Legofilmen – Norgespremiere i dag


|


14. februar 2014


| 0 Kommentarer

Over hele landet kan man i dag se Lego®filmen (The Lego Movie), og dette er garantert en begivenhet mange barn har sett frem til. Foreldremanualen var så heldig å få se en førpremiere av filmen på onsdag og vi kan skrive under på at dette er en film det er verdt å få med seg!

Fartsfylt action

Hoved(Lego-) figuren i filmen er Emmet, som er en helt gjennomsnittlig Lego-minifigur. Uten at han vet det, er han utpekt til å redde alle de andre Lego-figurene. Sammen med mesterbyggerne må han kjempe mot den onde Lord Business som planlegger å ødelegge verden med sitt supervåpen “Kragle”.

Filmen beveger seg gjennom 11 forskjellige Lego-verdener, som er sammensatt av kjente Legosett. Her dukker det opp mange mini-figurer som ivrige Lego-samlere nok vil kjenne igjen, samt flere eldre Legosett som vi voksne drar kjensel på fra vår barndom.

Filmen har syv års aldersgrense. Om du velger å ta med yngre barn, så vær obs på at den kan være litt skummel for de minste. Filmen inneholder mye skyting og actionscener, hovedpersonene blir jaget av roboter og et par mister hodet.

Men det er jo Lego vi snakker om her, så det er selvsagt lett å sette hodene på plass igjen etterpå.. ?

Suveren data-animering

Lego filmen er utrolig bra laget, den er data-animert og minner om stop-motion i stilen. Selv om det er animasjoner, ser det ut som helt ekte Lego-klosser. Den norske filmen har stemmene til blant andre Harald Mæle, Håvard Bakke og Nicolai Cleve Broch.

En liten advarsel til slutt;

Når du går ut fra kinosalen vil du mest sannsynlig ha kjenningsmelodien “Everything Is Awesome!” tatovert inne i hjernebarken…  ?

Stikkord: , , , Kinofilm, lego the movie, legofilmen

Kategori: Film

Legg igjen en kommentar


CommentLuv badge