Arkiv for kategorien Blogganbefalinger

Noen barnerom er så inspirerende at man bare får lyst å bli barn igjen. Her er noen inspirerende bilder fra et “overdådig” lekerom, hvor timene nok bare forsvinner…

Ann bor med sine to barn og blogger om interiør i sin blogg Glassveranda– og har blant annet skrevet hele fire innlegg om dette fantastiske lekerommet.

Disko-effekten settes på  når ungerne har dansekonkurranse eller disko. Det starter ved at lommelykter, som er satt fast i taket, lyser direkte på diskokulen.

Også på dagstid er det et spennende rom, med mange kjempelure løsninger.

Mange hyller i forskjellige størrelser, skuffer og kurver gjør at de gjør det lettere å holde orden. Det er nok  investert mye  både av tid og energi for å lage et system og et rom som fungerer så bra.

Det er ikke bare lekerommet som er imponerende, hele huset er verdt å ta en titt på, så jeg anbefaler å sveipe innom bloggen hennes 🙂

er er utdannet journalist og jobber i dag hos Røde Kors. Hun er opprinnelig fra Danmark, men er bosatt med mann og barn (to små gutter) på det blide sørland.

Mine innlegg – Mitt nettsted

Har dere lest bloggen til de to norske familiene som fulgte drømmen om å bosette seg på en stor gammel svensk herregård? June har dokumentert deres ett og et halvt år lange eventyr i bloggen Gamla Prästgården.

De to familiene er venner og har kjent hverandre lenge. Dene ene familien består av Karimette og Bjørn Gunnar og deres to jenter, Linna og Alvilde (4 og 6 år). Den andre er June og Truls og deres tre gutter; Marius, Sander og Christoffer (2, 4 og 6 år).

Nå er tiden inne for familiene å selge gården videre og reise hjem til Norge igjen og vi fikk høre litt om hvordan de oppsummerer tiden som har gått!

 

Hvordan kom dere egentlig på idèen om å kjøpe Prästgården?

Det hele begynte med at Karimette fortalte om den fine gamle prestegården hun fant på finn.no. Vi drømte oss bort og  fantaserte om hvordan det ville være å bo der – Hvorpå June foreslo at vi kunne flytte dit sammen, et eventyr var i gang!

Alle tente på ideen, og det tok ikke lange tiden før vi hadde vært på visning. og ikke lenge etter det igjen var huset vårt!!! – inkludert alle møblene som stod i, da dette var et dødsbo. Det er vi glad for, uten dem ville huset mistet litt av sin sjel og ville føles nakent. Det var som en skattejakt å bli kjent i huset.

 

Hva har dere jobbet med under oppholdet? Har barna gått på skolen?

Karimette avsluttet akkurat et vikariat før vi flyttet og har dette året hatt et friår for å skrive bok. Hun har nå fått drømmejobben som aktivitør, som hun begynner i snart. Bjørn Gunnar fikk permisjon fra jobben sin på Ica Maxi, for å lære litt av søta bror om dagligvare i sverige.

Truls driver to Elite-Fotobutikker i Grenland, mens June studerer regnskap ved NKI og skal snart ta eksamen. Hun er også bidragsyter i syboken “Made by Me” som er ute i salg nå.

De tre minste barna går på samme avdeling på förskolan, mens de to største går i förskoleklass på skolan.

 

Hvilke planer hadde dere for oppholdet på Prästgården?

Innen vi kom hit hadde vi MANGE planer. Noen har vi gjennomført, noen måtte vi gi opp og noen ble det aldri noe av – pluss at mange planer ble til etterhvert!

Vi hadde først og fremst planer om et roligere liv på landet, med alt det innebærer.

Vi har vært gode på å lage mat fra bunnen av, noe som var et av målene våre.

Vi har anlagt kjøkkenhage og dyrket våre egne poteter, gulrøtter, erter, gresskar, urter, purre, løk, squash og salat, vi har også saftet egne bær. Vi er mye ute i hagen med barna og på turer i nærmiljøet. Vi har hogd trær og kløyva ved til eget bruk. Vi har bygd gapahuk, huskestativ og sandkasse til barna.

I fjor sommer lagde vi vannsklie i hagen – det var stor suksess!

Dere har gjort store forbedringer på huset, var det også en del av drømmen?

Vi hadde ikke planer om å pusse opp noe særlig, men har nå snart pusset opp hele huset – akkurat nå holder vi på med å male utvendig.

Vi gikk i gang forsiktig, men det har ballet på seg. Dette er en nydelig prestgård som har forfalt i mange år, og vi klarte rett og slett ikke å la være å gi det litt kjærlighet i form av mange, mange liter maling!!

Vi måtte også lære oss å tapetsere, og fant ut at det var jo ikke vanskelig i det hele tatt. Siden dette er et gammelt hus, med aner fra 1650, har vi vært nøye på å ikke ødelegge noe originalt, som gamle tapeter. Vi har også prøvd å være mest mulig økonomiske, og gjerne gjenbrukt – både maling og møbler.

 

Hvilke fordeler og ulemper vil dere si at det er ved å bo sammen i et kollektiv?

– Man lærer seg å ta hensyn til andre, på en ny måte. Og siden man ikke alltid kan få det som man vil, lærer en seg å bli mer medgjørlig.

– Her er det alltid lekekamerater, både for barn og voksne 😉

– Jentene har fått seg brødre og guttene har fått seg søstre! Dette har de vokst på.

– Alt er på rea!! Vi deler jo på regningnene.

– Kjipe oppgaver, hverdagslige kjedelige ting som må gjøres, er mye hyggeligere når man gjør det sammen med andre.

– Man er mer strukturert og bevist i de hverdagslige valgene sine, da man planlegger dette sammen for å organisere det best. F.eks. innkjøp av mat, middagslister, generelle to-do-lister, lekser, fritidsaktiviteter osv.

– Vi har en syv-seter, så vi samkjører til skole og dagis.

– Jo flere barn, mere bråk. Her er det aldri stille.

– Og våkner en tidlig, passer den på å vekke de andre.

– Man kan ikke alltid få viljen sin, for her hersker det demokrati!

 

Hvordan er det med privatlivet, har man i det hele tatt mulighet til å være alene? Må man elske å være sammen med andre hele tiden? Jeg ser at dere får mye besøk!

Vi bestemte fra starten av at vi skulle ha felles areal, altså, hverdagsrommene, kjøkken og bad, mens soverommene skulle være private. Vi trodde at vi kom til å ha behov for privatliv. Men i ledige stunder har vi heller oppsøkt hverandre.

I og med at vi har så stort hus har vi selvfølgelig mulighet til å trekke oss tilbake de dagene vi kjenner for det. For alle trenger litt tid for seg selv, uansett om man elsker å være sosial. Vi har en fellles forståelse for dette. Og er klare i vår kommunikasjon.

Men det er god egenskap å være sosial når man bor i kollektiv. For vi har masse besøk, ja. Og det elsker vi. I perioder har folketallet på prestgården vært mange dobbelt. Gjestene må også like å være sammen med andre, da her ofte er flere på en gang!!

 

Hva har dere gjort med det praktiske som fordeling av ugifter og slike ting?

Allerede før vi kjøpte stedet, avtalte vi praktiske ting. Hovedavtalen var at dette var ett prøveprosjekt, som skulle gå over 1 ½ år (for å følge skoleåret til barna).

Vi opprettet en felleskonto, hvor begge familier setter inn penger månedlig til husholdningsbudsjett, forsikringer, strøm, oppussing og bensin til fellesbil. Dette fungerer veldig fint.

Nå har ett og et halvt år gått og vi vender tilbake til Norge – og selger drømmen videre! Vi kommer alltid til å se tilbake på denne tiden som en fantastisk periode, hvor vi har lært mye og hatt det utrolig gøy. Og ikke minst kommer vi til å savne Prästgården og kollektivlivet.

 

Tusen takk til June og lykke til videre! Salgsannonsen til Prästgården ligger her om noen av dere skulle være interesserte i å ta over! 😉

Kanskje det er flere der ute som deler denne drømmen?

 

Karimette {foreldremanualen}

Karimette er primus motor og gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en skriveglad mamma til to skjønne gutter på 3 og 8 år, samt at hun har en nydelig bonusdatter på 12 år. Karimette interesserer seg for sosiale medier, reising, interiør og oppussing.

Mine innleggMitt nettsted

Tevangas teselskap skrives av en trønderdame som holder hus i Østfold. Der bor hun med sine 3 gutter. En stor og to små. Bloggen hennes bugner over av kreative sysler, bruktfunn og gjenbruk.

Jeg falt spesielt for noen kort hun har lagd og tenkte med en gang at dette var en ide som jeg ville dele med flere.  Tevanga har her blant annet brukt forskjellig typer papir, et gammelt tegneseriehefte,  glansbilder og  dymo-maskin. Sug til deg tips fra denne kreative damen:

Fin forberedelse for unger som skal i selskap, er å lage kort selv med det som finnes i huset eller ved hjelp av enkle innkjøpte midler.

Da barna mine var veldig små,  klipte jeg ut skribleriene deres og lagde forside til kort av det. Her kan du bruke alt mulig som de har laget av maling, glitterlim, fargestifter, klistermerker og sikkert mye annet.

Jeg gleder meg til å lage kort basert på ideene til Tevanga neste gang småtrollene skal i bursdagsfeiring. Fikk du lyst til å prøve?

 

Greta {ReVinyl}

Greta bor i Oslo, med mann og to barn på 8 og 6 år. Hun elsker å lage ting og starter stadig på nye prosjekter. På bloggen ReVinyl skriver hun om revinylproduktene sine, redesign, ting hun lager, ting hun synes er vakre og ting hun inspireres av.

Mine innleggMitt nettsted

Supersnella er en blogg jeg ofte er innom for inspirasjon. Hun slutter aldri å overraske! Kommer med det ene etter det andre som jeg ikke har sett før, og jeg koser meg med å få ta del i kreativiteten hennes.

Nå vil jeg også gjerne dele noen av ideene hennes med deg. Du kan ta en tur innom bloggen hennes hvis du vil finne flere ideer, eller hvis du ønsker mer detaljert informasjon om tingene jeg viser her.

Lag ditt eget barnebestikk med superlim

Merkelapper til gaver, laget av pepperkakeformer og fimoleire

Bildevegg av de du er glad i

Kreativ med fargeprøver

Lag din egen Vindmølle

Sy din egen smekke med stoffrester

I tillegg til mange flotte kreative tips, har hun også innimellom noen husmortips som jeg digger! Håper du koser deg inne hos henne like mye som jeg gjør. God fornøyelse!

Tips gjerne Foreldremanualen hvis du vet om flere kreative bloggere som vi kan vise frem her.

 

Greta {ReVinyl}

Greta bor i Oslo, med mann og to barn på 8 og 6 år. Hun elsker å lage ting og starter stadig på nye prosjekter. På bloggen ReVinyl skriver hun om revinylproduktene sine, redesign, ting hun lager, ting hun synes er vakre og ting hun inspireres av.

Mine innleggMitt nettsted

I disse dager er det høysesong for konfirmasjoner, bryllup og annen festivitas.

Nå skulle ikke jeg skrive så mye om det, men kom over noen flotte bordkort. Som jeg tror at selv jeg hadde klart å lage!

Frk Virrum har brukt fargeprøver, dymotape og papirblomster, og med disse enkle ingredienser mekker man da lekre bordkort som dette.

Et godt tips til oss som ikke kan sy, hekle, tegne eller fargelegge.

Dekorative, ikke sant?

Pia {Pias verden}

Pia har fire barn på 11, 9, 7 og 1 år, og jobber som lærer. For øyeblikket har hun ett års ekstra permisjon for å være hjemme med det yngste barnet.En god latter forlenger livet, og vi i Foreldremanualen bidrar til forbedring av den allmenne folkehelse gjennom Pias gjesteinnlegg!

Mine innleggMitt nettsted

 

Benedicte fra Haugesund er trebarnsmamma og grunnskolelærer. Hun skriver bloggen Skolelyst som handler om hvordan vi som foreldre kan stimulere barnas vitebegjær og interesse for skolearbeid. I tillegg til enkle råd og tips til oss foreldre, finnes det bokanbefalinger og en stor samling linker til gode nettsteder som stimulerer til læring.

Absolutt verdt et besøk dersom du har barn i skole eller førskolealder!

Monica

Monica er trebarnsmamma og bor sammen med familien i Alta. Hun er sykepleier med videreutdanning, men har for tiden valgt ekstra permisjon for å være hjemme med barna.
Monica er for mange kjent fra den populære, men ikke lenger aktive bloggen – Matpakkemamma. Matpakker og morsom barnemat er hennes kjepphester, og hun fortsetter å spre det glade budskap via Foreldremanualen!
Hvis du står fast i matpakkelagingen, la deg inspirere av Monicas inspirerende gjesteinnlegg!

Mine innlegg

Nå er det tider for å lage påskeegg. Hvorfor ikke lage stoffegg som Randi med bloggen Små ting fra mitt hjerte og sinn. De er så vakre og dekorative, og du kan bruke de fra år til år. Randi bor på vakre Dovre i Gudbrandsdalen.

Randi har brukt isoporegg, tapetkniv,knappenåler, stoff og bånd. Alt dette får du kjøpt på hobbyforretninger. Her har hun tegnet på mønsteret hun vil ha på egget med penn. Så har hun skjært inn i egget langs mønsteret med tapetkniven.

Deretter har hun klippet ut en stoffbit og puttet endene ned i sporet hun har skåret med tapetkniven. Hun brukte den delen av kniven som ikke er skarp til å dytte stoffet ned i sporene. Prøv å unngå å få skrukker i stoffet.

Til slutt har hun satt på bånd  for å skjule sporene  med stoff som  går ned i egget. Hun har brukt to knappenåler i hver ende med lim på for å feste båndet.

Her ser du en variasjon av mange forskjellige påskeegg som hun har laget. Ble de ikke vakre?

Jeg synes det er så deilig forfriskende at man kan lage eggene av stoffrester i all verdens farger, og ikke nødvendigvis bare påskegult. Kikk innom bloggen til Randi for flere kreative tips.

Fikk du lyst til å prøve å lage disse vakre eggene?

Greta {ReVinyl}

Greta bor i Oslo, med mann og to barn på 8 og 6 år. Hun elsker å lage ting og starter stadig på nye prosjekter. På bloggen ReVinyl skriver hun om revinylproduktene sine, redesign, ting hun lager, ting hun synes er vakre og ting hun inspireres av.

Mine innleggMitt nettsted

Hver måned velger vi et bloggetema, og inviterer deg til å bidra i vår bloggkavalkade!

Kanskje ikke så overraskende at vi valgte påske som denne månedens tema? 😉 Håper å få se påskepynt, tradisjoner, hvilke aktiviteter dere planlegger eller gjør sammen med ungene i påsken, skal dere på påskeferie, hva gjør man når man feirer hjemmepåske? osv.  De beste innleggene vil bli presentert på Foreldremanualen i løpet av måneden.

 

Dette gjør du for å være med:

– Link til Foreldremanualen.no i innlegget ditt.

– Du står fritt til å tolke månedens tema, det kan gjerne være rene foto-innlegg osv.

– Vi tar imot bidrag via linkeverktøyet nedenfor og via vår kontaktside!

 

Foto: imelda

Karimette {foreldremanualen}

Karimette er primus motor og gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en skriveglad mamma til to skjønne gutter på 3 og 8 år, samt at hun har en nydelig bonusdatter på 12 år. Karimette interesserer seg for sosiale medier, reising, interiør og oppussing.

Mine innleggMitt nettsted

Det finnes et utall av nyttige og ikke minst unyttige gadgets til barn og baby. Forleden kom jeg over bloggen til Claus fra Alta. Han og samboeren venter sitt første barn på vårparten, og allerede har han oppdaget at det finnes en hel del rart på markedet.

For eksempel Daddy’s Diaper Changing Toolbox. Inkluderer blant annet vernebriller, hansker og ikke minst øreplugger – som også kan puttes i nesen ved behov.

 

Claus har valgt å skrive om tilværelsen som vordende far på bloggen Gravid Pappa.

Monica

Monica er trebarnsmamma og bor sammen med familien i Alta. Hun er sykepleier med videreutdanning, men har for tiden valgt ekstra permisjon for å være hjemme med barna.
Monica er for mange kjent fra den populære, men ikke lenger aktive bloggen – Matpakkemamma. Matpakker og morsom barnemat er hennes kjepphester, og hun fortsetter å spre det glade budskap via Foreldremanualen!
Hvis du står fast i matpakkelagingen, la deg inspirere av Monicas inspirerende gjesteinnlegg!

Mine innlegg

Det er utrolig mange interiørblogger, og de fleste er – let’s face it – ganske like. Men av og til kommer jeg over noen som skiller seg ut!

Anne Camilla skriver bloggen “Seksti delt på fem”, og navnet kommer rett og slett av at de er en familie på fem som bor på seksti kvadratmeter.

Da hun for en tid tilbake oppdaget “interiør-blogge-verden” ble hun ganske overveldet over hvor mange som hadde store, lyse, hvite, romslige og ryddige hus – med eget rom til alle og masse plass!

Med fem personer på litt over seksti kvadratmeter bor de trangt – og selv om de ønsker seg mer plass av og til, klarer de seg foreløpig helt fint i det huset de har. Hun tenkte derfor at noen av interiørbloggerne måtte vise frem at man ikke ha 200 kvm og mange soverom for å ha et godt familieliv! 🙂

Barnerommet er delt ved hjelp av to bokhyller som er satt rygg-mot-rygg.

(alle foto: Seksti delt på fem)

 

Her er noen av Anne Camillas tips til andre familier som bor trangt:

1. Kvitt deg med ting du ikke trenger, eller ikke bruker. Bor man trangt kan man ikke ha alt for mange ting bare fordi de er pene, de bør ha en funksjon også. Vi har vært beinharde på hva vi tar vare på, har noe ligget lenge i boden (vi har faktisk et par boder) blir det kastet ut, med mindre det har stor affeksjonsverdi. Kast, lever til bruktbutikk eller selg!

2. Hold interiøret i rolige grunn farger, ellers kan det fort virke rotete. Spe heller på med “fargeklatter” i form av servise, tekstiler, friske blomster. Har man unger blir det fort nok “fargeklatter” når lekene flyter utover stuegolvet 😉

Orden på badet!

 

3. Alt må ha sin plass! Selv om et liv med barn fører til en del rot og kaos går det ganske fort å rydde hvis alt har en fast plass, og alle vet sånn noenlunde hva som skal bo hvor. Bruk gjerne bokser, kurver, kasser, esker, og merk dem med hva som skal være oppi!

4. Har du hage – bruk den aktivt! Hagen vår er noe av grunnen til at vi “orker” å bo så trangt. Vi er de første i nabolaget som “flytter ut” når våren kommer, vi har bygget en stor og lun platting i hagen som brukes for alt den er verdt, it illegg har vi dokkestue, dissestativ og sandkasse. To av jentene våre er juni-barn, og alle deres fødselsdager feires ute. I sommerhalvåret inntas nesten alle måltid utendørs (så lenge det ikke er veldig dårlig vær), vi er knapt inne med mindre det er veldig dårlig vær.

Stor plassbygd familieseng..

..som selvsagt har sengeskuffer under!

 

Det finnes helt klart fordeler med å bo trangt også – Anne Camilla sier at  selv om det fort kan se rotete ut, går det nokså fort å rydde opp sånn noenlunde også, for det begrenser seg jo hvor mye rot det er plass til. 😉 Ta en titt på Seksti delt på fem for flere gode interiørtips til familier som bor smått! 😀

Har du noen gode tips du vil dele med oss?



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Karimette {foreldremanualen}

Karimette er primus motor og gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en skriveglad mamma til to skjønne gutter på 3 og 8 år, samt at hun har en nydelig bonusdatter på 12 år. Karimette interesserer seg for sosiale medier, reising, interiør og oppussing.

Mine innleggMitt nettsted

« Eldre innlegg
Nyere innlegg »