Kjønnsnøytral barnebok

Boken “Kivi & Monsterhund” av Jesper Lundqvist er en bok rensket for kjønn. Denne boken handler verken om et hokjønn eller hankjønn men om en kjønnsnøytral “hen“. Jeg er sikkert som veldig mange andre nysgjerrig på denne boken, som har skapt store debatter i sverige.

Forfatteren av boken har bevisst fjernet ord i boken som indikerer kjønn.

Boken er illustrert av Bettina Johansson og kan kjøpes hos Tanum – om du ønsker en liten titt i boken kan du prøvelese den hos pròvlas.se

Jeg har ikke lest boken selv. Men i følge Nina Rùthstrøm er boken med detaljerte, humoristiske illustrasjoner og en like detaljert, velskrevet tekst i rim en fryd å lese og se inn i.Hva synes du om en slik bok ?Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rebekka

Rebekka er 24 år gammel sunnmøring bosatt i Bergen sammen med samboer, datteren Vilde og to små yorkie hunder. Rebekka er utdannet førskolelærer, og koser seg for tiden i mammapermisjon med Vilde. På bloggen sin deler hun tanker om mammalivet og gir gode tips om mote, shopping og interiør.

Mitt nettstedFlere av mine innlegg

Gikk du glipp av disse innleggene?

Del på Twitter
Del på Facebook

2 kommentarer. » Legg til din også. • Marit Susanne Haugland
  21. februar, 2012, 21:17

  Veit ikke helt hva jeg synes om dette jeg… jeg tror ikke jenter kan gjøres mere jentete, eller motsatt av oppdragelsen, jeg tror man er født og er som man er uansett….

  Det some er viktig, synes jeg, er at folk for lov, og annerkjennelse til å være seg selv, det være om en jente vil være jente, gutt vil være guttete, jente vil være guttete, det imellom også videre. Vil ikke ta ifra ei "prinsesse" jente retten til å leke, være og ha prinsesseting om hun ønsker det. Samme for gutt. Skjønner…? Hehe.

  Svar


 • Kristina
  21. februar, 2012, 23:34

  Den boka kjem nok aldri inn i min heim. Eg meiner det er viktig å skape kjønnsidentitet i barna. Gutar er gutar og jenter er jenter, ein vil aldri koma utanom at det er visse forskjellar mellom kjønna. Jenter og gutar treng å bli bekrefta på kven dei er, og da blir kjønnsnøytralitet heilt feil. Stakkars barn seier berre eg. Så eg meiner som de sikkert skjønar, denne boka skaper forvirring omkring barna sin identitet.

  My recent post Bryllup i Riga

  Svar

Legg igjen en kommentar

Leter du etter et sted å laste opp et personlig bilde? Gå til www.gravatar.com for å få din egen gravatar, knyttet til din e-postadresse. Så vil avataren din vises hver gang du kommenterer.CommentLuv badge