Kajas insidertips til å feriere i Danmark med barn

Går din families ferie til Danmark neste gang? Her er et par steder dere ikke bør gå glipp av!

Artig med eget Bamse Bjørn / Rasmus Klump lekeland

Nyhet hos Tivoli i København

Tivoli har alltid manglet noe til de helt små. Men en av de siste nyhetene i Tivoli er et kjempestort Rasmus Klump (= Bamse Bjørn på norsk) lekeland som er gratis å benytte.

Dette er en stor lekeplass med masse utfordringer både for små og store barn. Her kan det krypes, rutsjes, gå på line, vippe og mye mer. Her er det også fine muligheter til å sitte og nyte sin medbrakte mat. Det er også laget små barne-toaletthus. Rasmus Klump lekeland er virkelig fint og gjennomført!

LES OGSÅ: Bli med Karsten og Petra til Tivoli!

 

Foto: jemelv.dk

MadsbyParken i Fredericia

Går ferien til Jylland, så er det et must å besøke Madsbyparken. Dette er et kjempestort naturområde med dyr, stort skogområde med hinderbaner, kjempestor lekeplass, gokarts, båter og tog.

Det er gratis adgang til parken, og dere bør sette av en hel dag til dette for her er det virkelig mange ting å oppleve for store og små.  Det lille toget og båtene er det eneste som koster noe å prøve, alt annet er gratis i parken. Man kan medbringe sin egen mat og spise ved en av de mange oppstilte bordene eller man kan kjøpe forskjellig mat i parken.

LES OGSÅ: Danmarks beste lekeplasser

Faxe Kalkbrud

Et av de “smukkeste steder” i Danmark sett med mine øyne er Faxe Kalkbrud og det er en virkelig stor opplevelse for både barn og voksne. Det er gratis å besøke kalkbruddet og man kan leie utstyr (hammer og meisel) for ca. 10 kr.

Når man kommer ned i kalkbruddet så står man altså på bunnen av det som for 63 millioner år siden var et stort hav fyllt med haier og krokodiller!  Det er veldig varmt der nede om sommeren, så HUSK å ta med masse kaldt vann. Man kan få mange timer til at gå med til å hamre i kalken og hvis man er heldig og grundig så kan man faktisk finne masse fossiler.

.

Som barn gikk feriene våre hvert år til Norge sammen med mine foreldre – men som 11 åring hadde jeg min første ferie alene i Norge med speiderne på fjellvandring. Det var jeg så 4 år på rad og jeg vet derfor også at Norges storslåtte natur er vanskelig å slå, men jeg lover dere at det også er mange vakre steder i Danmark – Ønsker der alle en god sommer!

Dere kan finne masse inspiration til morsomme oplevelser med barnene i Danmark på nettsiden Sjovforbørn.dk

Stikkord: , , , , Jylland, Kalkbrudd, , , Madsbyparken, , Reiseopplevelser, , , Tivoli

Kategori: Danmark

Kommentarer (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Jannicke sier:

    Tusen takk! Akkurat hva jeg lette etter nå! ?

    Ha en fin kveld!

    Jannicke sitt siste blogginnlegg..Spisestuen

  2. Ole sier:

    Madsby er en fantastisk lekepark. Men det er kanskje greit å nevne at den er like aktuell for de som er på Fyn, siden den ligger i Fredericia. Er jo bare ca en halvtime i bil fra Odense ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


CommentLuv badge