligere til menn (også forsket på og bevist)

  Man ser ofte at jenter og gutter leker helt ulikt med de samme lekene….

  Det viktige er å ikke sette begrensninger men likevell akseptere at jenter og gutter er ulike.

Legg igjen en kommentar


CommentLuv badge