Lag dine egne julehjerter!


|


7. desember 2011


| 4 Kommentarer

Juleverksted er en fast tradisjon hos mange familier nå i desember. Her er et tips til julepynt som ikke er vanskelig å lage!

Disse julehjertene er veldig dekorative og gjør seg godt som pynt i vinduet. Dere kan lage de akkurat så store eller små som dere måtte ønske. Lager du veldig små, kan de henges på juletreet.

I hobbybutikken har jeg kjøpt ferdig kuttede lengder med kartong. Men du kan også fint kutte strimler selv, så lange og så brede som du selv måtte ønske.

Du kutter flere ulike lengder, her har jeg brukt tre farger, for at du lettere skal kunne se hva jeg har gjort. Endene er avrundet, for da blir hjertene litt finere. Jeg har en hjørnekutter til bruk på bilder, som jeg har benyttet. Brett lengdene på midten og legg den korteste ytterst.

Stift enden, så alle strimlene henger sammen. Deretter trekker du den ytterste strimlen nedover og fester de sammen med en stift. Jeg brukte brede stifter, men du kan også bruke smale. Så lenge de er stor nok til å stifte sammen det hele. Det finnes stifter i ulike farger, jeg hadde grønne, men røde hadde vært det fineste.

Slik fortsetter du til alle er stiftet sammen og du har et ferdig hjerte.  Vi har tredd sytråd igjennom, og hengdt opp hjertene. De ble flott dekor i vinduene og ungene syntes det var morsomt å lage de. Og så er det noe som er enkelt, og som de lett fikser på egenhånd, uten voksne sin hjelp!

Lykke til !

Stikkord: , , , , , , ,

Kategori: Hobby / DIY, Høytider og festdager, Jul

Kommentarer (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

Sites That Link to this Post

  1. 6 juleverksted-tips for barn : Foreldremanualen | 7. november 2012

  1. Fikk litt barndomsminner av bildet =) Det var på moten for mange mange år siden. Da lagde husmødrne forskjellige former – hjerter og rundinger inni hverandre og oppå hverandre – og hang hele "kunstverket" opp i vinduene. Synes å huske at de tredde masse treperler innimellom også.

  2. Innerst i veien sier:

    Disse er kjempefine!

  3. Unni Wivestad sier:

    Kjempesmarte og dekorative hjerter.. Morsommme med alleslags typer papir – helårsbruk til div. anledninger.

    En ekstra tynn papirremse i midten eller snor før stifting , da er de klare til evt. å henges opp.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


CommentLuv badge