Lukten av fredag

Det er fredag.

En uke som har vært full. Jobb, køkjøring, middager, forventninger – men likevel.. kjenner du følelsen? Følelsen av fredag.

Denne dagen markerer begynnelsen på en helg.  Er du sliten?

Foto: Charmaineswart/Morguefile.com

 

Fredagsplanen

Da er det på tide å iverksette fredagsplanen. Her i huset er fredager enkle. Da lappeteppefamilien ble etablert for fem år siden var det mange brikker som skulle falle på plass. To hjem med ulike vaner skulle smeltes sammen til en felles familie. Heldigvis hadde vi identiske fredagstradisjoner. Taco og tv. Enkle saker. Store gutter vil ha taco, ingen diskusjon. Kom ikke her og foreslå noe annet på en fredag!

Alle bidrar. En hakker kjøttdeig og en fikser ost. Bordet dekkes på autopilot. Så sitter vi der og spiser hver vår taco favoritt. En gutt vil helst spise den uten kjøtt, en annen liker ikke grønnsaker, og en liker bare ost. Alle får det de vil ha. Fredagsfølelsen kommer til oss alle.

Foto: Biberta/Morguefile.com

 

Roen kommer

Den deilige roen som kommer snikende over deg når du deretter ligger på sofaen. Det blir mørkere ute og tv kvelden begynner. Hvor lenge klarer du å holde deg våken?  Får du med deg Skavlan, eller sovner du under Nytt på Nytt? Hvem sovner først? Blir det deg?

Her i huset har det skjedd noe den siste tiden. Før sovnet vi voksne sent, etter at unger var vel i seng. Nå er det store gutter som holder seg våkne lenge etter oss, og som dagen etter må oppdatere oss. Hvem kom videre i Idol? Hvem gjestet Senkveld?

 

Foto: Alvimann/Morguefile.com

 

Du er ikke alene

Lurer du på hva andre gjør på en fredag? Tenker du at du kanskje er litt kjedelig som tilbringer hver fredag i sofaen altfor mett og altfor trøtt? Er alle andre ute på farten?

Du er ikke alene. Se ut av stuevinduet. Ser du lyset der ute? Lyset som kommer fra stuene til naboene. De ser også på tv, mest sannsynlig de samme programmene som du velger. Kikk i handlevogna til sidemannen i butikken. Vi tenker samme tanken, la oss kose oss! Endelig er det fredag.

Det er klart, vi er ikke asosiale. Vi takker ikke nei til å gjøre morsomme ting. Det er gøy å finne på noe sosialt i helgen. Men må vi ta fredagen?

Nei, gi oss en lørdag til det som er av aktiviteter med fotballcuper, barnebursdager, vennemiddager, fester eller familiebesøk. Etter en rolig fredag klarer vi alt det andre.

Så kryp opp i sofaen med god samvittighet. La fredagsfølelsen fylle hele kroppen. Si god natt til våkne barn og la det skje det som skjer.

God fredagskveld ønskes!

Foto: Ninoandonis/Morguefile.comRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sølvi {lappeteppefamilien}

Sølvi bor i sin lappeteppefamilie med en fotballgal mann og totalt 5 mine, dine og våre barn i alderen 2-15 år.
Til daglig jobber Sølvi som HR direktør, og hun er også utdannet familieterapeut.
Sølvi skriver om livet i storfamilien, krydret med tema relatert til samliv og kommunikasjon.

Mine innleggMitt nettsted

Gikk du glipp av disse innleggene?

Del på Twitter
Del på Facebook

1 kommentar. » Legg til din også.  • Ann-Kristin
    18. november, 2011, 12:24

    For eit deilig innlegg! Kjenner nesten fredagskveldfølelsen allerede:)

    Svar

Legg igjen en kommentar

Leter du etter et sted å laste opp et personlig bilde? Gå til www.gravatar.com for å få din egen gravatar, knyttet til din e-postadresse. Så vil avataren din vises hver gang du kommenterer.CommentLuv badge