Lei sommerhus i Polen!

Foto: aronski

Mange har vært på weekendturer til byene Gdansk, Warsawa og Krakow de siste årene, men ikke alle tenker på Polen når det er snakk om badeferie! Men landene langs Østersjøen har faktisk utrolig flotte strender, som så absolutt er verdt et besøk!

Gærne unger foran det gedigne sommerhuset!

Vi reiste to familier sammen for et par år siden, og hadde en uforglemmelig ferie i Polen! Vi leide feriehus gjennom Novasol, og huset vårt lå like ved byen Kolobrzeg (..uttales “kopptsjekk”!!). Familie nr en reiste med bil, og de tok ferge fra Ystad i Sverige til Swinoujscie i Polen (les våre tips om å reise langt med barn i bil). Familie nr to reiste med fly fra Oslo til Gdansk, og deretter med tog til Kolobrzeg.

Vi elsker å kjøre tog!

Tognettet er svært godt i Polen, togene er punktlige og av god standard. Men det er ikke anbefalt å ta nattog på enkelte strekninger, pga en del tyverier osv.

Foto: magro_kr’s

Strendene er ikke så utbygde som vi er vant med fra andre steder, i den forstand at de ikke er overfylte av spisesteder og hoteller. Men det finnes enkelte badebyer, feks Sopot og Gdynia som ligger like ved Gdansk.

Sammenlignet med for eksempel Danmark, så kan det være lite å finne på av aktiviteter for familien (hvis man ser bort i fra sightseeing og bading). Vi hadde forberedt oss på at det kunne bli dårlig vær og før vi reiste var i kontakt med et flott hotell som hadde innendørs svømmebasseng. Vi fikk lov til å benytte bassenget selv om vi ikke bodde på hotellet, og de tilbød også en lang rekke spabehandlinger.

Det viste seg å være lurt, fordi den ene dagen da det regnet var det stappfullt i den lokale svømmehallen. Mannfolka i familien var ekstra glad for at det ikke ble tur dit – da det viste seg at det her var påbudt med speedos….! 😀

En uforglemmelig opplevelse for gutten min!

Ellers kom vi over et fantastisk innendørs lekeland mens vi var der – Bajkoland! (som betyr Eventyrland). Et sted som overgår alle de vi har besøkt her i Norge, og prismessig var det latterlig billig – et godt alternativ i disse tider! Alt er billig for nordmenn i Polen, og det kan rett og slett være vanskelig å få brukt penger! Shopping er ikke så mye å skryte av på landsbygda og i de små badebyene – da bør man besøke Gdansk eller noen av de andre større byene.

Er det noen av dere som har vært på ferie i Øst-Europa med små barn?Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Karimette {foreldremanualen}

Karimette er primus motor og gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en skriveglad mamma til to skjønne gutter på 3 og 7 år, samt at hun har en nydelig bonusdatter på 12 år. Karimette interesserer seg for sosiale medier, reising, interiør og oppussing.

Mitt nettstedFlere av mine innlegg

Gikk du glipp av disse innleggene?

Del på Twitter
Del på Facebook

3 kommentarer. » Legg til din også. • LillaLykke
  1. mai, 2009, 12:24

  Dette så jo virkelig nydelig ut! Veldig flott blogg du har. Tenkte at siden det står “inspirasjon for deg med barn”, at jeg kanskje kunne spørre deg om råd. Jeg har nemlig en veninne som skal få sitt første barn i sommer, hun er den første av mine studentvenner som får barn og jeg kunne tenkt meg å gi henne noe i tillegg til de søte bodyene som alle kjøper. Noe som hun vil få bruk for.. siden jeg ikke har barn selv, så har jeg ikke så god greie på dette her 🙂

  Svar


 • Karimette {foreldremanualen}
  1. mai, 2009, 15:28

  Heisann LillaLykke! 🙂

  Vi har skrevet et lite innlegg om barselgaver tidligere, kanskje du finner noe der: http://foreldremanualen.blogspot.com/2009/02/tips-til-flotte-barselgaver.html

  Ellers synes jeg lammeskinn er en fin gave, eller en fin eventyrbok feks fra “Den store…” serien. 😉

  Svar


 • LillaLykke
  5. mai, 2009, 17:51

  Tusen takk! 🙂

  Svar

Legg igjen et svar

Leter du etter et sted å laste opp et personlig bilde? Gå til www.gravatar.com for å få din egen gravatar, knyttet til din e-postadresse. Så vil avataren din vises hver gang du kommenterer.