Kostymer til barn: 6 lag det selv tips!

Det er mange anledninger til å kle seg ut, og barna synes det er gøy. Men det kan fort bli en dyr affære.

Ferdigkjøpte kostymer kan være fine nok de, men ettersom høsten og vinteren nå er på innmarsj er det jo greit å ha noen inneaktiviteter på lager. Å lage sine egne kostymer er et morsomt prosjekt som hele familien kan samarbeide om. Tenk så stolte barna blir når de kan si at de har laget kostymet selv!

Det er ikke alltid det trenger å være sying involvert, og da kan barna bidra mer selv også. Instruksjoner og det du trenger av materialer finner du når du trykker på lenkene.

 

1. Sokke-Edderkopp:

Fyll pappas gamle sokker med vatt, en sort enkel lue med pålimte øyne fra hobby butikken og så er Lille Petter Edderkopp på plass.

Ideen er hentet fra Kaboose

2. Opptrekksdukke fra Hartandsew:

Denne er flott for både store og små jenter, og gjør at de kan bruke favorittkjolen som kostyme!

For det lille ekstra – dersom tulla har litt lengre hår – er det også kjempefint å krølle håret i korketrekkere, og knyte en sløyfe på håret som prikken over i-en.

 

3. Oppdagelsesreisende i luftballong.


Dette fantastisk kule kostymet fra Country Living trenger ikke mye mer enn en pappeske, brune papirposer og noen gassbalonger (kanskje man kan stikke innom Mc Donald’s?)  i Oslo finnes det i alle fall butikker der de kan bestilles. 

4. Brille-Ugle

Null sying bare litt lim med denne morsome varianten av en ugle fra Martha Stewart. Funker fint med et par gamle briller, eller gamle solbriller uten glass i. Et par fjær, litt papir og vips, der var ugla!

Passer kjempefint til et mørkt antrekk, eller en poncho.

 

 

5. Legokloss

Familyfun har en flott ide for gutter og jenter (eller voksne som meg!) som liker å leke med lego.

Dette er et flott kostyme som ikke koster all verdens å lage, men det tar nok litt tid. Her kan man helt fint bruke vanlig maling (som er mindre helseskadelig enn spraymaling), så lenge man bytter ut plastkoppene med doruller eller pappkopper.

 

6. Robot fra Ohdeedoh

Her trenger man pappesker, ventilasjonsrør, sølvmaling og en fargeprinter. Dersom det er vanskelig å finne eller lage instrumentene som kommer på magen er det bare å gjøre et lite Google søk så finner en lett bilder med kule ting som kan printes ut og limes på. -Det setter liksom prikken over i-en på roboten.

Har noen av dere laget kostyme til barna? Legg igjen en kommentar, vi vil gjerne se de! ?

Stikkord: , , , ,

Kategori: Bursdagsmoro, Halloween, Hobby / DIY, Høytider og festdager

Kommentarer (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ingrid Aunegård sier:

    Jeg har laget papegøyekostyme til sønnen min av en gammel hettegenser. Billig og flott, han blir nok den eneste med akkurat det kostymet på karnevalet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


CommentLuv badge