Makedo resirkuleringens svar på Lego + mini-giveaway!


|


23. november 2011


| 24 Kommentarer

Et klassisk scenario på julaften er barna som leker lykkelig med gaveeskene.

Makedo (som minner litt om Mekano) er et sett skruer og festemekanismer som kan brukes om og om igjen. Uten lim kan man skape julens gavebokser om til et slott, en bil, et fly eller et dukkehus.

Det er her det geniale med Makedo kommer inn. Uttrykket ”Make Do” på engelsk tilsvarer det gamle norske “Man tager hvad man haver”. Og er det en ting vi har nok av i år 2011, så er det emballasje som bare blir kastet.

Med Makedo kan vi bruke alt av papp og emballasje om igjen, her er det bare fantasien som setter grenser! Se bare på disse fine eksemplene:

 

 

I Norge er det Gooseberry.no som er forhandler for disse produktene, og settene starter på kr 139,-.

Niesen min kan ikke lese, derfor tør jeg fortelle dere at det er dette hun får i julegave. Og ekstra morsomt er det at siden hun skal være sammen med oss på juleaften i år, så blir det en gave til meg selv også ?

Heather fra Gooseberry gir bort et Make-do Fri Fantasi Sett For Tre  til en heldig leser av Foreldremanualen. Dette settet inneholder nok Makedostykker til at en gruppe på tre personer kan ha det gøy og skape noe sammen.

For å bli med i trekningen (30. nov) legg inn en kommentar i feltet nedenfor der du forteller hva du har lyst til å bygge, og hvem du vil bygge med.

 

Obs! Make-do er designet for barn over tre år, fordi settet inneholder små deler, og vi vil anbefale det til barn som er fem år eller eldre.Stikkord: , , , , , Lage ting, , miljøvennlig, resirkulering

Kategori: Gjenbruk, Innelek, Leker, Smårolling / småskolebarn

Kommentarer (24)

Trackback URL | Comments RSS Feed

Sites That Link to this Post

 1. Makedo- amazing « | 25. november 2011

 1. Så morsomt! Resirkulering og gjenbruk er stas. Og ekstra stas når det kan kastes med god samvittighet når det er oppbrukt/utslitt ?

  Jeg ville laget… Hmm… Traktor! Eller gravemaskin… Eller tog! Til å sitte i.

  Eller dukkehus til Barbie. Eller kanskje et lekeslott til Littlest Pet Shop’er…

  Eller ridderborg? Og en kle-på-hest av papp, så kunne minstemann vært ridder som redda storesøsterprinsessa fra en skummel drage (som vi tilfeldigvis har liggende etter en shoppingtur på IKEA for noen år siden, og som vi lett kan kveile litt rundt brystvernet på ridderborgen).

  Jeg går for den siste, jeg! Ridderborgen. Hvertfall i første omgang ?

 2. Filer’n! Jeg glemte å skrive at jeg ville bygget med barna mine (først og fremst den 7 år gamle storesøsterprinsessa) og sannsynligvis svigerfar. For jeg veit at han ikke klarer å holde seg unna ? Og det gjør ikke meg noe, for svigerfar er riktig så handy! ?

 3. Frøya vil gjerne bygge et akebrett, snowboard, et fly. en båt og en bil.

  Her mangler det ikke på ideer ?

 4. Monica R. sier:

  Jeg vil bygge en stor garasje/verksted sammen med guttene mine på 3 og snart 6 år :)) De er nemlig superfans av å være med pappan sin til verkstedet hans, så tenk om de kan få sett eget hjemme i stua ? Med plass til verktøybenk og litt store biler. Det hadde vært stas!!

 5. Kristin sier:

  Utrolig stilig! Jeg vil bygge sammen med sønnen min og niesen min. Jeg tror nok vi skulle bygd et tof.

 6. Kronprinsessene sier:

  Prinsesseslott sammen med jentene mine… ?

  Klem May Helen

 7. Hobbyvimsa sier:

  Jeg ville ha bygd huset eller toget med mine barn:)guttungen min elsker å bygge ting,og disse var jo geniale:)

  Nyt kvelden:)

  Klem Berit:)

 8. Gry Aamodt sier:

  Heather sine Makedo-saker er kjempefine! Jeg ville nok bygd en garasje med minstegutt til traktoren med henger. den trenger et bra sted å stå.

  My recent post Eco-elephant klar for julebordsesongen

 9. Inger-Lise sier:

  Jeg har sett noen lignende på utenlanske blogger og ble nå superglad for å oppdage at det finnes en norsk forhandler! ?

  Storebror (4år) elsker å lage robothoder av pappesker, og med sånne "klips" kanskje vi kan lage en hel robot-kostyme?!! Ellers drømmer jeg allerede om borger og piratskip av små og store esker. ?

  My recent post En uke siden sist

 10. Kristina sier:

  Da ville jeg bygt et STORT fly med min sønn:) Han elsker fly og det hadde vært morro å laget et han kunne sittet i og vært på hans str:)

 11. Christina Simonsen sier:

  Jeg ville bygget et prinsesseslott til jenta mi! Hun er nok ikke gammel nok til å delta, men jeg hadde i det minste moret meg til den dag hun kunne bygget selv!

  Ellers kunne jeg og kjæresten bygget en bil, vi er så barnslige begge to at dette kunne vi alle kost oss med!

  My recent post Bitt av bakebasillen??

 12. DSBs Mamma sier:

  Hei! Har nylig skrevet et innleggg om barnekjøkken som man kan lage selv av pappbokser. Kanksje noen kan bruke disse idéene også: http://detsmartebarnet.com/2-3-aringer-og-kanskje…

  Ellers, mange flotte tips! Takk!

  My recent post Hvilken årstid er det nå? – UKE 3. Del 1. Høst og Vinter

 13. wenche sier:

  Jeg ville ikke bygget selv tror jeg. Men tror pappsen og gutten på 4 kunne fått en herlig stund sammen med noe sånnt! Det hadde nok blitt et romskip!

 14. Marit sier:

  Jeg ville byggd borg sammen med sønnen min på 6, og hans nevøer på 2, 4 og 6 år… Jepp, det blir en HEFTIG julaften med guttebanden vår;)

 15. Giraffenskaos sier:

  Vi ville bygd tog ? Tog er stor stas hær i huset, lillegiraffen blir nok med og bygger + store giraffen også ?

  My recent post Cupcakes

 16. AnnYvonne sier:

  har 4 gutter så byggeetuiasmen er her… dette var smart leke, man kan jo bygge store ting, selv om lommeboka er slank hehe, Tror jeg i første omgang hadde prøvd å lage et kjøkken, noe jeg ser gutta mine elsker å leke med når de er hos andre som har – har dessverre ikke selv .

 17. black orchid sier:

  Så stilig, dette er perfekt julegave til min egen laban på 4 og hans onkel på 40, om vi skulle være så heldig å vinne skulle vi bygd bil eller tog:)

  Takk for tips ?

 18. Ann-Kristin sier:

  Eg har lyst å bygge eit slikt dukkehus til og saman med guten vår på snart fire år. Han ønsker seg dukkehus til jul, men sidan han er gut trur eg desverre ikkja at nokon kjem til å kjøpe det til han. Så da kan vi jo bygge sjølv!

  My recent post Twister!

 19. Silje sier:

  Så utrolig kult… jeg ville bygget en traktor, gravemaskin eller en brann stasjon. Eller kanskje en sjørøverbåt.. Jeg ville bygget sammen med min sønn ? eller kanskje laget et bursdagstog..

 20. birgitte sier:

  Jeg vil bygge ei garasje sammen med sønnen Min:) så har bilene en plass å bo;)

 21. heidi sier:

  Jeg ville bygd dukkehus med jentene. Hadde vært toppers!

  My recent post Dyrt

 22. Tonje sier:

  Her må jeg prøve lykken, noe så tøft!

  Jeg ville bygd en bil eller dukkehus sammen med datteren min på 6 år.

  Hun ville elsket det!

  My recent post Advent ♥

 23. Camilla sier:

  Her må jeg bli med på trekningen:) Jeg ville kanskje bygd en bil, eller traktor, til sønnen min, han er nok litt liten til å delta enda så jeg ville kanskje bygd den sammen med samboren min da:)

Legg igjen en kommentar


CommentLuv badge