Arkiv for kategorien Leker

Et klassisk scenario på julaften er barna som leker lykkelig med gaveeskene.

Makedo (som minner litt om Mekano) er et sett skruer og festemekanismer som kan brukes om og om igjen. Uten lim kan man skape julens gavebokser om til et slott, en bil, et fly eller et dukkehus.

Det er her det geniale med Makedo kommer inn. Uttrykket ”Make Do” på engelsk tilsvarer det gamle norske “Man tager hvad man haver”. Og er det en ting vi har nok av i år 2011, så er det emballasje som bare blir kastet.

Med Makedo kan vi bruke alt av papp og emballasje om igjen, her er det bare fantasien som setter grenser! Se bare på disse fine eksemplene:

 

 

I Norge er det Gooseberry.no som er forhandler for disse produktene, og settene starter på kr 139,-.

Niesen min kan ikke lese, derfor tør jeg fortelle dere at det er dette hun får i julegave. Og ekstra morsomt er det at siden hun skal være sammen med oss på juleaften i år, så blir det en gave til meg selv også 😉

Heather fra Gooseberry gir bort et Make-do Fri Fantasi Sett For Tre  til en heldig leser av Foreldremanualen. Dette settet inneholder nok Makedostykker til at en gruppe på tre personer kan ha det gøy og skape noe sammen.

For å bli med i trekningen (30. nov) legg inn en kommentar i feltet nedenfor der du forteller hva du har lyst til å bygge, og hvem du vil bygge med.

 

Obs! Make-do er designet for barn over tre år, fordi settet inneholder små deler, og vi vil anbefale det til barn som er fem år eller eldre.Anne-Lise {alfabetika}

Anne-Lise er illustratør og designer, og bor sammen med mannen like utenfor Paris.Hun er hekta på interiørdesign og vintageshopping, og fra sitt eget lille hjemmestudio driver hun med illustrasjon og design. Resultatet er pedagogiske og dekorative trykk for for barn kalt Alfabetika til salgs i eplabutikken hennes.

Mine innlegg – Mitt nettsted

Lurer du på hva du skal kjøpe til den unge poden? Her kommer 6 gavetips fra oss!

Noen av disse lekene vil nok også passe godt til begge kjønn og til eldre barn. 🙂

 

1. Verktøysbenk i tre

Snekre, hamre, male – ja små gutter liker å herme etter alle de tingene mamma gjør! 😉

Denne flotte verktøysbenken i tre inneholder blant annet hammer, målestokk, skrutrekker, hammer, bolter og skiftenøkkel. Den har også innebygd klokke og mobiltelefon.

Les mer om benken hos vår annonsør Guttelus!

 

2. Brannstasjon fra Pintoy

Vi ser ofte jenterom hvor lekre dukkehus har en sentral plass på rommet, og denne flotte brannstasjonen er et alternativ for de som ikke liker riktig så sukkersøte leker! 😉

Brannstasjone er solid laget i heltre, og det samme er innredningen som følger med (parabol, kontrollpult, kontorstol, hylle, garderobeskap for 4, køyseng, bord og 2 stoler). Som seg hør og bør har stasjonen en brannmannstang mellom etasjene og dobbel garasjeport for brannbilen.

Les mer om produktet hos vår annonsør Tumleplassen!

 

3. Brannbil fra Pintoy

Man kan nesten ikke ha en brannstasjon uten brannbil, så vi vil også gjerne tipse om denne nydelige brannbilen fra samme merke! 🙂

Denne er også laget i heltre og er en solid leke som ungene kan ha i årevis. Bilen har vippeluker som kan åpnes, og det er mulig å ta av taket på førerhuset og toppen på planet. Stige i to seksjoner og brannslangen er selvsagt inkludert.

Se mer om produktet og annet brannmannutstyr hos vår annonsør Tumleplassen!

 

4. Ulloverall fra Cosilana

Klær i ull passer veldig fint som julegave, og denne dressen er en rimelig variant i god kvalitet.

Pysjamasen/overallen er laget i ullfrotte. Ullfrotte er deilig direkte mot huden, og brukes gjerne i pysjamaser, undertøy og innedrakter. Dette er en drakt som fint også kan brukes på litt mildere dager.

Finnes også i grønn og kan kjøpes hos vår annonsør Stilige Barn!

 

5. Bukkene Bruse på badeland

Det blir egentlig litt feil å sette denne boken inn i kategorien “Gutter i alderen 3-6 år”, fordi dette er en bok som fenger hele familien.

Med den moderne varianten av det kjente eventyret, har Bjørn Rørvik klart å gjøre det mesterstykke å lage en bok som også er morsom for oss voksne. De rike illustrasjonene av Gry Moursund gjør boken til en fryd for øyet!

“Bukkene Bruse på badeland” kom ut for et par år siden, men ikke vær redd for å kjøpe den til noen som allerede eier boken. Mest sannsynlig har de et fullstendig utslitt eksemplar, slik at de blir kjempeglade for å få et nytt! 😉

 

6. Piratskip med mye utstyr

Dette fine sjørøverskipet i tre er veldig forseggjort. Det har seil, master, sjørøverflagg, anker og klatretau. I tillegg har det masse morsomt tilbehør som robåt med årer, sjørøverflagg, skattekiskte (et must!), tønner, sjørøvermenn og papegøye.

En leke som innbyr til fantasifull rollelek for de minste! Les mer om skipet og andre fine treleker hos vår annonsør Guttelus!

 Klikk her og se alle våre tips i årets Julegaveguide!

Karimette {foreldremanualen}

Karimette er primus motor og gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en skriveglad mamma til to skjønne gutter på 3 og 8 år, samt at hun har en nydelig bonusdatter på 12 år. Karimette interesserer seg for sosiale medier, reising, interiør og oppussing.

Mine innleggMitt nettsted

Lurer du veldig på hva du skal kjøpe i gave til smårollingen? Her kommer 6 gavetips fra oss!

1. Solid dukkevogn!

Når man kjøper leker til smårollingen er det en fordel å kjøpe kvalitetsprodukter som tåler en støyt.

Dette er en kjempefin og solid dukkevogn i mdf, som er designet av det svenske firmaet Jabadabado. Den er også genial å bruke som gåvogn til ettåringen! Sørg bare for å legge noe tungt oppi vognen.

Finnes i flere farge og mønstre, og kan kjøpes hos vår annonsør Tumleplassen.

 

2. Søt Brio-ugle!

Brio har mange klassiske leker – som gjerne har gått i arv i familien. Denne søte ugle-stableleken i tre er gøy å leke med, og kjempefin som dekor på barnerommet.

 

3. Puslespill i tre med lyd!

 

Puslespill er som regel alltid populært hos barn i denne alderen! Ekstra artig er det med de som avgir lyd når man setter brikkene riktig – og dette fine puslespillet har forskjellige kjøretøylyder.

Puslespillet kommer fra franske Vilac, som har produsert treleker i 100 år og er kjent for sin tidløse og klassiske stil.

Dette og andre kvalitetspuslespill kan kjøpes hos vår annonsør Guttelus.

 

4. Hoppeku fra Kidzzfarm!

Du er sikkert kjent med hoppeballer og hoppestokker, men hoppekuer har du kanskje ikke prøvd? 🙂

Hoppedyrene fra Kidzzfarm er laget av tykk gummi som gir god motstand og som tåler lek. Dette er et leketøy som utfordrer balansen og som er helt ypperlig for barn i denne aldersgruppen.

Flere forskjellige typer hoppedyr kan kjøpes hos vår annonsør Minimikki.

 

5. Tøfler med lammeullsfor

Disse skinntøflene skulle jeg gjerne hatt i voksenversjon – bare tenk så delig det må være å bruke tøfler foret med ekte lammeull! 😀

Tøflene holder garantert små føtter varme gjennom vinteren, enten de blir brukt i vogn, bilstol, bæresjal eller på kalde gulv. De har borrelås og er sklisikre.

Finnes i foreskjellige farger og størrelser, og kan kjøpes hos vår annonsør Tøflus!

 

6. Se og si ordboka mi

Dette er en pekebok som både foreldre og barn kan ha glede av lenge!

Boken “Se og Si ordboka mi” tar for seg mange kjente hverdagssituasjoner som en familie opplever, og er veldig detaljert tegnet. Man kan lete etter gjenstandene som er uthevet i margen rundt bildene, eller man kan lage sine egne små letekonkurranser med barnet.

Klarer du for eksempel finne OL-maskotene fra Lillehammer? 😉

 

Klikk her for å se alle tips i årets Julegaveguide!

Karimette {foreldremanualen}

Karimette er primus motor og gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en skriveglad mamma til to skjønne gutter på 3 og 8 år, samt at hun har en nydelig bonusdatter på 12 år. Karimette interesserer seg for sosiale medier, reising, interiør og oppussing.

Mine innleggMitt nettsted

Lurer du på hva du skal kjøpe i gave til familiens aller minste? Her kommer 6 gavetips fra oss!

1. Skwish molekylrangle

Denne leke-klassikeren har nå kommet i herlige pastellfarger!

Pinnene og kulene er i malt tre, og disse er satt sammen med strikker som formes når babyen presser på den. Dette er en flott babyrangle som stimulerer sansene!

2. Bukse i myk og deilig cordfløyel!

Når man kjøper klær til de minste bør man legge vekt på å finne noe som er behagelig og tøyelig.

Denne lekre selebuksen fra det svenske merket Snoozy oppfyller begge disse kravene, samtidig som den er svært slitesterk. Buksen finnes både i lilla, grønt og brunt, og passer like godt til begge kjønn.

Buksen kan kjøpes hos vår annonsør Stiligebarn!

3. Fleecedress med alvehette!

En god fleecedress er et must i babygarderoben nå på vinterstid. Denne kjempefine fleecdressen har alvehette og en krone på magen. Finnes også i brun.

4. Stjernetøffen tøfler i lammeskinn!

Tøfler er en veldig fin gave. Disse er laget i mykt lammeskinn og foret med 100 % bomull. Dette gir en deilig tøffel som lar føttene puste.

Denne modellen har en isolerende innersåle i skumgummi, noe som gjør tøflene veldig gode å gå på. Perfekte for små krabater på farten!

Finnes i tre forskjellige størrelser. Les mer om denne og andre modeller hos vår annonsør Tøflus.

5. Bitering fra Philips Avent!

Biteringen fra Philips Avent er helt BPA og ftalat fri og hjelper til med å lindre tannverk. Den kan settes i kjøleskap for å bli kjølig og har et design som gjør den lett for babyen å gripe.

6. Nydelig pysjamas fra Lilleba!

 

Nattdrakter er alltid et sikkert kort når det gjelder julegaver. Denne nydelige pysjamasen med reinsdyrprint er laget i 60% bambus og 40% bomull.

Klær i bambus er spesielt godt for barn med atopisk eksem, da den suger fukt fire ganger bedre enn bomull og holder derfor huden tørr og god.

Lilleba er et norsk klesmerke som fokuserer på funksjonelle klær med minst mulig sømmer og stikkende etiketter. Klærne er silkemyke og er stort sett laget av økovennlige fibre som er naturlig fornybare.

Les mer om Lillebas produkter hos vår annonsør Minimikki!

Klikk her for å se alle tips i årets Julegaveguide!

Karimette {foreldremanualen}

Karimette er primus motor og gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en skriveglad mamma til to skjønne gutter på 3 og 8 år, samt at hun har en nydelig bonusdatter på 12 år. Karimette interesserer seg for sosiale medier, reising, interiør og oppussing.

Mine innleggMitt nettsted

Epla er en butikk på nett, og det er avdelingen for Håndlaga som er min favoritt. Alt fra kjoler, leker, votter, smykker med mer finnes der inne.  Et eldorado for oss som liker håndlaga og som liker å handle hjemmefra etter at ungene har lagt seg.

Idag vil jeg vise dere noe som er for flott til ikke å vises fram til flest mulig. Det er fra butikken Blåbær som drives av Elisa Kolle.

Elisa skriver om produktene sine at “de er sydd i naturmaterialer, ofte gjenbruksstoff, og fylt med ull. De er fargerike, gode å holde i og trygge å leke med”.

Jeg har forelsket meg totalt i disse flotte maskene som er de nyeste produktene til Blåbær. De passer til barn fra 3-4 års alderen og opp til voksen. Ser du ikke for deg gubben med en sånn? Hehe…

Jeg har akkurat bestilt meg to masker av Blåbær. For det er jo snart jul?! Hva jeg har kjøpt kan du se inne på bloggen min ReVinyl.

Bor du i nærheten av Bergen er du ekstra heldig, for da kan du møte Elisa og “Blåbær” på julemarked og sjekke ut produktene hennes på nært hold. Du finner henne på Bergen brukskunstmarked i Grieghallen helga 5. og 6. november, Paradis skole lørdag 12. november og på Stend, utenfor Bergen 26. og 27. november.

Greta {ReVinyl}

Greta bor i Oslo, med mann og to barn på 8 og 6 år. Hun elsker å lage ting og starter stadig på nye prosjekter. På bloggen ReVinyl skriver hun om revinylproduktene sine, redesign, ting hun lager, ting hun synes er vakre og ting hun inspireres av.

Mine innleggMitt nettsted

Der er mange små junior rundt omkring som ønsker seg bilbane til lekerommet. Og like mange fedre og mødre som daglig risikerer liv og lemmer når de skal skride over alt som ligger strødd på barneromsgulvet.

Men heldigvis finnes der enkle løsninger som kan minimere faren. Og heller ikke gjør store innhugg i lommeboka.

Mammaen bak designbloggen Sne design, har valgt en av de mange veggklistremerke-variantene. Fint og praktisk, ikke sant?

Denne er kjøpt hos vår annonsør Guttelus. Andre varianter finnes hos andre leverandører.

Fru Åpent hus

”Fru Åpent hus” er 39 år, gift, og er mamma til Storebror på 6 og Lillemor på 4 år.
Hun jobber som kommunikasjonsrådgiver, og har blogging som en av sine kreative utløp. Innredning av barnerom er et av hennes yndlingstema – her er det jo bare fantasien som setter grensene!!

Mine innleggMitt nettsted

{sponset omtale}

De fleste unger elsker teater og eventyr, og synes også det er spennende med dukketeater. Ungene mine synes det er veldig artig med fingerdukker, som passer godt til de små hendene.

Med de fine eventyrsettene fra Vidunderbarn kan barna spille noen av de klassiske eventyrene – eller selvfølgelig finne på helt egne historier.

Her er et Askepottsett, med stemor og to søstre, den gode feen, prinsen og to Askepott’er. Flere ferdige sett finnes, men man kan også få kjøpt løse dukker.

Her er en kjempesøt versjon av Noas Ark. Den består av Noas Ark i tekstil med Noa og seks løse fingerdukkedyr. Det er åpning i båten til å ta hånden inni, slik at man kan bruke båten som en scene for Noa og dyrene.

Fingerdukkene er noe barna kan leke med så og si overalt; i bilen, på bussen eller flyplassen – så et tips er å ha et par fingerdukker i veska i tilfelle “akutte” tilfeller av kjedsomhet 🙂

Toril {foreldremanualen}

Toril er gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en travel mamma til tre små barn – to jenter og en liten gutt. Toril elsker å reise, se film, være med barna sine, gå på kafe, ligge på sofaen, spille fotball, bade i sjøen, spille TP, drikke vin på balkongen og andre små og store gleder i hverdagen.

Mine innleggMitt nettsted

Det er lite som kan slå et godt krabbefiske om sommeren, og da mener jeg ikke de store krabbene vi spiser, men små sandkrabber ved bryggekanten. Ungene kan holde på i timesvis, så lenge vann er involvert.

Men hva slags utstyr skal du velge? Det er flere ulike varianter på markedet av krabbefiskestenger, og det er lett å gå i fella og velge det som ser finest ut, men er det det beste?

Du vil uansett trenge en klype, et tau, en håv og ikke minst blåskjell som agn. Vi prøvde ut to ulike fangstredskaper sist helg og dommen fra de små ekspertene var klar.

Dette snøret ser rosa og lekkert ut, og kjøpt inn av mor fra Riktige leker. Og jeg må innrømme at da jeg så den, syntes jeg den var utrolig sjarmerende og tenkte at den kjipe i plast vi hadde, ikke var så kul. Men utfordringen kom da snøret skulle hives uti Det ble mye snøre og vanskelig å holde styr på den. Den ble testet av ei på 7 og en på 6 og begge kom til samme konklusjon, ikke brukelig.

Denne lille fiskestangen var derimot en vinner. Den er enkel i bruk og det var lett å bestemme lengden på snøret, ettersom hvor det ble fisket fra. For når du skal fiske krabber må du nok bytte sted fra tid til annen, ettersom det fort blir tomt for krabber. Det eneste var at på denne var det vel mye snøre, så vi måtte ta av noen meter, som vi nå har i reserve. Også kan et tips være å ha med ekstra klype. Vi mistet en imellom steinene, men hadde heldigvis en i reserve.

Og det morsomste er selvfølgelig krabbeløp når bøtta er full. For det er viktig å ikke la de bli i bøtta for lenge, det er dyreplageri. Og sørg for friskt vann hele tiden. En morsom aktivitet er å lage baner med planker og se hvilken krabbe som løper fortest til sjøen. Og ikke la deg lure og tro det er de største som løper raskest.

Lykke til med krabbefisket i sommer!

Elin {lillePilt}

Elin kommer fra Skedsmo, hvor hun bor sammen med mann og barn. Hun er glad i å ta bilder, elsker livet på og ved sjøen, scrapper og liker å finne på morsomme ting med familien.
Elin skriver om livets små og store realiteter, med et snev av selvironi og humor.

Mine innleggMitt nettsted

Disse japanske strand-sandalene fra Kiko-kids ser veldig morsomme ut!

Sandalene er laget av tre og har forskjellige dyrespor under. Kjekke å bruke på stranda – men de kan nok ikke brukes på steder hvor det ikke er like mykt underlag. 🙂

 

Ape og dinosaur spor

Gecko og kattespor

 

Så vidt jeg vet finnes ikke sandalene i Norge enda, men i følge nettsiden deres skal de lanseres verden over i disse dager, så da kan det kanskje hende at de dukker opp i en nettbutikk nær oss snart. 🙂

Karimette {foreldremanualen}

Karimette er primus motor og gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en skriveglad mamma til to skjønne gutter på 3 og 8 år, samt at hun har en nydelig bonusdatter på 12 år. Karimette interesserer seg for sosiale medier, reising, interiør og oppussing.

Mine innleggMitt nettsted

I gata vår har det blitt ekstremt populært å Nerfe.

Jeg må innrømme at jeg var skeptisk i starten, for Nerf er en slags pistol eller gevær med gummipiler. Og jeg har alltid vært imot våpen, men også her har jeg måtte svelge noen store kameler.

Den første ble svelget da tante Grete i barnehagen anbefalte oss å kjøpe en pistol til gutten. Han lagde skytelyder i ett sett, noe som til tider kunne være utrolig slitsomt. I tillegg til at det meste ble brukt til pistol Helt til han fikk en egen, etter det ble det stille, og han bruker den relativt lite.

 

Men nå er det altså Nerf som har blitt det store. Og du må se på det som morsom lek og ikke som skytevåpen. Vi har hatt mye morro med disse allerede. Som da jeg kom hjem fra jobb her om dagen og ble angrepet av en pappa og sønn, som hadde tatt dekning bak en sofa. På pilene er det borrelås, så kjolen min ble fyllt med små nerfepiler.

Vi kjøpte pakken som heter “Capture the flag”. Den inneholder to sett pistoler, to vester med borrelås og beskyttelsesbriller. Poenget er å først få tak i den gule saken uten å bli truffet. Vi kjøpte et sett for to, for da har vi alltid å låne bort når det kommer noen på besøk. Og det har blitt mange morsomme kamper med naboene.

Har du prøvd å Nerfe? Hvis ikke, kan jeg anbefale det for både stor og liten.

 Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Elin {lillePilt}

Elin kommer fra Skedsmo, hvor hun bor sammen med mann og barn. Hun er glad i å ta bilder, elsker livet på og ved sjøen, scrapper og liker å finne på morsomme ting med familien.
Elin skriver om livets små og store realiteter, med et snev av selvironi og humor.

Mine innleggMitt nettsted

« Eldre innlegg
Nyere innlegg »