Lykkelig familieliv på liten plass!

Det er utrolig mange interiørblogger, og de fleste er – let’s face it – ganske like. Men av og til kommer jeg over noen som skiller seg ut!

Anne Camilla skriver bloggen “Seksti delt på fem”, og navnet kommer rett og slett av at de er en familie på fem som bor på seksti kvadratmeter.

Da hun for en tid tilbake oppdaget “interiør-blogge-verden” ble hun ganske overveldet over hvor mange som hadde store, lyse, hvite, romslige og ryddige hus – med eget rom til alle og masse plass!

Med fem personer på litt over seksti kvadratmeter bor de trangt – og selv om de ønsker seg mer plass av og til, klarer de seg foreløpig helt fint i det huset de har. Hun tenkte derfor at noen av interiørbloggerne måtte vise frem at man ikke ha 200 kvm og mange soverom for å ha et godt familieliv! 🙂

Barnerommet er delt ved hjelp av to bokhyller som er satt rygg-mot-rygg.

(alle foto: Seksti delt på fem)

 

Her er noen av Anne Camillas tips til andre familier som bor trangt:

1. Kvitt deg med ting du ikke trenger, eller ikke bruker. Bor man trangt kan man ikke ha alt for mange ting bare fordi de er pene, de bør ha en funksjon også. Vi har vært beinharde på hva vi tar vare på, har noe ligget lenge i boden (vi har faktisk et par boder) blir det kastet ut, med mindre det har stor affeksjonsverdi. Kast, lever til bruktbutikk eller selg!

2. Hold interiøret i rolige grunn farger, ellers kan det fort virke rotete. Spe heller på med “fargeklatter” i form av servise, tekstiler, friske blomster. Har man unger blir det fort nok “fargeklatter” når lekene flyter utover stuegolvet 😉

Orden på badet!

 

3. Alt må ha sin plass! Selv om et liv med barn fører til en del rot og kaos går det ganske fort å rydde hvis alt har en fast plass, og alle vet sånn noenlunde hva som skal bo hvor. Bruk gjerne bokser, kurver, kasser, esker, og merk dem med hva som skal være oppi!

4. Har du hage – bruk den aktivt! Hagen vår er noe av grunnen til at vi “orker” å bo så trangt. Vi er de første i nabolaget som “flytter ut” når våren kommer, vi har bygget en stor og lun platting i hagen som brukes for alt den er verdt, it illegg har vi dokkestue, dissestativ og sandkasse. To av jentene våre er juni-barn, og alle deres fødselsdager feires ute. I sommerhalvåret inntas nesten alle måltid utendørs (så lenge det ikke er veldig dårlig vær), vi er knapt inne med mindre det er veldig dårlig vær.

Stor plassbygd familieseng..

..som selvsagt har sengeskuffer under!

 

Det finnes helt klart fordeler med å bo trangt også – Anne Camilla sier at  selv om det fort kan se rotete ut, går det nokså fort å rydde opp sånn noenlunde også, for det begrenser seg jo hvor mye rot det er plass til. 😉 Ta en titt på Seksti delt på fem for flere gode interiørtips til familier som bor smått! 😀

Har du noen gode tips du vil dele med oss?Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Karimette {foreldremanualen}

Karimette er primus motor og gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en skriveglad mamma til to skjønne gutter på 3 og 8 år, samt at hun har en nydelig bonusdatter på 12 år. Karimette interesserer seg for sosiale medier, reising, interiør og oppussing.

Mitt nettstedFlere av mine innlegg

Gikk du glipp av disse innleggene?

Del på Twitter
Del på Facebook

4 kommentarer. » Legg til din også. • Renathe A
  21. mars, 2011, 20:30

  Vi er fire stk som bor på 65kvm 🙂 Vi følger mye av rådene, vi har stor stue men ellers små rom. Når vi har råd bruker vi det på smarte løsninger.

  En ting som hjelper oss veldig i gangen er skohyller langs veggen med klærne til barna i. Da er de sortert og vi slipper å lete. Jakker henger som regel over. Og over der igjen er hyller med masse kurver merker med votter/sokker/hals/luer 🙂

  Svar


 • gunnmeis
  21. mars, 2011, 23:07

  jeg blir stadig imponert over anne camilla som er så dyktig til å utnytte plassen! den romdeleren, med hyller på hver side er jo bare genial! absolut ikke alle av oss har så god plass, men hjerterom mangler vi ikke!

  My recent post hekle bytte

  Svar


 • Claire
  10. april, 2011, 13:57

  Herlig blog!

  Jeg bor foreløpig i et stort, 4-soverom leilighet på 126m2 som jeg leier, men har nå kjøpt en leilighet på 72m2 med to soverom som jeg skal bo i sammen med mine tre barn. Så her var det mye inspirasjon og gode råd å hente!

  Tusen takk!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Leter du etter et sted å laste opp et personlig bilde? Gå til www.gravatar.com for å få din egen gravatar, knyttet til din e-postadresse. Så vil avataren din vises hver gang du kommenterer.CommentLuv badge