Innlegg tagget med Halloween

Her er fine barnekostymer som du kan lage selv – med varierende vanskelighetsgrad:

Rødhette-kostyme

Foto: Solstjerne

nne som skriver bloggen Solstjerne heklet denne kjempesøte Rødhetten til datteren sin. Tilsett en stk rød kjole og en kurv, og vips så har du et ferdig kostyme!

 

iPhone-kostyme

Foto: Art of the iPhone

Dette kostymet er kanskje ikke så mobilt (tok du an?), men en grei måte å få med familiens aller minste på moroa uten at man trenger å plage ham med ukomfortable kostymer…  😉

Fant ikke fremgangsmåten på denne, men den ser ut til å være laget av papp, med kant av søvteip/gaffateip.

 

Klatremus-kostymer

Foto: Min lille hobbykrok

Disse hjemmelagede kostymene er supersøte, og absolutt overkommelig å lage for de fleste! TIA laget disse til jentene sine etter at de hadde sett Hakkebakkeskogen på teater og blitt helfrelste på Klatremus Lillemann!

De stripete genserene bestilte hun fra Ebay, og festet på et hvitt tøystykke og tre knapper (detaljene er viktig!). Buksen, sløyfe og kappe sydde hun selv av ulljersey.

 

 

Ridderkostyme

Foto: Ellen Sand

Som den søm-eksperten Ellen er, har hun laget noen veldig gjennomførte og fine ridderkostymer til sønnene sine. Men selv om dette ligger litt over sy-evnene til enkelte av oss (=meg!), så kan man bli inspirert til å lage enklere versjoner av draktene.

 

P.S: Karneval er denne månedens tema her på Foreldremanualen, det er fortsatt mulig å delta og vinne flotte premier!

Trenger du mer inspirasjon?

Barnekostymer: 6 lag det-selv-tips

Superkenkelt – sy kappen selv!

Man taver hva man haver

 

Karimette {foreldremanualen}

Karimette er primus motor og gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en skriveglad mamma til to skjønne gutter på 3 og 8 år, samt at hun har en nydelig bonusdatter på 12 år. Karimette interesserer seg for sosiale medier, reising, interiør og oppussing.

Mine innleggMitt nettsted

Etter flere år med prøving og feiling på bakefronten, er min konklusjon at muffins/cupcakes er et absolutt must i barnebursdager!

I helgen var det tid for å feire eldstemann med Halloween-fødselsdagsfest, og jeg var superglad over å få ferdige cupcakes fra vår annonsør Fusioncakes!

Det ble jubel fra guttene i åtteåringens fødselsdag, da vi serverte de lekre muffinsene. De var innbydende pyntet med marsipan, strøssel og forskjellige sukkertøy – selvsagt i Halloween farger og tema.

Vi fikk sjokolade- og vanilje- muffins, i to forskjellige størrelser.

Personlig foretrekker jeg de minste, da de etter min smak har akkurat passe mengdeforhold mellom topping og kake. Men det var de største muffinsene som forsvant fortest fra kakebordet. 😉

Bak “Fusioncakes” står de to venninne Jeanette og Megan. De holder til i Bærum, og leverer cupcakes til alle typer festlige anledninger i Oslo og omegn.

Jeg kan definitivt anbefale dere å teste de, da dette var virkelig smakfulle og lekre muffins (…som jeg aldri i verden hadde klart å lage selv!).

 

Av annet skummelt snacks hadde vi tilberedt slangehjerter (etter s tips om blodig popcorn fra i fjor). Men servert av min mann – patologen – mente guttene at det minte mer om kroppsdeler….!!

Dette er rett og slett popcorn blandet med smeltet smør tilsatt rød konditorfarge – noe som falt godt i smak blant guttene!

En annen stor suksess ble meitemark-gele!

 

Disse laget jeg ved å sette mange sugerør (med bøy) sammen i et stort glass, og så helte jeg gele over. Vi “trakk ut” bøyen, slik at det ville se mer ut som meitemark.

Dette fungerte veldig bra, men det var en fryktelig tidkrevende jobb å få ut all gelen! Den skulle skvises ut av sugerørene, og jeg måtte ta ett og ett sugerør!

Dersom jeg forsøker dette igjen neste år, kommer jeg bare til å lage noen få meitemarker og bruke de som dekorasjon slik jeg gjorde her! 🙂

 

Til slutt; grusom drikke! 😉

Håper dere ble inspirert! Hvis dere har noen gode Halloweentips, legg gjerne igjen en kommentar eller link til ditt innlegg. 🙂

Karimette {foreldremanualen}

Karimette er primus motor og gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en skriveglad mamma til to skjønne gutter på 3 og 8 år, samt at hun har en nydelig bonusdatter på 12 år. Karimette interesserer seg for sosiale medier, reising, interiør og oppussing.

Mine innleggMitt nettsted

De av dere som har fulgt Foreldremanualen en stund, vet nok at Halloween er en stor greie i vår familie. Min eldste sønn har bursdag i slutten av oktober og vi har derfor en tradisjon med å feire “Halloween burdagsfest“.

Noe av moroa for mannen min og jeg, er å lage bursdagsinvitasjoner (se tidligere års invitasjoner her). I år forsøkte vi oss på en “pop up” versjon, noe ungene synes var veldig artig.

Slik ser pop-up hodet ut!

Dette lager man enkelt ved å ta to papirstrimler som er omtrendt like store. Legg de oppå hverandre og brett de over hverandre – annen hver gang. Dette lille trekkspillet festet jeg til kortet med tape.

Pleier dere å lage bursdagsinvitasjonene selv?

Karimette {foreldremanualen}

Karimette er primus motor og gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en skriveglad mamma til to skjønne gutter på 3 og 8 år, samt at hun har en nydelig bonusdatter på 12 år. Karimette interesserer seg for sosiale medier, reising, interiør og oppussing.

Mine innleggMitt nettsted

For noen år tilbake laget jeg en bruksanvisning på hvordan man syr Halloweenkappe til barn av et fleeceteppe.

Man trenger strengt tatt kun å sy fem sømmer og klippe tre ganger. I omvendt rekkefølge. Resultatet blir en kjekk kappe som hjelper til å holde varmen (det regner i alle fall alltid den dagen her på Vestlandet) når man tar en godteritiggerunde.

Mulighetene med grunnmønsteret er mange; man kan få prinse- og prinsessekapper, nissekappe, rødhettes kappe, krigere og mye mer ut av oppskrifta.

Og om voksne har behov for en kappe (noen vil gjerne være Supermann) kan man bruke ett helt teppe til selve kappen og ett nytt til hetta (om Supermann skulle trenge det).

Kostnaden på en kappe er også lave – fleecetepper kan man jo få for slikk og ingenting!

Har du laget kostymer selv? Legg igjen en kommentar, vi vil gjerne se! 🙂

{}

er mamma til tre store og en liten, og bor med familien i et 50-tallshus i Haugesund. Vanligvis jobber hun som adjunkt i ungdomsskolen, men er for tiden i permisjon med minstemann. Hun er opptatt av interiør, mat – med og uten barn, fotografering og håndarbeid av ymse slag.

Mine innleggMitt nettsted

Jeg kjempet lenge i mot Halloween, men da jeg først resignerte gjorde jeg det skikkelig. Ingen deltakelse stykkevis og delt, nei. 😉

Her pyntes huset. Noe av det hyggeligste vi pynter med er selvsagt hjemmelaget og da jeg fant de søte syltetøyglasslyktene  hos Knitgirl var jeg solgt. Disse måtte vi også lage.

Her er Knitgirl sine:

I bloggen hennes finner du tips til hvordan du kan lage lyktene og flere bilder.

En flott aktivitet i høstregnet!

 

{}

er mamma til tre store og en liten, og bor med familien i et 50-tallshus i Haugesund. Vanligvis jobber hun som adjunkt i ungdomsskolen, men er for tiden i permisjon med minstemann. Hun er opptatt av interiør, mat – med og uten barn, fotografering og håndarbeid av ymse slag.

Mine innleggMitt nettsted

Det er mange anledninger til å kle seg ut, og barna synes det er gøy. Men det kan fort bli en dyr affære.

Ferdigkjøpte kostymer kan være fine nok de, men ettersom høsten og vinteren nå er på innmarsj er det jo greit å ha noen inneaktiviteter på lager. Å lage sine egne kostymer er et morsomt prosjekt som hele familien kan samarbeide om. Tenk så stolte barna blir når de kan si at de har laget kostymet selv!

Det er ikke alltid det trenger å være sying involvert, og da kan barna bidra mer selv også. Instruksjoner og det du trenger av materialer finner du når du trykker på lenkene.

 

1. Sokke-Edderkopp:

Fyll pappas gamle sokker med vatt, en sort enkel lue med pålimte øyne fra hobby butikken og så er Lille Petter Edderkopp på plass.

Ideen er hentet fra Kaboose

2. Opptrekksdukke fra Hartandsew:

Denne er flott for både store og små jenter, og gjør at de kan bruke favorittkjolen som kostyme!

For det lille ekstra – dersom tulla har litt lengre hår – er det også kjempefint å krølle håret i korketrekkere, og knyte en sløyfe på håret som prikken over i-en.

 

3. Oppdagelsesreisende i luftballong.


Dette fantastisk kule kostymet fra Country Living trenger ikke mye mer enn en pappeske, brune papirposer og noen gassbalonger (kanskje man kan stikke innom Mc Donald’s?)  i Oslo finnes det i alle fall butikker der de kan bestilles. 

4. Brille-Ugle

Null sying bare litt lim med denne morsome varianten av en ugle fra Martha Stewart. Funker fint med et par gamle briller, eller gamle solbriller uten glass i. Et par fjær, litt papir og vips, der var ugla!

Passer kjempefint til et mørkt antrekk, eller en poncho.

 

 

5. Legokloss

Familyfun har en flott ide for gutter og jenter (eller voksne som meg!) som liker å leke med lego.

Dette er et flott kostyme som ikke koster all verdens å lage, men det tar nok litt tid. Her kan man helt fint bruke vanlig maling (som er mindre helseskadelig enn spraymaling), så lenge man bytter ut plastkoppene med doruller eller pappkopper.

 

6. Robot fra Ohdeedoh

Her trenger man pappesker, ventilasjonsrør, sølvmaling og en fargeprinter. Dersom det er vanskelig å finne eller lage instrumentene som kommer på magen er det bare å gjøre et lite Google søk så finner en lett bilder med kule ting som kan printes ut og limes på. -Det setter liksom prikken over i-en på roboten.

Har noen av dere laget kostyme til barna? Legg igjen en kommentar, vi vil gjerne se de! 🙂

Anne-Lise {alfabetika}

Anne-Lise er illustratør og designer, og bor sammen med mannen like utenfor Paris.Hun er hekta på interiørdesign og vintageshopping, og fra sitt eget lille hjemmestudio driver hun med illustrasjon og design. Resultatet er pedagogiske og dekorative trykk for for barn kalt Alfabetika til salgs i eplabutikken hennes.

Mine innlegg – Mitt nettsted

Denne månedens tema har vært Halloween, og vi har fått inn mange flott linker fra våre medbloggere (bloggkavalkade kommer!). Vi tar gjerne i mot flere fotografier av skumle unger! (kontakt)

Foto: Chris Moseley

Bloggen Hverdagsting deler noen forhåndsregler som hun gir sine barn, og vi oppfordrer spesielt alle om å følge denne:

“Er utelyset slått av hos noen, betyr det at de ikke vil ha besøk av små tiggende spøkelser. Dette skal respekteres!”

En smart regel synes vi, da kan man forhindre ukoselige opplevelser både for de som går “Knask eller knep runden” og for de som ikke vil ha besøk.

Les resten av reglene inne hos Hverdagsting!

Karimette {foreldremanualen}

Karimette er primus motor og gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en skriveglad mamma til to skjønne gutter på 3 og 8 år, samt at hun har en nydelig bonusdatter på 12 år. Karimette interesserer seg for sosiale medier, reising, interiør og oppussing.

Mine innleggMitt nettsted

Hvis man har lyst til å gjøre halloween skikkelig gjennomført, kjører man samme kostymekonsept for hele familien.

Her er noen sprø kostymer vi liker:

Familen Addams

Foto: Laura Morgan

En flokk dalmantinere..

Foto: Sara Hamstera

Glad vikingfamilie!

Foto: Eclectic Chica

The Incredibles,

dette hadde vært et genialt halloweenkostyme for familien vår!

(jfr julekortet for et par år siden..)

Foto: Canadad

Et par andre gode forslag til familiekostymer:

Whitetrash-look for gravide!

Perfekt familiekostyme – Familien Simpson!

Karimette {foreldremanualen}

Karimette er primus motor og gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en skriveglad mamma til to skjønne gutter på 3 og 8 år, samt at hun har en nydelig bonusdatter på 12 år. Karimette interesserer seg for sosiale medier, reising, interiør og oppussing.

Mine innleggMitt nettsted

Tradisjonen tro hadde vi Halloween som tema når vi feiret vår eldste sønns syvårsdag!

For hvert år som har gått, har vi kunnet skru opp “skummelhets-faktoren” litt, og i år kledde bursdagsbarnet seg ut som vampyr!

Minstemann ville selvsagt være det samme som storebror, men kostymet ble ikke værende på særlig lenge.  😉

Det dukket opp fæle, gamle hekser på festen også!

Forsøkte meg på å lage muffins-topping av Gulrotkakeglasur (krem av Philadelphia ost), et tips vi plukket opp på lanseringen av Littlest Pet Shop Online i sommer.

Vi synes det var kjempegodt, men desverre var det ikke så mange av ungene i barneselskapet som likte den… Så neste år blir det nok tilbake til den vanlige melisglasuren, dersom vi ikke finner noe annet som også er godt!

Mann og barn gikk amok på Godisfabrikken i Sverige for noen uker siden, så vi hadde rikelig med skummel Halloweengodterier som vi kunne pynte med!

Årets bursdagskake var langt i fra så avansert som fjorårets Halloween-bursdagskaker, men guttene ble alikevel mektig imponert over spindelvevet med den digre godte-edderkoppen! 😉

Huset var selvsagt invadert av mengder ekle edderkopper og andre småkryp! En stor fordel med å kjøre samme konsept år etter år, er at man kan bruke den samme pynten.. 😉

Også i år ble det servert Heksebrygg (denne gang med ekkelt godteri) og nytt av året var grønt froskeblod (henholdsvis ananas og pærebrus fra Molde-bryggeriet Oscar Sylte!)

Larvepudding!

(grønn gele med gelemeitemarker)

Gelespising med sugerør ble det også i år.

Den gale professoren viser frem et hjerte fra laboratoriumet sitt!

En av de morsomste lekene vi hadde i år, ble laget ut ifra et tips jeg fikk via Facebooksiden vår (takk til Kjersti!).

Det hele gikk ut på at den gale professoren hadde rotet til ingrediensene til den nye trylledrikken sin og trengte hjelp til å identifisere forskjellige smaker i laboratoriumet.

Vi hadde 8 kopper med forskjellige drikker (brus, melk, tran, saft osv), og bursdagsgjestene ble delt i to grupper. Hver gruppe skulle velge to kopper og innholdet i disse ble mikset sammen.

Professoren hadde digre sprøyter som ble brukt i miksingen!

Deretter skulle de smake på drikken og gjette innholdet. Til slutt fikk de vite hvilken av gruppene som hadde gjettet riktig, og hva det var de hadde fått.

Alle fikk hver sin premie, som var en pose med en legofigur (kjøpt på lekebutikken – perfekt ting å gi i steden/i tillegg til godteri i godteposene). En stor suksess blant guttene!

To skumle fyrer!

PS: Halloween er månedens tema her på Foreldremanualen, og det er ikke for seint å komme med bidrag!

Karimette {foreldremanualen}

Karimette er primus motor og gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en skriveglad mamma til to skjønne gutter på 3 og 8 år, samt at hun har en nydelig bonusdatter på 12 år. Karimette interesserer seg for sosiale medier, reising, interiør og oppussing.

Mine innleggMitt nettsted

Nettbutikken Buycostumes.com sender nå varer til Norge. De har et veldig bra utvalg kostymer, og tonnevis av inspirasjon for oss som liker å lage kostymer selv!  Synes disse dyrekostymene er utrolig søte!

Et lite rosa lam

– minner litt om lammene fra “Grimm og Gru” (Rock’n roll wolf)

Søteste apekatten jeg har sett på lenge!

Nusselig lita marihøne!Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Karimette {foreldremanualen}

Karimette er primus motor og gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en skriveglad mamma til to skjønne gutter på 3 og 8 år, samt at hun har en nydelig bonusdatter på 12 år. Karimette interesserer seg for sosiale medier, reising, interiør og oppussing.

Mine innleggMitt nettsted