Arkiv for kategorien Hobby

Vi kjøpte eit hårbøyle-sett på hobbybutikken, og så fekk jentene laga kvar sine hårbøyler. Dei brukte litt av pynten som var i dette hobbysettet, og så brukte dei litt av den pynten som dei hadde sjølv (som dei bruker til bla. scrapbooking).

Her har det blitt brukt fjær, dekorativ tape, bånd med diamanter og ein stor sommerfugl.

Hårbøyle pynta med blått bånd, bånd med diamanter og stor, blå sommerfugl.

Hårbøyle pynta med rosa paljett-band og giltrende hjerte.

Hårbøyle pynta med band, knapper og navn..

… og også fjær og paljetter

Her er hobbysettet vi brukte,  i tillegg til eigen pynt. Det går sikkert an å få kjøpt hårbøyler som ikkje er i sett også, og berre pynte med det man måtte ha lyst til (eller stæsje opp gamle hårbøyler som man har fra før).

For et par uker siden lagde jeg nøkkelringer i krympeplast med en gjeng barn i skolealder. Hadde ikke gjort dette siden jeg selv var liten og hadde helt glemt hvor morsomt materiale krympeplast er!

Du får kjøpt plastplater i A4-størrelse på Panduro; hvit, svart og blank. Disse kan man klippe i og farge med tusj eller stempel.

Deretter legger man dem på en plate og lar stå i ovnen ca 4 minutter på 175 grader. Ut kommer små plastplater, ca 2 mm tykke og 1/3 av den opprinnelige størrelsen.

Hullet lagde jeg med hullemaskin, men et hull er for lite til å få inn en ringen, så lag flere ved siden av hverandre. Tegningene blir veldig fine fordi fargen blir sterkere og mer komprimert når plasten krymper.

La barna se på mens de står i ovnen, dette er nemlig det gøyeste av alt!

LYKKE TIL!

………………………………………………………………………………………………………………………

Innlegget er skrevet av Marit som er fast gjesteskribent hos Foreldremanualen.no.

Hun er 27 år og er veldig glad i alt av håndarbeid, og skriver bloggen Midtbo Sy. Hun er lærer og mamma, og synes som oss at barn er kjempegøy!

En av våre favorittblogger når det gjelder kreativitet er bloggen lilla a, hvor en svensk mamma viser frem alle de morsomme sakene hun lager sammen med sine to smårollinger.

Foto: lilla a

Har du feks tenkt på at du kan lage stilige små designer stoler av nyttårsfestens champagnekorker? Vi bøyer oss i støvet over en slik oppfinnsomhet…  😉

I året som har gått har vi vist frem utrolig mange morsomme hobbyaktiviteter, så det var virkelig ikke lett for oss å plukke ut hvilke tre vi har likt best! 🙂

1. Filt er et populært materiale å bruke i hobbysammenheng, og Marit viste oss hvordan man lett kan lage en kjole av ullfilt uten bruk av symaskin!

2. Et annet bruksområde for filt, var dette lekehuset i filt som inspirerte mange.

3. Vi digger foodface-tallerkenene, og hadde ikke tenkt på hvor lett det egentlig er å lage egne!

Vi vil fortsette å presentere inspirerende hobbyaktiviteter for hele familien i året som kommer også – følg med! Har du en god idé eller har du laget noe du gjerne vil dele med våre lesere, ta kontakt med oss! 😉

Min yngste sønn er 2,5 år, noe som gjorde julen ekstra spesiell for min familie. Nå skjønner han det meste som blir sagt og er helt med på konseptet med nisser og gaver.  😉  Det motiverte meg til å finne gaver som jeg trodde han virkelig vil sette pris på.

Han elsker puslespill og fotografier av familien, så da jeg kom over dette tipset på nett (husker desverre ikke hvor) var jeg ikke i tvil om at jeg måtte lage et slikt til ham!

Han arvet noen gamle Ole Brum puslespill-klosser som etterhvert begynte å bli veldig utslitte.

Jeg kjøpte et decoupage startsett på Panduro. Decoupagelimen er veldig lett å arbeide med og fungerer både som lakk og lim. Deretter printet jeg ut seks fotografier i riktig størrelse på vanlig papir, selvsagt bilder med ham som hovedperson..  😉

Jeg klipte opp fotografiene i kvadrater og limte de på en etter en.. Noe som tok en del tid, men jeg må innrømme at jeg ble litt bitt av “decoupage basillen” (nå når jeg er ferdig, leter jeg  febrilsk etter ide til neste decoupage prosjekt….).

Her er et par bilder av det ferdige resultatet. Fant etterhvert ut at det var lurt å kutte hvert brikkefoto litt,  slik at de passet bedre sammen (pga det kommer en naturlig avstand mellom klossene).

En gave som var morsom å lage og som sønnen min ble kjempeglad for!Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

« Eldre innlegg