Lekeland for barn… og pappaer


|


14. april 2012


| 7 Kommentarer

I dag har jeg lyst til å dele en av de morsomste tingene dattera mi og jeg finner på sammen: Hopp i Havet. Kort fortalt er det et innendørs lekeland, men det er langt mer underholdende for voksne enn det man skulle forvente. Hovedattraksjonen er et kjempestort klatrestativ, omtrent like høyt som tre etasjer.

Hopp i Havet er dekorert rundt temaet “hva finnes under vann”. Inne i klatrestativet finnes også ballrom, trampoliner, lekesykler, sklier, en slags skytebane med myke skumballer og en kjempestor “tank” der man kan klatre både opp og ned på elastiske bånd.

Moro for alle aldre

Første gang vi tok med dattera mi til et lignende sted var hun to år. Hun trengte hjelp til å klatre, men hadde det gøy likevel. Hopp i Havet har også et eget lekeområde for mindre barn. Strategisk nok er det plassert rett ved siden av kafeen, slik at mindre spreke voksne kan holde et øye med de minste mens de tar seg en kaffe.

Alle litt mer spreke voksne bør ta seg en tur i klatrestativet. Det er både moro og utfordrende for alle som fortsatt har et snev av barnslighet. Det går også helt fint an å ta med seg venner og familie uten barn. Som en bonus er dette en veldig god treningsøkt, og langt morsommere enn å løpe på tredemølle.

Jeg liker personlig å dra dit med to venner og dattera mi. Det er utrolig gøy å kunne leke så intenst sammen med barn og herje så mye sammen. Alle fire er kjempeslitne og fornøyde etterpå.

Andre tilbud

Hopp i Havet har også litt andre tilbud. De tilbyr blant annet kvantumsrabatter hvis hele skoleklasser eller barnehager kommer på besøk på dagtid. Det går også an å feire bursdagen sin her. For denne typen arrangementer finnes egne rom der gjestene kan få sitte i fred fra andre kafegjester. Eventuelt får kafegjestene fred fra gjestene, alt ettersom hvordan man ser på det. For de som har spesielt dype lommer går det også an å leie hele stedet.

Lignende steder

Jeg har også vært på to lignende steder, Hoppeloppeland i Lillestrøm og Gigagøy i Lørenskog. Alle tre er bygd opp rundt samme modell. De ligner på hverandre, men hvert av dem har sitt eget tema. Hoppeloppeland er enormt fargerikt og lyst. Gigagøy’s tema er verdensrommet.

Felles for alle tre er klatrestativet. I tillegg har de litt forskjellige andre aktiviteter tilgjengelig. Hoppeloppeland har for eksempel også et klassisk hoppeslott, mens Gigagøy har en innendørs kunstisbane og mulighet for å låne skøyter gratis.

Hvert av disse stedene har også sin egen prismodell. Hopp i Havet, for eksempel, tar kun betalt for barn, voksne i følge med barn kommer inn gratis. Andre steder operer med litt lavere priser for barn, men de tar til gjengjeld litt betaling for voksne også.

Uansett hvor man velger å dra, er det viktig å kle seg riktig. Det ideelle er forholdsvis tynne bomullsklær som dekker albuer og knær. Uten beskyttelse er det utrolig lett å pådra seg brannsår når man klatrer og sklir.

Utover de tre overnevnte stedene har jeg fått tips om en del andre steder i landet som er bygd rundt samme konsept:

 

Vet du om flere steder?

Hvis noen av dere kjenner til ytterligere steder er dere velkomne til å legge det igjen i kommentarfeltet. Jeg anbefaler alle spreke pappaer og mammaer å ta med seg venner og ha det gøy en gråværsdag.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Marius

Marius er en 30 år gammel enbarnspappa, med stor kjærlighet for både eget og andres barn. Han er bosatt med kone og barn på Ammerud i Oslo. Marius jobber med et undervisningsprogram i matematikk kalt Kikora. Etter arbeidstid holder han gjerne på med dataspilling, rollespilling, tegneserier og barn.

Mine innlegg

Stikkord: Barnepark, Familiepark, , , , ,

Kategori: Innelek, Norge, Reise med barn

Kommentarer (7)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. wendysinfamilie sier:

  Synes ofte det er dyrt på slike lekeland men det er veldig kjekt om det er dårlig vær.

  Leos lekeland åpnet denne måneden sin største avdeling i Bergen

  My recent post Dagen som startet i himmelen og endte i HELVETE !!

 2. @ingobingo83 sier:

  "Lekedilla" i Bodø er bygd rundt samme konspept

 3. Sille sier:

  Det er en super idé med disse legelande. Ham/hende, der har opfundet dem, skulle ha’ en guldmedalje. Vejret er jo ikke altid til udendørs legepladser, og de små har altså brug for andet end at lege hjemme. Et sjovt øjeblik for de små og et pusterum for Far og Mor. Jeg elsker dem!

 4. Erik L sier:

  Etter 4 timer på Leos Lekeland i Bærum er både jeg og 3-åringen utslitte… En flott treningsform for oss begge, og en glimrende mulighet til å "tappe" ut litt energi fra poden… Også en fin mulighet til å la barna treffe andre barn, og samtidig trene koordinasjonsevne og balanse. En god måte å bruke en hundrelapp på. Definitivt verdt det. Selv foretrekker jeg å delta framfor å sitte stille og se på, og jeg tar det som trim.

  • Karimette sier:

   Det synes jeg dere pappaer er spesielt flinke til! Selv er jeg mer av typen som sitter med laptop og kaffelatte. Men jeg burde heller tenke på det som trim og kaste meg uti! :-)

 5. Størstepia sier:

  Gutten min bare elsker disse lekelandene!!

  Det er også et Leo’s lekeland i Fredrikstad og det er et lekeland i Øyer (Hafjell) som er supre!!

  Klem fra størstepia

  Størstepia sitt siste blogginnlegg..Grønne fingre??

Legg igjen en kommentar


CommentLuv badge